I wzystkiemu winna zaneta :-(
Bo:
-przynęta
- sposób łowienia
- łowisko
- budowa zestawu
- pora roku
- i normalnie dzień, gdy ryba "nie gryzie" sa bez znaczenia :-(
A tak jak mówiłem jak ci nic nie bierze to wrzuć chleba i zarzuć nic nie stracisz u mnie to działa :)
Bo:
-przynęta
- sposób łowienia
- łowisko
- budowa zestawu
- pora roku
Kolego ja nie mówię że to wina zanety. Teoretycznie zaneta to dopiero 25% sukcesu. Ją chciałem zapytać po prostu czy skład mojej zanety jest odpowiedni czy może poszlem za mocno w stronę siedzieli??
Nie chciałem Cię ściąć:-(
Bo:
-przynęta
- sposób łowienia
- łowisko
- budowa zestawu
- pora roku
Kolego ja nie mówię że to wina zanety. Teoretycznie zaneta to dopiero 25% sukcesu. Ją chciałem zapytać po prostu czy skład mojej zanety jest odpowiedni czy może poszlem za mocno w stronę siedzieli??
Bo:
-przynęta
- sposób łowienia
- łowisko
- budowa zestawu
- pora roku
Kolego nic nie napisałeś o dnie na jakie podałeś ta zanętę, głębokości łowiska ani o warunkach na łowisku pogoda i ciśnienie. Najbardziej uniwersalnym aromatem jest wanilia a w zasadzie wanilia/karmel zawsze ściągnie jakieś karpiowate w pobliże zestawu czasami trwa to chwile ale jednak. Co do mikro pelletu w zanęcie to jest to dobra opcja ale z umiarem. Na leszcza dał bym jeszcze do zanęty trochę ciętego robala i powinno być dobrze.
Tylko skup się na badaniu dna łowiska podaj zanętę w jedno miejsce i łów precyzyjnie.
A jeżeli chodzi o leszcza to wydaje mi się ze trzeba by poszukać go nieco głębiej niż karpia. Na jakiś stokach czy blacikach u podnóża stoków. Karpia o tej porze na wypłyceniach w pobliżu roślinności. Ważna jest też pora dnia ale reguł niema na każdym zbiorniku inaczej się to przedstawia.