Zaloguj się do konta

Zalew Sulejowski Pilica Luciąża

utworzono: 2012/07/02 10:32
klu222

Witam Kolegów, wybieram się na przełomie lipca i sierpnia na 10 dni w okolice Sulejowa. Mam pytanie, czy znajdę tam miejscówki głównie do pospiningowania i połażenia, na zalewie  i na obu wymienionych rzekach czy raczej nastawić się na wędkowanie z łódki, proszę o porady i sugestie, z góry dziękuję za podpowiedzi , czy jest sens zabierać ponton ( bez silnika), czy wypożyczyć łódkę w Barkowicach [2012-07-02 10:32]

osmial

Kolego - jeśli masz ponton to się nie zastanawiaj - zabieraj!
Po pierwsze na barkowicach biorą teraz 40pln/doba za łódkę, po drugie jak nie masz silnika to będziesz sobie go mógł zwodować gdzie będziesz chciał (no prawie:) co pozwoli Ci zaoszczędzić czas i energię ;) Generalnie w lato pojawia się roślinność przy brzegach więc spinningować zawsze wygodniej będzie z łajby.
Do Luciąży jest całkiem sensowne podejście, jeśli chodzi o Pilicę to nie wędkuję na niej w okolicy Sulejowa więc dużo nie pomogę ale generalnie jest ona tam dosyć płytka (do tego zazwyczaj bywa ciepła) więc można spokojnie podejść pod dołki wodą.
Powodzenia. [2012-07-02 12:38]

borsuk 6x9

pojechaliśmy do zarzęcina w sobotę okolo 16.00 sześciu chłopa 12 kijków przynęty różniaste trupek żywiec białe czerwone rosówka kukurydza chleb i nic. kompletnie nic do niedzieli do południa. rano wziąłem spinning mówię rozgrzeję się. po drodze gadałem z kilkoma wędkarzami i to samo. noż do cholery chyba wytłukl wszystkie ryby bo jakiś jazgarz powinien się chociaż powiesić. to był mój ostatni raz na sulejowskim. [2012-11-06 17:48]