Zalew Sieniawa

/ 26 odpowiedzi
Witam!!Chciałem się dowiedzieć coś o tym zbiorniku.W sezonie jeżdżę tam mniej więcej raz na tydzień(przynajmniej się staram)ale nie złapałem tam nic konkretnego :( Proszę o rady i z góry dziękuje!
Bernard51

Jezeli zalew sieniawa to chyba Podkarpacie bo miejscowosci nad zbiornikami jest wiecej?? (2012/02/14 12:30)

Majkel97

Tak na Podkarpaciu (2012/02/14 19:20)

piter1311

Ubiegły rok był niezbyt udanym sezonem nad Sieniawą zresztą nietylko to moja opinia,ale również innych wędkarzy z któymi rozmawiałem.Inne lata były owiele lepsze i niewiem ale z tego co się dowiedziałem,to głównie zarybili sumem,ja osobiscie niezłowiłem,oraz niski stan wody.Trafiły mi sie kilka ładnych karpi tak od 5 do 8 kg,ładne płocie,i dwa sandacze,ale niewymiarowe,jeden szczupak.Zobaczymy jaki bedzie ten rok,moze lepszy od ubiegłego. 

(2012/02/14 23:31)

Bernard51

Tak ubiegly rok nie byl rewelacyjny na tym zbiorniku, a przetestowalem prawie wszystkie stanowiska, oczywiscie na jesien przy niskim stanie wody troche byl ograniczony wybor stanowiska ale i tak zero efektow tj nie wymiarowe szczuple i 2 zandale tez 40
Nie wiem co sie z ta woda zrobilo jeszcze 20 lat temu to bylo eldorado drapieznika.
Pozdrawiam!! (2012/02/15 06:58)

piter1311

Niski poziom wody był spowodowany suszą jaka była na podkarpaciu,i przy okazji jeszcze złożył sie remont zapory który ma potrwac 3 lata,i czeszcze upuszczanie wody.Podczas jednej z mich zasiadek chyba z pec razy upuszczali wod,w tym czasie wogóle niedało sie wędkowac,a i mieszkacy którzy mieszkaja tam długo niepamietali tak niskiej wody (2012/02/15 09:39)

Majkel97

Wiem że ten rok był słaby ale ja chciałem żebyście mi dali jakieś porady bo nie mogę nic konkretnego tam złapać:( (2012/02/15 18:42)

Majkel97

Zdarzały mi sie oczywiście jakieś niewymiarowe sandacze i szczupaczki no i jednego roku łapałem ładne płocie a poza tym nic więcej. (2012/02/15 18:45)

menrys

myślę że jak oglądniesz ten filmik to odechce Ci się jechać na Sieniawę. W tamtym roku było ciężko o rybę a teraz  to  ... zresztą oglądnij sam   www.youtube.com/watch?v=HCNVAQ_Mhwc (2012/04/24 22:13)

mateusz221

Ja tydzień temu byłem i nie narzekam 5 karpi od 3 do 7 kg 2 sandacze jeden 67cm a drugi 61cm no i kilka razy zerwany zestaw przez prawdopodobnie suma (nie mam sprzętu na tamtejsze sumy) nie było źle tylko tyle że 2 dni byłem mam kilka rad jak łowić na sieniawie ;) najlepiej przyjechać rano i od razu zacząć nęcić np karpia ale tylko w jedno miejsce i tam łowić na grunt no niestety trochę zanęty trzeba wrzucić bo ja wraz z moim wujkiem oraz kuzynką wrzuciliśmy ok 10kg zanęty dużo peletu i kulek proteinowych nie wspomnę o kukurydzy a na sandacza sprawdzają mi się uklejki świeżo zabite pora łowienia sandacza na sieniawie (mi się sprawdza ) to godziny 4 - 7 później już niema co liczyć na branie :( a karpia ( według mnie ) najlepiej łowić w godzinach 23-3 max do 4 jadę jutro więc w sobotę lub niedzielę napszę co złowiłem                                                                                                   Pozdrawiam i połamania (2012/07/26 20:56)

Majkel97

a można wiedzieć w któro miejsce jedździsz? (2012/07/31 16:11)

mateusz221

Sory wielkie nie sprawdzałem wedkuje.pl od dłuższego czasu ja łowie na Czernisławce to jest część Sieniawy 
A tak wgl. to był ktoś może w tym roku na Sieniawie? i jakie miał wyniki ? mam nadzieje że ktoś odpowie. :)
                                                                                                         Pozdrawiam  (2013/06/20 23:05)

