Zanęcenie łowiska
utworzono: 2012/08/17 14:38
Witam.Jutro rano wybieram sie nad jezioroi chce nastawic sie na lina w zwiazku z czym pisze o jakies podpowiedzi,porady co do lowienia tej ryby . Zlowilem do tej pory na tym jeziorku juz 4 sztuki(w tym roku) ale tylko 2 lapaly wymiar. Tylko ze do tej pory nie nastawialem sie na ta rybe po prostu łowilem karasie a linki jakos same się trafiły.Łowisko było ostatnio nęcone kukurydza we środę(przez znajomego)wcześniej tez dość często (kuku,trochę ziemniaka,płatki owsiane,zaneta Dragon Karp),na jutro mam zanęte Dragon xxl-lin,biale robaki,pinka,ziemniaki,czerwone robaki,kuku czy to wystarczy prosze o podpowiedzi
[2012-08-17 14:38]
Trudno o jakiekolwiek podpowiedzi. Nie zabrał byś się. Powodzenia.
Odpowiedź błyskotliwa jak zawsze :-((((((
CześćPaweł masz w zasadzie wszystko. Jak umiesz to zrób sobie ciasto np z kaszy manny. Jak łowisko jest od czasu do czasu nęcone to nie kombinuj z zapachami. Łów tak jak łowiłeś do tej pory nastawiając się na karasie. Co najwyżej jedną wędkę uzbrój w zdecydowanie większą przynętę. Może to być czerwony i dwie kukurydze, może ziemniaczek większy jak zawsze, może kanapka białe i czerwone lub białe i kukurydza - kombinuj :-)JK [2012-08-17 16:25]
Jedna rzecz wydaje mi się błędem.Mianowicie jeśli kilka dni jest nęcone, to chyba raczej powinno nęcić się jednolicie, a nie raz tym, a raz czym innym. [2012-08-17 17:48]
Mhm moim zdaniem schowaj te ziemniaki :) a na hak załóż czerwonego lub białe i warto też porobić kanapki :) ale możesz też nęcić tym czym jest najczęściej nęcone :d bo różnie bywa ;d [2012-08-17 18:52]
Jedna rzecz wydaje mi się błędem.Mianowicie jeśli kilka dni jest nęcone, to chyba raczej powinno nęcić się jednolicie, a nie raz tym, a raz czym innym.
No tak ale nie dodalem ze nie tylko ja korzystam z tego łowiska,gdybym mial na nie wylącznosc to bym sobie dal rade samemu ale jest tak ze np. nece karpia przez 3 dni po czym 4 dnia wchodzi znajomy i wrzuca 3 kg jakiejs drobnej zanety po czym łowisko opanowuja leszczyki i plotki albo wrzucaja duzo za duzo ruznych zanet co wrecz odstrasza inne ryby.
Ale dzieki za wszystkie podpowiedzi,jutro sie odezwe jak poszlo
[2012-08-17 22:42]
witam ponownie,moja wyprawa dobiegla konca a wyniki to jak myslalem zadnego lina ale za to 1,5 kg karp i kilkanascie kilowych karasi,wiec mozna ja uznac za dobra
[2012-08-18 09:35]
Mhm moim zdaniem schowaj te ziemniaki :) a na hak załóż czerwonego lub białe i warto też porobić kanapki :) ale możesz też nęcić tym czym jest najczęściej nęcone :d bo różnie bywa ;d
Podpowiedz??
Witam jutro się wybieram na suma i węgorza i będę łowił na rosówkę i mam pytanie jak długi przypon zrobić ? i czy mogę go sam wykonać z żyłki ? wydaje mi się że nie ma sensu ale czekam na waszą opinie((>>
Pytanie!!
A juz nam sie wydaje ze wszystko prawie wiemy??
Skoro nie wiesz czy sammozesz wykonac przypon , to staraj sie sam nabrac na tyle doswiadczenia aby ABE-cadlo wedkarstwa poznac A dopiero puzniej udzielac innym rad czym i jak maja necic??
[2012-08-18 11:25]