Zaloguj się do konta

Zanęty do metody The Metod

utworzono: 2010/05/11 11:31
bolton

witam ponownie ;) moze w tym temacie napiszecie wystko na temat tak zwanej METODY tzn jaki koszyk jaka zaneta kulka czy kuku jaki przypon grubosc dlugosc itp moze dowiem sie czegos nowego ;)
[2010-05-11 11:31]

bolton

moje kosze do metody
[2010-05-11 11:33]

gruby12345

kruciutki przypon max 15 cm sa specjalne zanety do metody ktore mozna kupic ale ja stosuje zanete trapera fisch mix do tego kuku parzona przenica i kulki do zanety dodaje troszke ziemniakow gotowanych ktore dobrze sklejaja i tak upycham taka zanete w koszyk i do wody jak narazie to niemoge sie pozbyc bran leszczy trafiaja sie takie po ponad 3 kilo ale i tak jest niedosyt bo czekam na karpia  [2010-05-11 12:41]

bolton

no ja na ten koszyk z prawej uzywam kulek proteinowych 15mm plywajacych i pasty peletowej i przypon nie dluzszy nisz koszyk zeby nie mial stycznosci z zyka co zapobiega splataniom typowy zestaw samozacinajacy koszyk mniejszy z lewej to rewelacja przypon rowniez krotki kukurydza zatopiona w zanete zaneta sypka bez dodatkow atrakcyjne w niej ma byc moje ziarno kuku ;) przypony raczej twarde sztywne
[2010-05-11 13:36]

MAG

Witam ja również mam małe pytanko dotyczące metody.Chodzi mi o to jaką mam pewność że przynęta typu kukurydza czy kulka założona na hak spadnie na dno z odpowiedniej strony tzn. czy nie zostanie przygnieciona koszyczkiem i nie będzie dostępna dla ryb . Pozdrawiam
[2010-05-11 21:03]

bolton

to specjalne koszyki wykonane przez fachowcow dlatego tez polecal bym koszyki znanych firm jak FOX czy PRESTON uzywam tych koszykow i jak narazie mam tylko piekne wyniki szczegolnie na mniejszy koszyk PRESTONA kto ma jakies watpliwosci zachecam do ogladniecia filmow na YOTUBE pod tytulem METHOD FEEDER  .
[2010-05-11 22:37]

grzesiek1

Bartek rozmawiałem o tej metodzie z facetem dziś na rybach on też szuka tych koszyków.
[2010-05-12 15:34]

Hunter1982

Koledzy jeżeli koszyk do tzw "metody" ma obciążenie boczne nie przelotowe umieszczone wewnątrz koszyka to zawsze i każdorazowo koszyk wrzucony do wody będzie opadał na dno obciążeniem umieszczonym na boku...Należy tylko pamiętać gdzie ono się znajduje w momencie obklejania go zanętą....
Pozdrawiam...
[2010-05-13 09:50]

bolton

kolega wyzej ma racje ale koszyk ktory jest na zdjeciu po prawej ten mniejszy ma opciazenie na calej plaszczyznie w podstawie i nie oblepiamy go calego na okolo uzywamy do tego specjalnej foremki do ktorej pierw wzucamy haczyk z kuku lub robakiem przysypujemy zaneta wtedy wciskamy koszyk i przyciskamy za pomoca przycisku w foremce (od dolu) kiedy oddzielimy koszyk od foremki tworzy nam sie piekna polkula z zanety z przyneta w srodku KOCHAM TA METODE ;) [2010-05-13 21:36]