Zaloguj się do konta

Zanęta Traper na zawody

utworzono: 2010/09/20 12:46
hondacivicprotec

witam oto zanęta jaką mam zamiar zastosować głównie na leszcza na zawody spławikowe traper leszcz+pinka+kukurydza+pszenica aromatyzowana czosnkiem co o tym sądzićie ? Łowisko żwirownia dno jasne zawody dzienne . [2010-09-20 12:46]

JaroDaw

Przez chwilę myślałem że leszcz zaatakował Cię na zawodach.. ;)

http://forum.wedkuje.pl/post/zaneta-na-leszczcza-zawody/141895/0
[2010-09-20 12:59]

mar83

O Traperze różne są opinie przeważnie jednak negatywne.Ponoć jest złej jakości od kiedy przeszli na produkcję przemysłową (zdarzają się wewnątrz foliowe worki) tak twierdzą koledzy,dlatego nie kupuję tego wyrobu.
[2010-09-20 15:20]

Luuki

Leszcz jest dziwną rybą jeżeli chodzi o zawody , odradzałbym stosowanie pszenicy i kukurydzy ze względu na to że ty rybę masz utrzymać w swoim stanowisku a nie ją nasycić . Jeśli planujesz aromatyzować czosnkiem to sprawdź czym jest aromatyzowany traper - mieszanie aromatów naturalnych , ziołowych itp kłóci się trochę z aromatami na bazie słodkiej bądź oleistej . Najlepsza rada wcześniejszy test na łowisku......
Trapera stosuje czasami ale nie jestem jego zwolennikiem.
Łatwą zanętą leszczową (typowo na zawody jednorundowe) jest dowolna niearomatyzowana baza z dodatkiem płynnej melasy odrobiną otrąb pszennych (Łatwiej kule pękają na dnie) oczywiście pinka dobrze robi również wszelaka ochotka im drobniejsza tym lepsza , a ja osobiście do takiego zestawu dodałbym naturalny klej i atraktor Marcela Van den eynde - pomarańczowy .
To są moje doświadczenia z przed kilku lat jak startowałem w zawodach ale sprawdzone. Wiadomo każda woda inna więc próby , próby i jeszcze próby. Powodzenia.
[2010-09-21 20:31]

wedkarz

ja bym kupił leszcza brasen czarna płoć i mączke piernikowa , pieczywo fluo  a na haczyk bym dał białe i do zanety ;] [2010-09-21 21:10]

Romuald55

Czym będziesz łowił?Od tego w dużej mierze zależy przygotowanie zanęty. [2010-09-22 14:32]

Szmaniak

dobrym pomysłem będzie również dodanie coco-belge jednak dużo zależy od łowiska więc daj więcej info o nim.
[2010-09-22 18:57]

zuzek

witam bawie się w głównie w zawody spławikowe od 21 lat  łapie tylko na tyczke   nie kupuj trapera bo to nie jest zaneta na  zawody  nie nadaje sie    kup sobie  20 kg golden pro czarne opakowanie do tego dodaj 6 litrów jokersa  litr pinki a na koniec sensas gołębie odchody  taka zaneta wystarczy ci na zawody jesli bedziesz bardziej zainteresowany  naprawde dobra zaneta  napisz   tylko cenowo jest troszke inaczej    a   bym zapomniał nie dodawaj nic wiecej   ani atraktorów nic pozdrawiam
[2010-09-24 14:20]

Fragles

Zuzek na jakich zawodach spławikowych można stosować siedem litrów żywych robaków?
A może  Ci się coś pomyliło bo z tego co Ty tu wypisujesz to robaki stanowią bazę Twojej zanęty. Moim skromnym zdaniem to absurd!!!

[2010-09-24 15:12]

zuzek

FRAGLES  MASZ RACJE MAŁA POMYŁKA CO DO JOKERSA  
[2010-09-24 22:34]

zuzek

FRAGLES  MASZ RACJE MAŁA POMYŁKA CO DO JOKERSA   TROSZKE PRZECHOLOWAŁEM 

[2010-09-24 22:36]