Trapera , Sensasa , Dragona , Stila i Marcela .
A które z nich się u Ciebie najbardziej sprawdzają? I jakie dokładnie "modele" ? :)
Modele i modelki to w reklamach i na wybiegach ! Jednego dnia leszcz podejdzie do płatków owsianych z bułką tartą ,a za dwa dni bez porządnego nęcenia na grubo - grochem się nie obejdzie .... To dopiero teraz dałem Ci do myślenia........
A które z nich się u Ciebie najbardziej sprawdzają? I jakie dokładnie "modele" ? :)
Dragon Maxima Jaź/Kleń RED+ Dragon Elite RZEKA i świnki i inne biorą.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Wszystkie się sprawdzają ale to zbyt ogólne pytanie . Na początek spróbuj Dragona zielony lin karaś plus dodatek cynamonu , u mnie wchodzi w to wszelaka ryba a zwłaszcza leszcz , lin, karaś , karp i co ciekawe płoć, jak nie dodam cynamonu to płoć mniej reaguje .
Na większe ryby polecam Stil duży karp , mieszanka o sporej granulacji .
Z Trapera bardzo udaną jest seria Gold Series , to dobre mieszanki . Nie wspominam o Marcelu czy Sensasie bo to drogie zanęty i sam używam je od święta .
Ogólnie jest tak jak Przemek pisze , nad wodą może być różnie , ryby mają czasem takie humory kulinarne , że człowiek zastanawia się czy to wszystko po tylu latach łowienia i doświadczeń ma sens :) . Nic ale to nic nie zastąpi logicznego myślenia .
Co ciekawe znalazłem ostatnio w jednym ze sklepów zanętę robioną prze prowadzącego - właściciela sklepu . Mieszanka ta kosztuje 3,50zł /kg i jest naprawdę dobra bazą , sprawdza się choć jest mało klejąca ale już to opanowałem i świetnie działa . Polecam poszukać takiego wynalazku w swoich sklepach , a nóż widelec będzie działać .