Zaloguj się do konta

Zapach z cygara

utworzono: 2011/02/08 20:24
zosikxx13

Witam. Mam takie pytanko. Czy jak zapale papierosa a potem założę kulkę proteinową to czy zapach z cygara może odstraszyć rybę.Sorki za takie pytanie ale mój kolega nie pali i jak on zarzuci zestaw a ja obok niego to nie ma bata że on złapie a ja nie i to nie jest jedno razowy przypadek
[2011-02-08 20:24]

winiarpl1

Czytałem gdzieś kiedyś że to odstrasza ryby i należy zakładać rękawiczki gumowe do zakładania przynęt (ale to jest takie trochę wydziwianie).

Pozdrawiam !
[2011-02-08 20:33]

oczywiście że smród petów odstrasza karpie (jak i inne ryby) karpie mają 1000 razy lepszy węch od człowieka więc nawet zapach z rąk przesiąkniętych tytoniem potrafi przejść na kulkę ,dodatkowo kulki mają te właściwości że dobrze przyjmują zapachy .
Znajomy pali fajki i zawsze do zakładania przynęt stosuje rękawiczki gumowe ,wszyscy sie z niego śmieją że jak chirurg przystępuje do operacji ale on ma to gdzieś, wierzy w to co robi i ma efekty.
[2011-02-09 00:03]

Palacze często nacierają sobie ręce różnymi atraktorami zapachowymi dodawanymi do danej zanęty, to neutralizuje w dużym stopniu woń papierocha. [2011-02-09 06:48]

pstrag222

To jest równie z tym każdy ma swoje sposoby. Ją osobiście pale i nie używam żadnych rękawiczej ani nic i nie narzekań na efekty [2011-02-09 07:19]

baloonstyle

Ja pale i zauważyłem ze jak zapale i zakładam przynętę to jakoś brania ustają , a jak zapale i przemyje ręce  to jest bez zmian.możliwe ze to sobie ubzdurałem ale ludziom nie odpowiada zapach papierosów więc rybkom pewnie tez :))
[2011-02-09 08:19]

A jak tu na rybach sobie fajeczki nie zapalić w fotelu z kubkiem kawy albo piwkiem w dłoni. Albo przy sześciu milonach komarów na metr kwadratowy.... Nie wyobrażam sobie. Toż to niemalże rytuał :))) [2011-02-09 08:27]

JKarp

Cześć
Dość dziwna historia ale prawdziwa:
Ja robiłem kulki, ja nęciłem i nawet efekty były. Raz przyjechał do mnie na zasiadkę kolega niepalący. Brał moje kulki, nęcił i nic nie złowił. Ja założyłem mu kulkę - i jak myślicie co się stało?
A zaczął mieć brania ale ja musiałem założyć kulkę.
Ja oczywiście palę...
Janusz JKarp
[2011-02-09 08:30]

Krzys1972

Moim zdaniem sciema szkoda ze jeszcze nie widzą kto zakłada przynętę , ja osobiscie pale i niema to powodu do zmartwień . Łowie ryby jak zawsze z efektami takimi jakie są.A bywają ciekawe!? [2011-02-09 10:21]

piotrekelk

ja nie palę więc nie wiem jak to jest, ale rozwiązaniem tego problemu może być zwykła lufka szklana.
[2011-02-09 10:58]