Zakleszczona szczytówka
utworzono: 2018/08/27 12:50
siema kupiłem wedke jaxon do feedera i przysłali mi jąz krzywo włożoną szczytówką której nie mogę wyciągnąc [2018-08-27 12:50]
Jest taki patent...Opiera sie o tyłek ,chwyta za soba,za plecami i próbuje z wyczuciem rozciągnąć napierając tyłkiem na miejsce łaczenia.Opisany swego czasu w WW - stamtąd podłapałem i działa także na wędziska nasadowe itp.Tylko z wyczuciem...Jednak jeśli to nowe to za mocno nie próbuj - lepiej odesłać żeby nie uszkodzić. [2018-08-27 14:08]
tak to wygląda, dodam jeszcze że dostałem jeszcze jedną szczytowke czyli pewnie da sie to wyciagnac [2018-08-27 15:06]
Ja w miejsce łączenia wlał bym kilka kropli oleju a po godzinie podgrzał nad palnikiem gazowym i spróbował rozdzielić. [2018-08-27 16:36]
Żadnego podgrzewania, tylko jak Janusz pisał lodem obłożyć! Choć raz ratował mnie w domu WD-40. Tylko że nasady były zajechanie od piachu. [2018-08-27 18:20]
Przerabiałem już takie coś. Kolego dlatego się nie da bo wyślizgują ci się składy z ręki i wydaje ci sie że jest to bardzo mocne skleszczenie. Pierwsza opcja - użyj nowych rękawiczek gumowanych od spodu, ciach i po problemie ;) druga opcja - nie masz rękawiczek a masz szarą taśmę klejącą owijasz nią dłonie kręcąc stroną bez kleju do skóry tak aby na zewnątrz był klej, chwytasz takimi łapami za sekcje trach i po kłopocie. Napisz czy zadziałało. Mi jeden jak i drugi sposób się sprawdza. [2018-08-27 19:56]