Zanęta na zawody wędkarskie na dzień dziecka
utworzono: 2012/06/02 12:27
W niedziele są zawody wędkarskie w Tucholi na Głęboczku sama nazwa mówi że jest tam głęboką czy zanęta ,,Dragon Magnum Leszcz'' może być ?! Jakiej zanęty mam użyć waszym zdaniem ( nie drogiej) jestem nastawiony na płoć, małe leszcze, krąpie i wzdręgi. Z góry dziękuje
[2012-06-02 12:27]
Nie. Musisz użyc drobnej dobrze przetartej zanęty na płoc. Polecam też dodatki (np. etange, zmielone konopie czy słonecznik), które są tłuste i powodują windowanie częstek do góry. To wabi drobne ryby. Jak masz kasę to kup jeszcze dżoka i ziemię do jego podania. Przynęta to pinka, jak słabo biorą to ochotka [2012-06-02 13:27]
Wielki dzięki kupiłem jeszcze zanętę Futter stil extra uniwersalną moge ją pomieszać z dragonem !? :D
[2012-06-02 18:43]
Jest taka zasada, dość skuteczna podczas takich zawodów na znanym zbiorniku.Stosuje się zwykle taką zanętę, jakiej używają wędkarze łowiący codziennie na tym zbiorniku.Ryba jest przyzwyczajona do takiego karmienia...Nie sądzę, aby na zawody z okazji Dnia Dziecka zawodnicy używali najdroższych zanęt.Dlatego sposób jaki podpowiedziałam jest najbardziej bezpieczny. Przyda się na przyszłość...Pamiętaj, aby do zanęty dodać ziemi i przetrzeć przez sito. To bardzo ważne.
[2012-06-02 21:03]
dziękuje ci :D 2 godziny temu przyniosłem ziemie ( czarną) z kretowiska, ponieważ nie są to ważne zawody i nie warto kupować ziemi. Jeszcze raz wielkie dzięki pozdro. :D
[2012-06-02 21:59]
Ziemia z kretowiska może okazać się bardzo dobra.Również mam ziemię z kretowiska, ale potrzeba troszkę czasu, aby znaleźć odpowiednie kretowisko.Może się okazać, że ziemia z Twojego kretowiska będzie lepsza od sklepowych.Powodzenia na zawodach. [2012-06-02 22:07]
Dziękuje Pani :D mam nadzieje że badzie pani mi zawsze doradzać :D Chce się uczyć od najlepszych :D
[2012-06-02 22:12]
Bardzo miło przeczytać takie słowa.Ja również cały czas się uczę, a najlepszą nauką jest nauka na własnych błędach :)Metodą prób i błędów, dojdziesz do bardzo wysokiego poziomu w wędkarstwie.Nie ma doskonałej recepty na dobre wyniki, na dane łowisko.... próbuj, a będziesz Mistrzem.I tego życzę. [2012-06-02 22:22]
Dziękuje zrobiło mi się bardzo miło i dziękuje Pani za wszelką pomoc :D
[2012-06-02 22:26]
No prosze, jakiś romansik się szykuje widze, nie no żartuje oczywiście ]:-> [2012-07-23 17:22]