Witam mam pytanie dotyczące wód należacych do PZW. Gdzie moge otrzymać informacje dotyczące zarybienia danego jeziora, ilość narybku itd. Czy jako pełnoprawny wędkarz mam prawo uczestniczyć w zarybianiu ponieważ nasze kochane PZW narybek sprzedaje na lewo
Witam mam pytanie dotyczące wód należacych do PZW. Gdzie moge otrzymać informacje dotyczące zarybienia danego jeziora, ilość narybku itd. Czy jako pełnoprawny wędkarz mam prawo uczestniczyć w zarybianiu ponieważ nasze kochane PZW narybek sprzedaje na lewo
:)
(2013/08/24 12:37)Przeważnie każdy okręg ma swoją stronę internetową, tam znajdziesz dane dotyczące zarybień,daruj sobie takie zarzuty o sprzedaży narybku na lewo bo to już poważna sprawa.
Dokładnie każdy okręg pisze o zarybieniu karasiem pospolitym.:)A co wrzu,cą
?
(2013/08/24 20:36)Witam mam pytanie dotyczące wód należacych do PZW. Gdzie moge otrzymać informacje dotyczące zarybienia danego jeziora, ilość narybku itd. Czy jako pełnoprawny wędkarz mam prawo uczestniczyć w zarybianiu ponieważ nasze kochane PZW narybek sprzedaje na lewo
Przeważnie każdy okręg ma swoją stronę internetową, tam znajdziesz dane dotyczące zarybień,daruj sobie takie zarzuty o sprzedaży narybku na lewo bo to już poważna sprawa.
Dokładnie każdy okręg pisze o zarybieniu karasiem pospolitym.:)A co wrzu,cą
?
Informacje o zarybieniach, będziesz miał w swoim kole. Ale zapomnij że będą cię zawiadamiać kiedy i gdzie będzie zarybiane, jak też gdzie i ile odłowią.
Co z tego, że masz prawo, co z tego że się oto pomniesz. Oni udadzą że cię nie słyszą zbędą jakąś bzdurą. Zresztą okręg władz koła nie chce informować o planowanym zarybieniu.
Na zebraniu koła możesz to poruszyć i złożyć stosowne wnioski. Jak przegłosują to będzie to krok do przodu.
Choć PZW jako stowarzyszenie wędkarskie upadło, teraz w rejestrze jest jako związek sportowy. Tak więc bądź wyczynowcem i na bezrybiu łów okazy...
http://forum.wedkuje.pl/f,pzw-nie-jest-juz-stowarzyszeniem,676180,0.html
Każdy protokół z zarybień podpisuje prezes koła, bądź osoba odpowiedzialna i wyznaczona przez prezesa. Jeżeli na danym terenie funkcjonuje kilka kół, to jest większe prawdopodobieństwo, że podpisze ktoś mało kontrolujący sytuację. Ale podpis jest, czyli wsio oki. Tylko dla kogo te oki ? Dla Zarządu Okręgu.Mnie nie informowano o zarybieniach od 8-miu lat... (2013/08/25 17:49)Witam mam pytanie dotyczące wód należacych do PZW. Gdzie moge otrzymać informacje dotyczące zarybienia danego jeziora, ilość narybku itd. Czy jako pełnoprawny wędkarz mam prawo uczestniczyć w zarybianiu ponieważ nasze kochane PZW narybek sprzedaje na lewo
Informacje o zarybieniach, będziesz miał w swoim kole. Ale zapomnij że będą cię zawiadamiać kiedy i gdzie będzie zarybiane, jak też gdzie i ile odłowią.
Co z tego, że masz prawo, co z tego że się oto pomniesz. Oni udadzą że cię nie słyszą zbędą jakąś bzdurą. Zresztą okręg władz koła nie chce informować o planowanym zarybieniu.
Na zebraniu koła możesz to poruszyć i złożyć stosowne wnioski. Jak przegłosują to będzie to krok do przodu.
Choć PZW jako stowarzyszenie wędkarskie upadło, teraz w rejestrze jest jako związek sportowy. Tak więc bądź wyczynowcem i na bezrybiu łów okazy...
