Zanęta z pasz dla zwierząt
utworzono: 2010/09/22 23:33
Witam. Jestem początkującym wędkarzem ale mam juz za soba wiele ryb, duzo sprzetu, sposobow itp. Mam 16 lat, łowie na splawik, grunt i kulki proteinowe. Testowalem wiele zanet z roznymi efektami. Moj tata ma firme ktora zajmuje sie sprzedaza pasz dla zwierząt hodowlanych. Poprostu pasze dla świń, krów, kór itp. sa tam rozne pasze granulowane proszkowane o roznym stezeniu roznych rzeczy ;P i tu sie nasuwa moje pytanie. Czy mozna by z nich zrobic zanete?? [2010-09-22 23:33]
Jak najbardziej.Ja stosuję tylko składniki młynarskie i efekty są piękne.
Popróbuj różne kombinacje i sam znajdziesz " złoty środek "
Pozdrawiam :))
[2010-09-23 07:50]
Trochę poszperaj po forum, poszukaj jakie właściwości powinna mieć dobra zanęta ( smużenie, zapach, smak, kolor itp) potem sprawdź jak zachowują się twoje produkty w wodzie. Jak znajdziesz " swoją mieszankę", na kupne nie będziesz chciał spojrzeć. Pozdrawiam i sukcesów życzę.
[2010-09-23 11:23]
Musisz zwrócić rzeczywiście uwagę na skład takiej paszy. Nie może mieć chemii, konserwantów, ulepszaczy, spulchniaczy, witamin, leków, jednym słowem nic poza naturalnymi składnikami spożywczymi. [2010-09-23 12:05]
chleb jakąś pasze najlepiej zmieloną płatki zmielone kukurydziane troche zanęty dla ryb woda oczywiście kotlety sojowe mogą być staare ja robiłem z przeterminowanych połącz i ugniataj tak jak ciasto.Dodam że Kotlety sojowe muszą sie moczyć wyciśnij wode gotowe to samo chleb mocz przez 5 min wyciśnij wode i rób tak jak napisałem.A co do ilości to sobie sam ustalisz
,jak już zrobisz to dodaj olejek zapachowy jeszcze raz ugnieć i możesz zaczynać robić kulki
Połamania.
[2010-09-23 12:36]
chleb jakąś pasze najlepiej zmieloną płatki zmielone kukurydziane troche zanęty dla ryb woda oczywiście kotlety sojowe mogą być staare ja robiłem z przeterminowanych połącz i ugniataj tak jak ciasto.Dodam że Kotlety sojowe muszą sie moczyć wyciśnij wode gotowe to samo chleb mocz przez 5 min wyciśnij wode i rób tak jak napisałem.A co do ilości to sobie sam ustalisz
,jak już zrobisz to dodaj olejek zapachowy jeszcze raz ugnieć i możesz zaczynać robić kulki
Połamania.
Pasza dla zwierząt?
[2010-09-23 14:22]
Kilka razy w akcie desperacji używałem paszy dla kur/ kaczek (śrutu z kuku i czegoś tam)
winiki bardzo słabe, za słaby aromat i smak..
PS!! CZŁOWIEKU POPRAW BŁEDY! ... "KÓR" ...
[2010-09-23 14:23]
Posłuchaj jeśli chodzi o moje doświadczenia z paszą to kiedyś był to mój jedyny sposób nęcenia jako że pochodzę z wiejskich okolic zanęty nie były u nas tak bardzo rozpowszechnione parę lat temu. Oj wtedy to się kombinowało pasza, gotowane ziemniaki, pęczak, pszenica ehh...
O ile się orientuję to niektóre pasze są teraz bardzo aromatyczne i posiadają korzystne składniki takie jak Proteiny. Dawniej Pasze nie były aż tak bardzo aromatyczne więc mogłem kombinować z zapachem wanilii, przyprawy do pierników i szczerze mówiąc czy na spławik czy gruntówkę zawsze wracałem z zadowalającą ilością ryb. Także kolego koscielski8 świat należy do odważnych próbuj mieszać dodawać różne składniki a na pewno coś wymyślisz ciekawego nie zrażaj się gdyby Ci na początku nie wychodziło :) 3maj się POŁAMANIA
[2010-09-23 17:04]
Połamania.
skopiowane było to z bloga wędkarskiego,ja nie polecam łowić na pasze chyba że ktoś niema kupionej zanęty, to się czasem sprawdza.
[2010-09-25 09:05]
,jak już zrobisz to dodaj olejek zapachowy jeszcze raz ugnieć i możesz zaczynać robić kulkiPołamania.
Pasza dla zwierząt?
;-)
No zależy czym się zwierzęta pasie. ;)
[2010-09-25 15:41]