Zanęta leszczowa markowa cz domowa robota

/ 31 odpowiedzi
Jaka jest najlepsza zanęta na leszcza?
bercik1965

ilu wędkarzy  tyle zanęt ile miejscówek inne warunki nie ma jednej zanęty trzeba samemu dojść do tego jaka zanęta jest dobra w danym miejscu a na forum jest propozycji sporo w zakładce zanęty połamania (2010/10/10 15:50)

wedkarz

Dobry jest leszcz brasem z piernikiem ale to juz na cieplejsze dni a na taka bogode jak teraz leszcz czarny albo brasema bez paczki piernikowej (2010/10/10 17:33)

u?ytkownik39709

ja do leszczowej zanęty dodaje sproszkowany czosnek i działa nie wiem jak na twoich wodach wypróbuj może to będzie to (2010/10/10 20:01)

mielec

Co do leszcze to próbowałem na wiosnę i w lecię te dwie zanęty jasną dawała w lecie dobre efekty bez żadnych dodatków zapachowych nie tylko na leszcza dobra była.
Polecam również zanętę Trapersa
Co do ciemnej to wiosna była dobra na leszcz i płotki tylko tu juz dodałem troszeczkę czosnku.
Możesz wypróbować je jako bazę i zaprawić zapachem najlepiej jak wiesz że jest stosowany na łowisku.  Zanęta tania i dobra.

Życzę połamania.
(2010/10/10 20:38)

mielec

Kliknij z któryś z powyższych dowiesz się na ten temat więcej.
No i mówię że to nie jest NAJLEPSZA ponieważ każda woda jest inna. (2010/10/10 20:40)

przemo1980

Co do leszcze to próbowałem na wiosnę i w lecię te dwie zanęty jasną dawała w lecie dobre efekty bez żadnych dodatków zapachowych nie tylko na leszcza dobra była.
Polecam również zanętę Trapersa
Co do ciemnej to wiosna była dobra na leszcz i płotki tylko tu juz dodałem troszeczkę czosnku.
Możesz wypróbować je jako bazę i zaprawić zapachem najlepiej jak wiesz że jest stosowany na łowisku.  Zanęta tania i dobra.

Życzę połamania.

To mówisz kolego mielec że zanęty się sprawdzają? Powiem szczerze że pierwszy raz słyszę o tych zanętach. I myślę że w przyszłym roku przetestuję,bo u mnie w sklepach nie widziałem, a jak zamówię przez internet to już wiekszą ilość,a już w tym roku raczej bym nie wykorzystał. Zamawiałeś w tym sklepie co wyświetla się po kliknięciu na zanete? Spoko sklep? (2010/10/10 21:16)

Jędrula

Też jeszcze nie widziałem takich zanęt , te opakowania minie trochę przeraziły ale ceny jak trapera albo stila za 1 kg więc może będą dobre ? (2010/10/11 13:56)

baloonstyle

Pięknie przepłacacie naprawdę.Nie lepiej ruszyć na targ, młyn rynek  i zakupic naturalne składniki .Efekt konxcowy będzie bardzo podobny a za te pieniądze na rynku macie około 12- 13 kg zanęty. (2010/10/12 12:02)

Jędrula

To kolego czekamy na przepis zanęty składającej się ze składników targowych ??? (2010/10/12 13:01)

baloonstyle

Poczytaj we wcześniejszych tematach, sporo ich było na ten temat i sporo debat. (2010/10/12 13:14)

Jędrula

No właśnie szukałem Twoich przepisów bo czułem , że skoro tak polecasz samoróbki to coś będzie ale jakoś nie mogę znaleść . (2010/10/12 13:18)

baloonstyle

http://www.mlynpruszcz.pl/
Tu masz link do jednego z młynów ww mojej okolicy.
Do wyboru do koloru, sam dobierz składniki, kombinacji mnustwo.Nawet jak dodasz atraktor do tego to i tak wyjdzie więcej zanęty  i taniej niż w sklepie.
Od połowy tego sezonu przerzuciłem się tylko na takie zanęty i wyniki lepsze i mniej kasy na wypad wydaję.
Poczytaj popróbuj pewnie ameryki nie odkryłem bo kiedys ludzie tylko na coś takiego łapali. (2010/10/12 13:23)

baloonstyle

No właśnie szukałem Twoich przepisów bo czułem , że skoro tak polecasz samoróbki to coś będzie ale jakoś nie mogę znaleść .

