Zanęta Karp
utworzono: 2010/04/03 11:59
witam.. jakiej firmy kupujecie zanety na karpia?? ja kupilem dzisiaj zanete traper karp. co myslicie o tej zanecie?? pozdrawiam kuba777.
[2010-04-03 11:59]
Tak dobrze wybrałeś Traper.Ja też kupuje z trapera i jestem b.zadowolony.
[2010-04-03 19:57]
ja na zawodach za drugie miejsce dostałem zanętę na płoć nie pamiętam jakiej firmy ale złowiłem tyle ryb....
[2010-04-09 15:35]
Mi osobiście nie sprawdzają się zanęty trapera chyba że seria gold,używam zanęt gutkiewicza,lorenca,mondiala,b.bruda i czsem sensas. [2010-04-09 18:01]
Witam
Jak dla mnie to zanęta trapera jest świetna ale też możesz wypróbować jeszcze zanęte Dragona np. Magnum, XXL i resztę .
Pozdro . Udanych połowów a tak przy okazji połamania kija xD
[2010-04-09 19:55]
A dla mnie sprawdzila sie zaneta STEPNIAKA SEKRET KILER moze na pierwszy rzut oka nie wyglada najlepiej ale na karpia rewelacja i to w tym roku juz wyprobowane
[2010-04-09 20:41]tak traper bardzo dobra zanęta tak jak ktoś wcześniej pisał świetne są też zanęty magnum
[2010-04-11 14:25]
Wszystko zależy od łowiska na jakim łowimy.Nie wszędzie dana zanęta zda egzamin.Trapera ja też stosuje i jestem zadowolony,ale tak jak piszę zależy to od łowiska.
[2010-04-11 17:24]
Kurcze, temat rzeka. Nie można powiedzieć jednoznacznie, że zanęta firmy X jest lepsza od zanęty Y. Jasne, że są firmy które odstawiają manianę, a są takie, które oferują produkty wysokiej jakości. Trzeba wziąć pod uwagę porę roku, rodzaj wody, preferencje rybek, to co nasi koledzy sypali wcześniej itp itd.
Kiedyś miałem "stuprocentową" zanętę na karpia, karasia i lina, łowiłem z ojcem ładne sztuki.
Jadąc na wakacje w Podkarpackie zabrałem ze sobą 2 paczki tej zanęty i na tamtejszej wodzie nie zdała egzaminu.
Jak dla mnie zanęta sypka to nieporozumienie, wolę podsypać ziarenkami (konopie, zboża, kuku), robaczkami (siekane czerwone, białe, pinka) czy ziemniaczkami. Albo najlepiej mixem tych składników. Każda zanęta sypka ściąga drobnicę, a zabawa z drobiazgiem mnie nie bawi.
Ostatnio "opatentowałem" swój mix ziaren i dodatków i tego będę się trzymał, nie ma sensu zmieniać co 5 minut.
[2010-04-11 17:47]
Ja osobiście się zawiodłem na zanętach firmy traper :/ praktycznie nie miałem wyników, ale to nie tak że parę razy na nie wędkowałem tylko parę sezonów i nie miałem wyników zadowalających. Przed wszystkim Traper Lin-Karasi lub Lin-Karasi-Karp.
Teraz łowie na zanęty firmy Trofeum. I naprawdę ta zanęta jest świetna, ma bardzo intensywny zapach po namoczeniu[najbardziej to czuć przy zanęcie Karp]. Przy niej w tych samych miejscach gdzie stosowałem zanętę Trofeum miałem o wiele lepsze wyniki w zeszłym sezonie. :)
[2010-04-11 18:04]