Zanęty do metody The Metod

/ 8 odpowiedzi / 2 zdjęć
witam ponownie ;) moze w tym temacie napiszecie wystko na temat tak zwanej METODY tzn jaki koszyk jaka zaneta kulka czy kuku jaki przypon grubosc dlugosc itp moze dowiem sie czegos nowego ;)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

gruby12345

kruciutki przypon max 15 cm sa specjalne zanety do metody ktore mozna kupic ale ja stosuje zanete trapera fisch mix do tego kuku parzona przenica i kulki do zanety dodaje troszke ziemniakow gotowanych ktore dobrze sklejaja i tak upycham taka zanete w koszyk i do wody jak narazie to niemoge sie pozbyc bran leszczy trafiaja sie takie po ponad 3 kilo ale i tak jest niedosyt bo czekam na karpia  (2010/05/11 12:41)

bolton

no ja na ten koszyk z prawej uzywam kulek proteinowych 15mm plywajacych i pasty peletowej i przypon nie dluzszy nisz koszyk zeby nie mial stycznosci z zyka co zapobiega splataniom typowy zestaw samozacinajacy koszyk mniejszy z lewej to rewelacja przypon rowniez krotki kukurydza zatopiona w zanete zaneta sypka bez dodatkow atrakcyjne w niej ma byc moje ziarno kuku ;) przypony raczej twarde sztywne (2010/05/11 13:36)

MAG

Witam ja również mam małe pytanko dotyczące metody.Chodzi mi o to jaką mam pewność że przynęta typu kukurydza czy kulka założona na hak spadnie na dno z odpowiedniej strony tzn. czy nie zostanie przygnieciona koszyczkiem i nie będzie dostępna dla ryb . Pozdrawiam (2010/05/11 21:03)

bolton

to specjalne koszyki wykonane przez fachowcow dlatego tez polecal bym koszyki znanych firm jak FOX czy PRESTON uzywam tych koszykow i jak narazie mam tylko piekne wyniki szczegolnie na mniejszy koszyk PRESTONA kto ma jakies watpliwosci zachecam do ogladniecia filmow na YOTUBE pod tytulem METHOD FEEDER  . (2010/05/11 22:37)

grzesiek1

Bartek rozmawiałem o tej metodzie z facetem dziś na rybach on też szuka tych koszyków. (2010/05/12 15:34)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Hunter1982

Koledzy jeżeli koszyk do tzw "metody" ma obciążenie boczne nie przelotowe umieszczone wewnątrz koszyka to zawsze i każdorazowo koszyk wrzucony do wody będzie opadał na dno obciążeniem umieszczonym na boku...Należy tylko pamiętać gdzie ono się znajduje w momencie obklejania go zanętą....
Pozdrawiam... (2010/05/13 09:50)

bolton

kolega wyzej ma racje ale koszyk ktory jest na zdjeciu po prawej ten mniejszy ma opciazenie na calej plaszczyznie w podstawie i nie oblepiamy go calego na okolo uzywamy do tego specjalnej foremki do ktorej pierw wzucamy haczyk z kuku lub robakiem przysypujemy zaneta wtedy wciskamy koszyk i przyciskamy za pomoca przycisku w foremce (od dolu) kiedy oddzielimy koszyk od foremki tworzy nam sie piekna polkula z zanety z przyneta w srodku KOCHAM TA METODE ;) (2010/05/13 21:36)