Na sprawozdawczo wyborczym wybraliśmy komisje /jak pisałem/ i zmusilismy drugie koło do tego samego i mamy tak jak mamy ale trzeba cos robić a nie czekac na ławicę. (2013/08/25 18:02)Każdy protokół z zarybień podpisuje prezes koła, bądź osoba odpowiedzialna i wyznaczona przez prezesa. Jeżeli na danym terenie funkcjonuje kilka kół, to jest większe prawdopodobieństwo, że podpisze ktoś mało kontrolujący sytuację. Ale podpis jest, czyli wsio oki. Tylko dla kogo te oki ? Dla Zarządu Okręgu.Mnie nie informowano o zarybieniach od 8-miu lat...Witam mam pytanie dotyczące wód należacych do PZW. Gdzie moge otrzymać informacje dotyczące zarybienia danego jeziora, ilość narybku itd. Czy jako pełnoprawny wędkarz mam prawo uczestniczyć w zarybianiu ponieważ nasze kochane PZW narybek sprzedaje na lewo
No i co pojedziesz widzisz że zarybiają a ile nie wiesz , jak odróżnić 1t narybku od 800 kg chyba że liczyć sztuki albo warzyć ale na to nie pozwolą . Nie mówmy że to oszczerstwa i pomówienia bo choć nie zawsze to musi się odbywać to nie bądźmy naiwni bo nie takie wałki ludzie kręcą. Stawów hodowlanych jest sporo znajomości są więc.... ? Grzesiek i Roxola mówmy o tym wprost niech widzą że wiemy co się dzieje niech oficjalnie podają czas i miejsce zarybień skąd i kiedy biorą narybek by ktoś mógł być od początku do końca a wierzcie mi znajdą się tacy .Płacimy mase forsy a za to mamy blokowany dojazd do łowisk i gospodarkę rabunkową .I na koniec pamiętajmy że można mieć najlepszą zanętę i najlepsze kije i nic to nie da jak ryby nie będzie.(2013/08/25 19:22)
____________________________________________________________________________________
Dziecinada. Pomawiać i oczerniać to wielu potrafi, ale żeby zakasać rękawy i pomóc przy zarybieniu to już jakoś ciężej.Więc nie pisz o znajomościach, bo jak widać mało wiesz w temacie, tylko pomóż załatwić rybę od hodowcy, bo Ci co to robią nie mają za to żadnych profitów, a swój czas poświęcają. Ja również płacę składkę jak pozostali, a przy zarybieniach jestem i pomagam przy zamówieniach.Też mogę tylko żądać, bo płacę "mase forsy".
Artur.
U nas, jak okręg ma zarybiać to nas powiadamiają i nasza komisja od zarybień przychodzi i sprawdza i podpisuje protokół. To chyba nie jest źle, co? Ale to wywalczylismy i to bez większych problemów okręg sie zgodził. Natomiast do komisji wzięlismy największych krzykaczy w tym temacie i mamy spokój.
Przedtem było tak samo. Pretensje, pomówienia, posadzenia o kradzieże itp.
(2013/08/25 20:42)
____________________________________________________________________________________
Dziecinada. Pomawiać i oczerniać to wielu potrafi, ale żeby zakasać rękawy i pomóc przy zarybieniu to już jakoś ciężej.Więc nie pisz o znajomościach, bo jak widać mało wiesz w temacie, tylko pomóż załatwić rybę od hodowcy, bo Ci co to robią nie mają za to żadnych profitów, a swój czas poświęcają. Ja również płacę składkę jak pozostali, a przy zarybieniach jestem i pomagam przy zamówieniach.Też mogę tylko żądać, bo płacę "mase forsy".
Roxola, ja jak by mnie poprosili, to bez zastanowienia i 2 dni bym poświęcił. Nawet swoje auto bym zadeklarował. Urlop bezpłatny bym wziął, czy na zwolnienie bym poszedł, by tylko być i pomóc.
Ja widziałem jedno zarybienie. Wpisane 900 kg szczupaka, a wpuszczono 1 wiaderko. Co fakt nie PZW. Co do PZW to znów znajomy, miał chody w prezesurze i był, i opowiedział mi co nie co. I powiem ci że są przekręty.
Zarybienie wód innych rybami wyłowionymi u nas, a reszta do żyda...
I przyjeżdża ichtiolog z rybami, których wy nie chcecie. Jak ich nie przyjmiecie, to ryby zdechną a wy nie dostaniecie zarybień przez 10 lat. I co Ty na to lynx ?
Artur.
U nas, jak okręg ma zarybiać to nas powiadamiają i nasza komisja od zarybień przychodzi i sprawdza i podpisuje protokół. To chyba nie jest źle, co? Ale to wywalczylismy i to bez większych problemów okręg sie zgodził. Natomiast do komisji wzięlismy największych krzykaczy w tym temacie i mamy spokój.
To masz prezesa i resztę zarządu do pozazdroszczenia. U mnie to rozkładają że nic nie da się zrobić, że na nic wpływu nie mają. jak dałem do przeczytania list od rzecznika PZW, to powiedzieli że to bzdury.
wku...ili mnie na maksa, usiłując ze mnie barana zrobić.
Ale to szczegół
Kiedyś narzekali że ich nie powiadamiają jak zarybiają, i takie tam.
A jak teraz będzie - do tej pory opłacane składki do PZW szły niby na zarybienia - teraz skoro jest stowarzyszeniem sportowym co się stanie z pieniędzmi składkowymi bądź co bądź nie małymi ?(2013/08/25 21:25)
Artur.
To masz prezesa i resztę zarządu do pozazdroszczenia. U mnie to rozkładają że nic nie da się zrobić, że na nic wpływu nie mają. jak dałem do przeczytania list od rzecznika PZW, to powiedzieli że to bzdury.
wku...ili mnie na maksa, usiłując ze mnie barana zrobić.
Ale to szczegół
Kiedyś narzekali że ich nie powiadamiają jak zarybiają, i takie tam.
Znając życie to wierzę Ci.
Min. postarałem dostac się do ZO aby chociaż troche coś zrobić dla nas.