Jak wpuszczasz amura musisz wpuścić tołpygę która czyści szkody po amurze,z 100 amurów po 50 cm powinno starczyć ale na te 100 amurów trzeba jeszcze z 50 tołpyg
poza powierzchnią podaj jeszcze głębokość, rodzaj dna, czy staw jest przepływowy, jaką roślinność masz i ile jej jest, jak bardzo pochylone są skarpy? jakiego typu staw chcesz mieć: naturalny czy bardziej hodowlany? dlaczego dopiero za rok chcesz zarybiać?
co do zarybiania w tym roku do zaryb: linem, karasiem pospolity (żółty), płocią, wzdręgą. Jeżeli staw był wykopany w ub roku to prawdopodobieństwo że zarośnie jest równe 0 (chyba że staw ma głębokość 50 cm). Jeżeli chcesz żeby był to staw miły dla oka to wrzuć trochę lilii, poszukaj tataraku i obsadź brzegi w wybranych miejscach, kaczeńce, trochę roślinności wodnej (moczarka, rdest, itp.) To są rośliny oczyszczające i natleniające jednocześnie. Amur generalnie będzie ciął wszystko co wyrośnie - szczególnie, że bardzo intensywnie żeruje jak woda ma powyżej 20 stopnii i może zjeść dziennie tyle co waży a na 1kg przyrostu musi zjeść nawet ponad 100kg. Co do tołpygi to jest to największy chwast jaki możesz wrzucić do wody - szczególnie tołpyga pstra.
(2013/05/27 22:16)Jak wpuszczasz amura musisz wpuścić tołpygę która czyści szkody po amurze,z 100 amurów po 50 cm powinno starczyć ale na te 100 amurów trzeba jeszcze z 50 tołpyg
Jak wpuszczasz amura musisz wpuścić tołpygę która czyści szkody po amurze,z 100 amurów po 50 cm powinno starczyć ale na te 100 amurów trzeba jeszcze z 50 tołpyg
W jaki sposób czysci szkody po amurze?
Też mnie to nurtuje?????:D
(2013/05/30 13:33)Jak wpuszczasz amura musisz wpuścić tołpygę która czyści szkody po amurze,z 100 amurów po 50 cm powinno starczyć ale na te 100 amurów trzeba jeszcze z 50 tołpyg
Ja jestem ciekaw co wpuścić aby wyczyścić szkody po tołpydze?:) Pewnie karpia:):)
a co wyczyści szkody po karpiu ;)
Ja jestem ciekaw co wpuścić aby wyczyścić szkody po tołpydze?:) Pewnie karpia:):)
no jak znajdziemy odpowiedź na to pytanie to będzie mega przełom w wędkarstwie:)
Aby wyczyścić zbiornik z zielska wpuszczamy amura, następnie tołpygę by posprzątała po amurze. Potem karpia by wyczyścił po tołpydze. Brakuje tego ostatniego ogniwa:) Jak znajdziemy rybę (najlepiej rodzimy gatunek) która posprząta po karpiu to będziemy bogaci:)
no jak znajdziemy odpowiedź na to pytanie to będzie mega przełom w wędkarstwie:)
Aby wyczyścić zbiornik z zielska wpuszczamy amura, następnie tołpygę by posprzątała po amurze. Potem karpia by wyczyścił po tołpydze. Brakuje tego ostatniego ogniwa:) Jak znajdziemy rybę (najlepiej rodzimy gatunek) która posprząta po karpiu to będziemy bogaci:)
no ciezko - jest bardzo delikatny do przewozu.
ja posiadam nadmiar amura wielkosci okolo 20 cm - z checia odsprzedam po taniosci lub wymienie na lina.
(2013/07/22 14:24)Kolego :D ja mialem nasadzenia wielkiego formatu, obgryzly a raczej wchlonely z korzeniami nawet palki wodne, nie wspomne o liliach, i wszelakiego rodzaju trawach wodnych :/
jesli odlowie amury ze stawu to woda mi sie oczysci? bo jest koloru napoju kiwi :/
(2013/07/23 09:40)