http://www.sierakowscy-wedkarze.wedkuje.pl/
Andrzej Tokarski - założyciel SSW
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Wszystko ok. Ale głowię się wciąż, dlaczego w "herbie" stowarzyszenia/klubu wędkarskiego jest JELEŃ-rogacz. To chyba nie ma nic wspólnego z członkami tego stowarzyszenia? He? Byłbym podobnie zaskoczony, gdyby jakieś tam koło myśliwskie miało w swoim herbie jakiegoś okonia czy lina.
"Stowarzyszenie Sierakowskich Wędkarzy zrzesza wszystkich łowców z terenu Sierakowa i okolic, a także wszystkich sympatyków wędkarstwa lubujących się w tutejszych łowiskach. Nie jest to formalne stowarzyszenie, gdyż ma ono na celu jedynie utrzymać wszystkich wspomnianych wcześniej wędkarzy w jednym miejscu."
@MASTINO - ciekawa wyobraźnia :-) musisz mieć coś na sumieniu skoro masz tylko takie skojarzenia :-) skoro dookoła herbu jest dokładny opis "Stowarzyszenie Sierakowskich WĘDKARZY", to jednak pierwsze skojarzenie nakierowuje na - uwaga - wędkarzy ;-) A dodanie przymiotnika "Sierakowskich" jednak podpowiada i nakierowuje, że rogacz będzie symbolem lokalnym i podkreślającym regionalność klubu. Ryba w logo nie odróżniłaby nas od żadnego z prawdopodobnie 90% innych logo klubów wędkarskich.
No to dwie rzeczy:
-Nie masz prawa używać herbu miasta, znaków państwowych czy symboli, jeśli nie jest to legalne i zarejestrowane stowarzyszenie
-Nie mam niczego na sumieniu w tej kwestii tak jak sugerujesz (a tak poza tym, taka twoja insynuacja to zwykłe chamstwo), a to co jest napisanie jakąkolwiek czcionką wokół głowy jelenia jest nieadekwatne do wizerunku tego rogatego byka, bo po pierwsze to 90% osób na tym forum nie miało do tej pory pojęcia, że jakieś tam miasteczko w wielkopolsce ma w herbie łeb jelenia, a po drugie jeśli byś założył Stowarzyszenie Łódzkich Kosmonautów i w znaku graficznym tego stowarzyszenia wpisał łódkę jako herb Łodzi, to na mur-beton każdy wpadłby na to, że Kosmonauci nie mają nic wspólnego z łódkami wiosłowymi, tak jak wędkarze z Sierakowa z jeleniem z rogami. A trzecią rzeczą jest to, że informując kogokolwiek o czymś takim na forum, licz się z uwagami userów pozytywnymi, ale licz się również z wątpliwościami, krytyką i pytaniami o wszystko. Ja miałem prawo skrytykować albo pochwalić coś co wystawiłeś poniekąd do ogólnej oceny. Nie spodobał mi się znak graficzny stowarzyszenia wędkarskiego z łbem jelenia, zapytałem, skomentowałem tak jak to się widzi i tyle, ale twoje sugestie w odpowiedzi były nie na miejscu. Po prostu włącza się efekt pierwszego wrażenia wizualnego na obrazek, a potem się czyta tekst wokół i dopasowuje w myślach co ma jeleń do wędkarzy, to tak jakbym założył Stowarzyszenie Zbieraczy Jabłek Zbąszyńskich i w znaczek wpisał drapieżnego łabędzia, zamiast jabłka, czy JABŁKA i.......łabędzia. Znak graficzny ma o czymś informować, a o czym informuje twój/wasz znak? O jeleniach w sierakowskich kołach wędkarskich? Na pewno nie. Bo nawet kształtu herbu on nie ma.
(2012/12/10 15:43)Dobra już , zejdźcie z chłopaka . Rwie się do roboty , a tu taki prysznic.
Dajcie na wstrzymanie proszę.
(2012/12/10 21:07)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
OK, ok-y chłopak to przemyśli.
Lecz jednak skoro im się podoba , trudno , ich piaskownica ich zabawki. Niech działają.
Pozdrawiam.
(2012/12/10 21:35)