Witam was wszystkich serdecznie!
Kupiłem pozwolenie w tym roku na jedno jezioro na warmi i mazurach a mianowicie na Bożęcin koło Morąg a jest to jezioro w samym lesie Na wszystkich drogach dojazdowych leśnicy ustawili zakaz wjazdu do lasu i moje wypady na ryby w tym roku się chyba już zakończyły Nie wiem co teraz robić chyba pójdę do koła zeby mi kase wrocili za opłacenie składki jak nie można tam łapać Jak możecie to doradźcie co mam teraz robić
"Dostęp do drogi publicznej, może zostać zagwarantowana poprzez ustanowienie tzw. służebności drogi koniecznej.
Przewidziana w art. 145 kodeksu cywilnego możliwość ustanowienia służebności drogi koniecznej przez grunt sąsiadujący z nieruchomością nieposiadającą odpowiedniego dostępu do drogi publicznej przełamuje zasadę nieograniczonego korzystania przez właściciela z jego własności.
Przeprowadzenie drogi koniecznej nastąpić jednak musi z uwzględnieniem potrzeb nieruchomości, która nie posiada dostępu do drogi publicznej oraz z jak najmniejszym obciążeniem gruntów, przez które droga ma prowadzić, powinno przy tym uwzględniać interes społeczno-gospodarczy."
(2013/01/27 21:30)