Zaloguj się do konta

Zanęty na leszcze, karpie, liny

utworzono: 2012/09/22 17:39
Bartek1997

Witam. Chciałbym uzyskać od was przykładowe informacje nt. zanęt i przynęt na poszczególne gatunki ryb:
- Leszcz- Karp- Lin
Czym ma się wyróżniać taka mieszanka na poszczególną rybę  i co dana ryba lubi (jaki zapach, jaka przynęta)? Byłbym wdzięczny za każdą informację. Metoda połowu to spławik. [2012-09-22 17:39]

bednar14

Witam. Chciałbym uzyskać od was przykładowe informacje nt. zanęt i przynęt na poszczególne gatunki ryb:
- Leszcz- Karp- Lin
Czym ma się wyróżniać taka mieszanka na poszczególną rybę  i co dana ryba lubi (jaki zapach, jaka przynęta)? Byłbym wdzięczny za każdą informację. Metoda połowu to spławik.

Pewnie o odległościówkę ci chodzi. Mieszanek na rynku jest dużo. Do tego dokupujesz robactwo i ewentualnie kuku na te gatunki ryb ale teraz jesienią nie koniecznie. A co do atraktora to najuniwersalniejszym będzie wanilia lub miód. Możesz też spróbować z truskawką.
[2012-09-22 19:46]

MateuszR86

- Leszcz- Karp- Lin
Czym ma się wyróżniać taka mieszanka na poszczególną rybę  i co dana ryba lubi (jaki zapach, jaka przynęta)? Byłbym wdzięczny za każdą informację. Metoda połowu to spławik.

Pewnie o odległościówkę ci chodzi. Mieszanek na rynku jest dużo. Do tego dokupujesz robactwo i ewentualnie kuku na te gatunki ryb ale teraz jesienią nie koniecznie. A co do atraktora to najuniwersalniejszym będzie wanilia lub miód. Możesz też spróbować z truskawką.

[2012-09-22 21:56]

Bartek1997

Chodziło mi o wasze sprawdzone recepturki i przynęty na dane gatunki, ponieważ chciałbym sprawdzić jakby to się odnosiło do mego łowiska. [2012-09-22 22:01]

KalisiaK

Ja bym użył zanęty słodkiej np. truskawka lub miód
[2012-09-23 16:49]

KalisiaK

Leszcz melasa
Karp, lin truskawka, miód, wanilia
[2012-09-23 16:51]

gustaw1300

zaneta nysztala poziomka i leszcz, lorpio gpx big bream i karp [2012-09-23 19:15]

Bartek1997

Od tych 101 dni kiedy założyłem ten temat, coraz więcej wiem. Metoda odległóściowa staje się coraz bardziej prostsza. 
Masa informacji o spławikach, haczykach, żyłkach i innym sprzęcie do tej metody nie jest mi, aż tak odległa jak kiedyś. Tajniki zanętowe są zgłębiane tak, aby z jak najlepszym skutkiem wyjść naprzeciw wielkim okazom. Szczególnie, jak wcześniej napisałem, interesują mnie te trzy gatunki (lin, karp, leszcz). To właśnie na nie będę się czaił w tym roku. Mam nadzieje, że moja wiedza, którą posiadam i będę posiadam po licznych zasiadkach w tym roku, zaowocuje dużymi sztukami w przyszłości. Od połowy kwietnia zamierzam pisać artykuły i dzielić się informacjami z innymi jak mi poszło podczas zasiadki. Mam nadzieję, że ten rok jak i następne będą owocne dla nas, braci wędkarskiej. 
Pozdrowienia dla wszystkich zakręconych wędkarzy. Moje Hobby Wędkarstwo 4EVER!!! [2013-01-01 12:35]

sebaskin14

zanęta karpiowa,do tego kuku parzone i pociete czerwone,to wystarczy.im wiecej kombinujesz tym nieraz to gorzej wychodzi,zwłaszcza z proporcjami różnych dodatków. [2013-01-01 14:44]

Po pół kilo (1:1) lin karaś z karpiem Nysztala, i do tego pół kilo kretówki (bełchatowska) i pół kilo rozpraszającej.  Świetna, niedroga, naturalna mieszanka  [2013-01-01 16:08]