Zanęta leszczowa markowa cz domowa robota

/ 31 odpowiedzi
Jędrula

Człowiek już prawie zapomniał jak kiedyś się robiło takie zanęty a Wy koledzy mi przypomnieliście za co dziękuję . Teraz tylko marcel ,sensas , stil i traper ( częściej te dwie ostatnie z wiadomych powodów ) a z kieszeni ubywa za jednym zamachem po 20-40 zł do tego glina i inne dodatki ehhhh lepiej nie gadać . Nie zrezygnuje całkowicie z gotowych zanęt bo niektóre są fenomenalne ale na 100 % spróbuję skomponować bazy zanętowe , będę miał o czym w zimie myśleć . (2010/10/12 14:44)

mario1608

Ja stosuje stosuje stare sprawdzone zanęty mojego ojca troszkę je modyfikując. Na leszcza o tej porze roku "sypie" prażoną kukurydze, żeby dobrze i trafnie nęcić kukurydze wsypuje do worka foliowego formuje kule i wkładam do zamrażalki. Do koszyków również kukurydza zmieszana z mączką sojową żeby się kleiło. Na efekty nie narzekam co roku mam efekty mniejsze lub większe ale zawsze. (2010/10/14 13:01)

Piotr 53

Moja zanęta na leszcza to baza jaxon karpiowate z tym że dodaje kolendry mielonej na tyle by   zapach był mocny plus niewielką część przynęty na którą łowię,wyniki mam dość dobre,zwłaszcza jeśli chodzi o wielkość ryb,dobrze w tę zanętę wchodzi także karaś,przynęty to na ogół pinka,makaron gwiazdka lub kolanka albo kukurydza,proponuję wypróbować. (2013/03/16 22:45)

tomitom

Duży wybór zanęt na leszcza ma firma Harison: leszcz czerwony gold line, czarny gold line, leszcz gold line i leszcz silver line w tym dobre połączenie aromatów. Mało, która firma ujawnia w składie jakie aromaty użyła. Granulacja i rożnorodność ziaren w zanęcie rewelacja. (2013/04/06 19:26)

krychu26

Kolego tu jest link http://lmgtfy.com/?q=jaka+zan%C4%99ta+na+leszcza (2013/04/06 19:33)