Miał najwiecej bo trzy ryby. Dwie osoby miały dwie i dwie po jednej rybce. Więc i technika na zawodach się liczy a nie tylko zanęta.
Miał najwiecej bo trzy ryby. Dwie osoby miały dwie i dwie po jednej rybce. Więc i technika na zawodach się liczy a nie tylko zanęta.
no to super zawody były i zawodnicy wykazali się nie lada umiejętnościami....a ty ile ryb miałeś???
Widzisz @stachu różnica między nami jest taka, że ja wiem co pisze, a ty piszesz to co wiesz albo raczej ci się wydaje, że wiesz.pzdr.
Ja na płocie stosuję:
-1kg Lorpio płoć black competition super
-200gr konopi prażonych Gutkiewicza
- 400gr gliny rozpraszającej
-Atraktor na płoć (kolor ceglasty) chyba marcel van den eynde (nie pamiętam nazwy ale pamiętam opakowanie :D)
- pinka
(całość powiększam w zależności od zamiarów - na zawody wszystko x2)
Do tego często najpierw wrzucam 2-3l ziemi + 0,5l-1l jockersa i dopiero główną zanętę.
Na haczyk ochotka haczykowa bądź pinka (ryby mają swoje "humory" i raz biorą na pinkę a raz na ochotkę)
Dodatkowo zaobserwowałem że stosując czerwony haczyk mam większe brania okoni (mój zbiornik jest nimi przesiąknięty i uważam je za szkodniki) więc stosuje srebrne i czarne ;)
P.S. Zapewne zaraz kilkunastu "zawodowców" wypowie się że to dziadostwo, że się nie znam i że jak na mój wiek g*** wiem ale na moich zbiornikach spisuje się to rewelacyjnie.
Pozdrawiam
(2012/04/26 10:20)Po co się spierać i sie wymądrzać jak mozna wytłumaczyć i czegos nauczyć.
Myślę, że nie ma co się kłócic.. Kolega dawid510890 chyba się spóźnił troszke ze swoją radą bo jak napisał reymysterios1 zawody były wczoraj, a zwykle takie imprezy odbywają się rano. Dlatego uważam, że temat powinien zostac zamknięty jednak najpierw niech kolega reymysterios1 pochwali się czy skorzystał z naszych rad czy postawił na swoim i jaki wynik osiągnął.
Po co się spierać i sie wymądrzać jak mozna wytłumaczyć i czegos nauczyć.
Chłopie jak wie to ci nie powie nawet jak bys stał koło niego na łowisku to by ci ryby z siatki wyjadał, do grobu sobie zabierze te tajemnice, a jak juz umrze to nikt ryby nie złowi bo tylko on miał sposoby.