Zalew Kamieński - jakie opłaty?

/ 6 odpowiedzi
Witam,
Pod koniec lipca wybieram się na urlop do Kamienia Pomorskiego i chciałbym połowić trochę przy okazji w Zalewie Kamieńskim. Należę do koła w Kielcach.
Jakie opłaty dodatkowe muszę wnieść, gdzie i komu?
Na jakie ryby mogę liczyć w tym zbiorniku?

Z góry dzięki za odpowiedź.

u?ytkownik38976

Opłaty zrobisz w biurze Inspektorów Rybołówstwa Morskiego w Dziwnowie , ul. Mickiewicza 31 - poniedziałek, środa, piątek 9.00-13.00.  Obecnie stawki wynoszą:

1. NA OKRES 1 MIESIĄCA - 16 zł
2. NA OKRES 12 MIESIĘCY:
- opłata pełna - 49 zł
- opłata ulgowa - 31 zł

Jednocześnie uległ zmianie sposób zapłaty - zlikwidowane zostały znaczki opłaty skarbowej.

Możesz też dokonać wpłaty na rachunek bankowy jak niżej (lub w kasie Urzędu Miasta Szczecin Pl. Armii Krajowej 1 - gotówką, bez dodatkowych opłat bankowych):

Bank Pekao S.A.
Nr rachunku: 49 1240 3927 1111 0010 1283 4883

Wpłacając należy koniecznie podać imię, nazwisko i adres osoby, dla której ma być wydane zezwolenie oraz zaznaczyć tytuł wpłaty: "sportowe zezwolenie połowowe na wody morskie".

Złowić można tam praktycznie wszystko, nawet flądrę. Dobrze bierze okoń, płoć, leszcz, jaź, z gruntu sandacz, no i oczywiście prym wiedzie jazgarz :) Połamania kija.

(2010/07/03 08:24)

baboryba

Dziękuje za info.
Jeszcze dopytam, bo z takimi formalnościami to miałem do czynienia tylko przy opłacie karty wędkarskiej (pierwszy raz w tym roku z resztą) - płacąc przelewem bankowym, czy wystarczy, że z kartą wędkarską będę miał potwierdzenie przelewu i już mogę nad wodę się udać, czy będę musiał jeszcze do wcześniej wymienionych urzędów się pofatygować po jakieś pozwolenia?
Okres pozwolenia jak rozumiem liczy się od dnia dokonania przelewu? (2010/07/03 11:52)

u?ytkownik38976

Tak, w tytule przelewu będziesz miał wpisane przeznaczenie wpłaty, swoje dane i odbiorcę. Nigdzie więcej iść nie musisz. Ale zanim dokonasz przelewu kasy, radzę zadzwonić do tej instytucji i upewnić się co do kwot, bo jak wiadomo w naszym kraju nic nie jest stałe i "na pewno". Polecam łowiska na prawo od mostu wylotowego na Dziwnówek, na  kanale. W samym Kamieniu- "betony".  (2010/07/03 19:31)

army16

Z samym potwierdzeniem wpłaty nie można udać się na ryby, trzeba w inspektoracie odebrać zezwolenie. (2010/07/06 10:06)

u?ytkownik38976

Tak, przepraszam, to pominąłem i nie dodałem, że trzeba iść z dowodem wpłaty i dowodem tożsamości po odbiór tego zezwolenia do Inspektoratu tam na Mickiewicza 31 w Dziwnowie. (2010/07/06 11:17)