Zanęta leszcz lin karaś

/ 2 odpowiedzi
Witam serdecznie mam do was pytanie do wędkarzy specjalistów he, jestem amatorem w wędkarstwie jutro wybieram się na leszcza lina karasia, oczywiście wymieniłem te ryby bo te najczęściej mi się trafiały , a wiec moje pytanie brzmi kupiłem dzisiaj zanęte trapera <leszcz> do tego atraktor zapachowy karmel dodałem do tego płatki owsiane i makaron gwiazdeczki ponieważ nie mogłem dostac kolanek powiedzcie mi czy ziemiaczka jeszcze można dodac czy za dużo już tego wszystkiego co polecacie do tego jeszcze dosypac lub dodac w kawałkach
Artur z Ketrzyna

Jak nie znalazł bym kolanek lub łazanek. To wcale bym nie dodawał makaronu... Bo dodatki grubsze stosuję by grubszą rybę zatrzymać w łowisku...
Możesz wziąć ziemniaka, ale kawałki np.; kostkę, a nie piure. Jak też kukurydze konserwową.
Ziemniak zwabi ci więcej lina, a kukurydza jest bardziej uniwersalna. Dlatego ziemiaka uzwam jak nastawiam się głównie na lina.
A tak to kukurydze konserwową, verneta lub słodką z biedronki. Bobra na donęcenie jak i na przynętę. Drobnica jej nie wyje tak więc grubsza ryba ma co skubnąć...

Makaronu jak i ziemniaka używam naprawdę mało, no chyba że już jestem pewny że w łowisko wchodzi taka rybka co to wyje...

Nie jestem specem, ale ciut doświadczenia mam i wyniki też niezłe... (2014/06/21 20:29)

fanek15

dziękuje za podpowiedź dodałem ale małą ilość tych gwiazdeczek a ziemniaka odpuszczę możliwe że za dużo tego a czy ryba na tym jeziorze duża jest to nie powiem Ci bo pierwszy raz na nim będę na grunt byłem na spining to szczupaki ładne okazy miałem jak dla mnie . (2014/06/21 20:42)