Źle szukasz :))
 Juz znalazłem w czterech miejscach podstawy mojej zanęty :)) (2010/10/12 13:29)

Jędrula

Faktycznie kolego możesz mieć rację , jak patrzę na ich ofertę to można zrobić z tego dobrą zanętę i sporo tańszą . Jak jadę na rzekę na feeder to 30 zł nie moje na samą zanętę a bolonce czy ''innej przepływance'' nie wspomnę . Faktycznie alternatywą na zaoszczędzenie może być Twój pomysł .

Muszę to kolego sprawdzić .

(2010/10/12 13:32)

baloonstyle

Ja tylko z dwoma znajomymi łapiemy na feedery i tylko z młyna bądź na rynku teraz się zaopatrujemy.
Wystarczy  ze człowiek wydaje sporo kasy na sprzęt i paliwo więc po co pompowac kase w jedzonko dla rybek skoro one bez nas wędkarzy maja jedzenia do oporu :)) (2010/10/12 13:35)

Jędrula

Kurcze tak patrzę po moich młynach w okolicy i widzę , że mają w ofertach tylko samą mąkę .

Chyba pozostanie iść na targowisko ?

(2010/10/12 13:38)

baloonstyle

Nie maja mieszanek otręby , śrutów albo mielonej kukurydzy?
Na rynkach i targowiskach na pewno znajdziesz coś dla siebie . Przynajmniej w okolicach gdańska nie ma z tym problemu :))

z jakich okolic jesteś to pomogę w poszukiwaniach? (2010/10/12 13:40)

Jędrula

Ze śląska więc kawał drogi , Wodzisław Śląski dokładnie . (2010/10/12 13:42)

baloonstyle

Tak tak zauważyłem po profilu:))
Szukam ale nic nie widzę, poszukaj na targach  a jak tam nic nie znajdziesz to jak będziesz na rybkach to podejdź do jakiegoś gospodarza i zapytaj czy wie gdzie można takie rzeczy kupić.
Oni wiedzą gdzie i najtaniej :)) (2010/10/12 13:48)

baloonstyle

No ten młyn nie bardzo :(( No chyba że jest jakiś mały sklepik że tak powiem z podzespołami :)) (2010/10/12 13:52)

Jędrula

No widzę , że mają małą ofertę jak dla wędkarzy . Zostaje targ , jak kupuje zawsze konopie i kuku to mają tam wory z różnym dobrem , muszę to  obadać . (2010/10/12 13:56)

baloonstyle

Tak szukam i szukam i faktycznie nie bardzo :((
Nie mogę nic znaleźć.Próbuj na rynkach, targach , targowiskach. (2010/10/12 13:56)

endriut

Witam!

Jedrula wejdz sobie na mojego bloga i przeczytaj "Zanęty zrobić czy kupić", na pewno trochę wątpliwości co do zanęty rozwieje ten tekst.

Pozdrawiam.

(2010/10/12 14:19)

baloonstyle

Witam!

Jedrula wejdz sobie na mojego bloga i przeczytaj "Zanęty zrobić czy kupić", na pewno trochę wątpliwości co do zanęty rozwieje ten tekst.

Pozdrawiam.

Muszę powiedzieć ze po przeczytaniu można naprawdę dobrze zrobić zanętę.Świetny tekst :))

(2010/10/12 14:37)