Witam mam pytanie.Ostatnio chciałem zrobić własną zanęte na te ryby co podałem powyżej.I stworzyłem takie coś: Pszenżyto Bułka tarta Płatki owsiane Kminek Mąka Pszenna Woda I teraz sprawdzi się taka zanęta? Jak myślicie. Będe chciał ją wykorzystać do koszyczka zanętowego.Chcę łowić na rzecę.A przynętą ma być pszenżyto.Jeśli z tego wychodzi staszny shit dajcie coś od siebie.I podajcie mi gramature tych wszystkich produktów ile ma być w tej zanęcie.
Nie wiem jak sprawdzi się kminek ale jak już ma to być eksperyment to z ilością bym nie przesadzał. Kiedyś też łowiłem białoryb metodą spłwikową i gruntową i tworzyłem zanęty i ciasta we własnym zakresie ale spinnig od ponad trzydziestu lat stał się moją ulubioną choć podobno najbardziej brutalną metodą łowienia wszelakich ryb. (2020/05/23 16:20)
Dodaj zamiast kminku kozieradki i troche kolendry, do tego bułka tarta, kaszka kukurydziana, mielone pestki i orzeszki mogą być archaidowe wraz ze skorupkami, trochę mąki zamiast kleju, płatki górskie (2020/05/24 13:11)
Podstawową bazą do zanęt jest prażone pieczywo,zarówno cukiernicze jak i białe pszenne.Do tego mielona kukurydza i prażone mielone ziarna roślin oleistych.Mąka pszenna nie nie nadaje ponieważ sklei zanętę za mocno.Z mąk tylko kukurydziana. (2020/07/15 22:33)