Bernard51

Bylem 3 razy i efekty nie zbyt zachęcające na następny wyjazd.
Wodę na zalewie przez dzień opuszczają a w nocy wraca do normy to pewnie też wplywa na żerowanie ryb. Ale my wędkarze nie mamy wpływu na takie praktyki. (2013/06/21 13:08)

mateusz221

Wybieram się w piątek na sieniawe więc napisze co i jak w niedziele  (2013/06/25 20:42)

Bernard51

Nadal, jeżdzisz na Czernisławkę czy zmieniłeś miejsce połowów?
Napisz co się działo i jak z drapieżnikiem. (2013/06/25 21:49)

Bernard51

Wybieram się w piątek na sieniawe więc napisze co i jak w niedziele

mateusz221-coś długo piszesz o swoich połowach na Czernisławce,jak było woda nadal chodzi raz w górę raz w dół? (2013/07/19 19:22)

mateusz221

Witam, wielkie sory ze nie pisałem zapomniałem o tym temacie. Ale mogę powiedzieć ze ostatni wyjazd miałem na początku lipca i było marnie. i tak dalej łowie na Czernisławce. kilku chłopaków siedzących na przeciwko mnie na zakolu złapało węgorza na 70cm. a poza tym bez brań cała noc ale woda ciągle się unosi i opada więc nie ciekawie. Na następną wyprawę jadę na początek Sieniawy kolo mostu podobno jest nieźle. nie wiem jak się tam jedzie więc nie napisze.PS. Był ktoś może niedawno na Sieniawie.  (2013/10/12 21:20)

mateusz221

Odświeżam :) jak tam na sieniawie był ktoś ? ja byłem w niedzielę tylko na 2h ale miałem 2 bardzo dziwne brania na czerwonego i nic poza tym  (2014/05/26 20:14)

Bernard51

ja byłem w niedzielę tylko na 2h ale miałem 2 bardzo dziwne brania na czerwonego i nic poza tym

A jak woda opadła i przeczyściła się już troszkę. gdzie byłeś, miejsce?? (2014/05/26 21:15)

mateusz221

wiesz woda nawet fajna jest dość czysta a byłem tam za tym kościółkiem na góreczce jedziesz na krzyżówce w lewo jedzie się dość długo kamienistą drogą aż się dojeżdża do starego ceglanego domu obok jest zejście (nw jak to inaczej wytłumaczyć)@Bernard51 byłeś może w tym roku na sieniawie ?  (2014/05/27 18:26)

Bernard51

Czyli podjechałeś od strony wsi Głębokie i dojechałeś do zatoczki wis a wis PGR Łąki.
Tam jest b. głęboko 7-12 m jak na tą porę roku to kiepskie miejsce i przy tym stanie wody.
Byłem w kwietniu ale woda na dopływie jeszcze byla za zimna +9st tylko i brań na lekarstwo drobnicy.
Ale jak woda jest czyściejsza to może w pon. lub w wtorek wybiorę sie na 2 dni, dzięki!
Na prv. mogę trochę Ci podpowiedzieć jak byś był zainteresowany, ale wekend to nie zbyt dobry termin na połowy! (2014/05/27 20:58)

mateusz221

no wiem wasnie że jest tam głęboko rok temu udało mi się tam złowić sandacza ok 40 cm na rosówkę. no woda myślę że czysta ale dziś po Wisłoku widać że znów chyba jest brudna ale nw  (2014/05/27 21:24)

mateusz221

Odkopuje temat :D jak tam Sieniawa był ktoś już z forumowiczów ? mam zamiar się wybrać w piątek ale nie jestem pewien czy się opłaca. (2015/04/12 17:38)

mateusz221

Byłem na Sieniawie więcej wody niż zwykle jade jeszcze jutro ostatnio tylko kilka płoteczek i szczupaczek 20cm na spławik na białego :P  (2015/05/01 17:35)

mateusz221

witam kolejny raz odkopuje... zna ktoś moze miejsce na Sieniawie typowo sandaczowe/szczupakowe na nocny wypad ?  (2015/06/08 17:57)