Zakupy sprzętu wędkarskiego.

/ 6 odpowiedzi
Co sądzicie o robieniu zakupów w dużych sklepach wędkarskich takich jak BASS czy E.Leclerc? Czy ceny są niższe? A może polecicie jakiś inny sklep ze sprzętem wędkarskim w okolicy Warszawy.
domin

Hej, w leclercu byłem parę razy ale ostatnie dwa razy w zeszłym roku to świeciło tam pustkami, niewiem jak jest teraz. Udało mi się tam raz kupić kijek Shimano w bardzo dobrej cenie :D
Natomiast jesli chodzi o Bassa to nie byłem aczkolwiek chętnie bym odwiedził ale wg mnie to dobry sklep - duży wybór, sprzedaż przez net, spora reklama, zakupy na raty - o czymś to świadczy. (2009/03/25 18:10)

wojtunio64

przed zakupami w sklepach najpierw porównaj ceny na allegro często ten sam towar jest tańszy .Jeszcze się na allegro nie zawiodłem. (2009/03/25 19:31)

domin

I tutaj masz rację ale ...
po pierwsze - czasem w takim dużym sklepie stacjonarnym można trafić na fajną wyprzedaż (tak jak ja trafiłem)
po drugie - duże sklepy dostają duże zniżki u importerów i producentów sprzetu tak więc mogą bardziej operować ceną - promocje, rabaty, wyprzedaże
po trzecie - jeśli nie mamy na uwadze konkretnego sprzętu to w sklepie stacjonarnym mamy możliwość wzięcia do ręki kija i wyboru na tej podstawie
po czwarte - biorąc pod uwagę gwarancję i naprawy objęte gwarancją to w lepszym świetle przedstawia się sklep stacjonarny pod warunkiem, że jest blisko - skraca to czas kiedy kij oddany jest do naprawy.

Tak więc przed zakupami zawsze warto się zastanowić gdzie chcemy kupować i jakie będą tego konsekwencje. Nie mówie, że sprzedaż na allegro to zly wybór bo trafiają się czasem naprawdę okazje.
Ja robię zakupy na allegro tylko w przypadku gdy mam plany co do konkretnego sprzętu.
Dobrym rozwiązaniem jest też kupno pod zamówienie w zaprzyjaźnionym sklepie wędkarskim gdzie sklep nalicza dużo mniejszą marżę. (2009/03/25 19:53)

coralgol73

Robiłem parę razy zakupy w BASS-je, ceny są zróżnicowane. Ale każdy znajdzie coś dla siebie. Reklamowalem też złamaną wędke. Reklamację uznali i wędke naprawili dość szybko. (2009/03/25 21:11)

coralgol73

Allegro ma też swoje zalety. Można upatrzeć sobie coś, potem iść do sklepu porównać cenę (przy okazij dotknąć, zobaczyć , pobujać, pokręcić), a potem zakupić jeśli cena jest konkurencyjna. (2009/03/26 08:45)

FanAtyk

Zgadzam się z przedmówcą (coralgol) i uważam że jest to najlepsza forma robienia zakupów - często w necie sprzęt jest o wiele tańszy niż w sklepie (sklep narzuca jeszcze swoją marżę). Choć niedawno zdarzyło się że było dokładnie odwrotnie... Nie mniej trzeba latać i porównywać ceny bo różnice potrafią być spore, szczególnie przy droższych rzeczach. (2009/03/26 09:51)