zaneta na zawody na leszcza
utworzono: 2010/02/23 08:33
Witam chcialbym zadac pare pytan co do zanety i przynety.
1. jaka zanete wziasc na zawody na leszcza
2.jakich przynet uzywac
3.na jaka wedke lowic bat 6 czy splawikowka
4.co dodac do zanety
w tym zbiorniku co bede lowil jest kazda ryba a dominuje najwiecej tam karas ploci leszcza i uklej.
Glebokosc max.2m.Wystepuje roslinnosc blisko brzegu .
Z gory dziekuje.
[2010-02-23 08:33]Ja bym proponował paczke zanęty jeziorowej i paczke leszczowej,najbardziej polecam ci mondiala są naprawde skuteczne.Weź ze sobą ochotke pinki lub białe robaki i kastery.Na tą zanęte można łowić praktycznie wszystkie ryby.Można dodać epiceine,wanilii i dobrego atraktora leszczowego.Lecz z atraktorem nie można przesadzać bo jeżeli nie wejdą leszcze to inne ryby też nie wejdą taką zanęte.Atraktor można dosypywać w trakcie łowienia.Dobrze jest też mieć ochotke zanętową(joockers) wymieszaną z gliną rozpraszającą i ziemią torfową,a jeżeli łowisz na rzece to do zanęty i joocka wrzuć glinę wiążącą.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
[2010-02-23 14:55]Jeżeli leszcz to z moich doświadczeń wynika:
1.Na zawody to powinna byc zanęta która przede wszystkim ja najszybciej go przyciągnie i jak najdłużej utrzyma.Jeżeli dokładnie poszukasz to napewno znajdziesz w naszym portalu jakąś zanętę fachowca.(sam nie podam bo jeszcze nie znalazłem)
2.Z moich doświadczeń wynika że bardzo dobre są kanapki np.biały czerwony biały albo 2 pinki i biały.Nie wiem na jakim zbiorniku łapiesz więc idealnej przynęty ci nie podam musisz trochę pokombinowac.Np. na moim zbiorniku najlepszy jest biały robak.
3.Według mnie to bat jest o wiele lepszy od spławikówki chyba że łowisz na rzece to wtedy co innego.A zestaw to wiesz jak na dużego leszcza to żyłka 16,haczyk 15 i spławik 1,2 no i gitara możesz iśc łowic.
4.Do zanęty proponuje dodac tak jak kolega wyżej jakiś dobry atraktora poza tym można dodac przyprawy do piernika,cynamonu(choc to prawie to samo),kolendry itd.
[2010-02-23 16:49]
Zaneta to proponuje Ci lorpio grandprix kanal i do tego pol paczki leszcza dodatki epicyna pieczywo fluo melasa rozrobiona z woda a co do wypelnienia to czarna ziemia ok 2 kg i 1 kg gliny rozpraszajacej no i oczywiscie mieso w postaci joka pinki i posiekane czerwone robaki. Mozesz jeszcze dodac atraktora np marcela brasem ale to po ok godz lowienia i nie do calej zanety. Necenie to ok 70% na poczatek a reszta w malych ilosciach co ok 20 minut lub jak brania beda ustawac. Na haczyk bialy ochotka i nie za duzy czerwony lub kanapki. Polamania i powodzenia [2010-02-23 21:38]
Jeszcze co do wedki to jezeli ryb jest w miare duzo i nie za duzych rozmiarow to polecam bata jest duzo szybszy [2010-02-23 21:39]