Witam mam dość dziwne pytanie otóż jak mam zarzucać zestawem gruntowym ( feederki jak coś ) zarzucam poprostu tak jak np spławikiem itp to najczęsciej Koszyk zostaje za mną a kij prze demną -.- albo też udaje mi się walnąć koszem w wode z siłą... prosze was o rady ;p
Poprostu w złym momęcie wypuszczasz żyłkę... Wyobraź sobie poprostu że zarzucasz zwykłym zestawem spławikowym, tyle że musisz jeszcze użyć do tego troche wiecej siły. Ja także na początku strasznie sie denerwowałem ale w końcu, po mału jakoś zarzucałem, i sie jakos przyzwyczaiłem. :-) (2011/07/05 23:49)
Dobra dzięki kolego mam jeszcze jedno pytanie czy wiesz ile kosztuje wisła młodzieżowa? mam 14 lat jak coś;) bo ponoć słyszalem ze 200 zł kosztuje a emeryci mają zniżki czy to prawda? (2011/07/05 23:53)
Ja teraz mam 16 lat, nie dawno wyrabiałem sobię Legitymację PZW - zapłaciłem 16 zł, i Karta Wedkarska- to dałem w Starostwie 10 zł. Wiem że w moim Okręgu Zamosc jest teraz jakaś Promocja wakacyjna i dlatego tak tanio. Może u cb też taka promocja jest... Popytaj się wękarzy kto jest skarbnikiem tam w kole i pójdź tam do kolesia i sie zapytaj ile to kosztuje. A z emerytami to ja nie wiem, czy mają zniżke. Ale raczej 200 zł, wyrobienie Karty tyle nie kosztuje (tyle kasy to chyba dorośli płacą). :D (2011/07/05 23:58)
Kolego mi nie chodzi o np legitymacje składki itp chodzi mi tylko o ten znaczek wisła młodzieżowa no i mi gadali ze ponoć 200 zlł... (2011/07/06 00:00)
Własnie ostatnio mój kolega chciał to samo co ty- Zezwolenie na łowienie na Wisłe. Pytalismy sie ostatnio takiego wędkarza, to nam powiedział że zezwolenie na Wisłe, jest za darmo i w kole nam powinni dać tylko naklejki. Ale nie wiem czy to prawda, bo jeszcze u skarbnika w naszym kole nie byliśmy.. (2011/07/06 00:05)
i nie zakładaj żyłki zbyt daleko na palec tylko tak mniej niż centymetr od jego krańca, wtedy szybko będziesz mógł wypuścić zestaw i nie zawadzisz żyłką o palec jeśli będzie ona na nim za daleko. dodatkowo postaraj się nie brać zbyt dużego zamachu bo z moich obserwacji wynika, że lepiej jest wziąć mniejszy ale bardziej prosty. Wtedy zestaw leci jak z procy. Jeśli weźmiesz za duży zamach to zestaw poleci za wysoko (przy zbyt wczesnym wypuszczeniem żyłki) lub prosto w wodę jeśli za długo przytrzymasz żyłkę. A i nie przyciskaj żyłki palcem do kija. Raz, że opóźni to zwolnienie żyłki, a dwa, jeżeli kij będzie mokry to żyłka się przyklei i albo splącze albo walnie w wodę obok Ciebie. powodzenia (2011/07/06 00:13)
Więc tak... od domu do wisly mam gdzies 5 km i ja mam moje koło w bydgoszczy czyli koło nr 130 i wisła płynie obok świecia czyli obok mnie obok bydgoszczy i torunia i kazdy gada ze jak chce łowić na wiśle to musze miec oplacone bo wisła jest obok bydgoszczy a bydgoszcz obok torunia (2011/07/06 00:15)
Aaa no rozumiem, kurcze nie wiem... Zapytaj się skarbnika w kole ile to kosztuje,ale według mnie, to nie kosztuje 200 zł, tylko dużo mniej ;p (2011/07/06 00:18)
Kolego słuchaj. Ja mam 18 lat i mam nadal karte młodzieżową zyli taką jak Ty. I jako osoba ucząca się mam 50% zniżki na każdych zezwoleniach. Więc za Wisłę powinieneś zapłacic jaką 100 jeśli kosztuje normalnie 200. Przynajmniej tak jest u mnie, że uczniowie maja takie zniżki. (2011/07/06 15:09)