Witam wszystkich, byłem dziś pierwszy raz w tym roku na rybach na rzece Ruda zaraz za zaporą na zalewie Rybnickim, niestety efekty mizerne 4h bez brania. Łowiłem na zanętę Stila duży karp, leszcz, lin dodałem do niej trochę gotowanych konopi z wodą w której się gotowały, trochę pęczaku, płatki owsiane, bułka tarta, białe robaki, klej Trapera na haczyk białe i peczak.
Czy zrobiłem coś nie tak, proszę o poradę!!!!!!!!!!
Po pierwsze używanie jako przynęty o tej porze pęczaku mija sie z celem,biały tez ciężko.Jakbys miał ochotke i pinke szybciej,lecz sama zanętą nie wiem czy rybki nie odstraszyłeś.Ziemia z jokiem +brokat teraz,lub zanęta ochotkowa na zimna wode.Możesz też zanęte płociową użyc,ale nie przesadzaj z atraktorami i z ilością nęcenia.
Witam wszystkich, byłem dziś pierwszy raz w tym roku na rybach na rzece Ruda zaraz za zaporą na zalewie Rybnickim, niestety efekty mizerne 4h bez brania. Łowiłem na zanętę Stila duży karp, leszcz, lin dodałem do niej trochę gotowanych konopi z wodą w której się gotowały, trochę pęczaku, płatki owsiane, bułka tarta, białe robaki, klej Trapera na haczyk białe i peczak.
Czy zrobiłem coś nie tak, proszę o poradę!!!!!!!!!!
Tak kolego zrobiłeś coś nie tak(ja również popełniłem ten sam błąd) wybrałes sie na rybki za wcześnie.
Od miesiąca codziennie czytam o metodach, przynętach, zanętach, ale póki co jest jeszcze za wcześnie.
Od kiedy mniej więcej ryby zaczynają żerować?
(2011/03/07 19:25)Od kiedy mniej więcej ryby zaczynają żerować?
Ryba żeruje cały czas, niestety teraz jeszcze bardzo słabo i uważam ze trzeba poczekać aż noce będą na plusie a w dzień wiecej niż +10.
Jeśli chodzi o zanęte to proponuje zwykłą bez dodatków roślinnych i atraktorów + duża ilość pinki/bialego robaka. Pamiętaj ze ochotke podajemy w czystej glinie ponieważ "przyprawy" zanętowe zabijaja larwy.
(2011/03/08 13:29)