Zaloguj się do konta

Zakaz używania łódek zdalnie sterowanych

utworzono: 2012/02/01 21:41

Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

Poza tym Diablo mój poprzedni post był do tego smarkacza nad tobą. 

A że tak zadam pytanie -będąc karpiem z czyjego haka byś łyknął jak nie  karpiarzowi?

Albo inaczej - jak być był karpiem, to byś nie z głodu, tylko z grzeczności brał fachmanowi po linii nie?

[2012-06-04 21:31]

Diablo

Nie Diable. Oni do tych kulek dodają taki środek co je ogłupia.  :)

Kurcze to karpie można jeszcze ogłupić? Myślałem ze Ci co modyfikowali je genetycznie juz sprawę załatwili do końca.
[2012-06-04 21:37]

Diablo

Poza tym Diablo mój poprzedni post był do tego smarkacza nad tobą. 

A że tak zadam pytanie -będąc karpiem z czyjego haka byś łyknął jak nie  karpiarzowi?

Albo inaczej - jak być był karpiem, to byś nie z głodu, tylko z grzeczności brał fachmanowi po linii nie?

Jak bym był karpiem rzecz jasna brałbym "karpiarzowi" Po pierwsze dostałbym przytulasa na macie i soczystego buziaka ( swoją drogą karpie mają język? może karpiki lubią "ślimaka strzelić")no i jest duże prawdopodobieństwo że w kulce jest zamontowana kamera i przekaz idzie w świat na żywo. Wtedy stał bym się karpim celebrytą.
[2012-06-04 21:40]

mateusz123

Dandec proszę Cię abyś zmienił ton i w miarę możliwości nie obrażał ludzi z którymi prowadzisz dyskusję. Nie wiem jak inni ale ja sobie tego nie życzę. Niczym Cie nie sprowokowałem ani też nie obraziłem. Widzę też że mój nieco inny sposób patrzenia na wędkowanie wywołuje w Tobie taką niechęć i agresję dlatego proszę abyś swoje problemy skraplał gdziekolwiek indziej aniżeli na forum publicznym.

[2012-06-04 21:51]

mateusz123

Chciałbym dodać na sam koniec, że mimo tego iż nie możemy znaleźć wspólnego języka nie musimy się nawzajem przemawiać i jako że jestem młodszy wyciągam w Pańską stronę przysłowiową rękę na zgodę. Proszę też nie odbierać moich wypowiedzi jako pyskówkę czy coś podobnego, starałem się tylko bronić swoich racji być może nie do końca jasnych i poprawnych  z punktu widzenia wędkarza o większym stażu. Uważam, że gdybyśmy spotkali się kiedyś nad wodą to rozmowa ta przebiegła by w zupełnie innym tonie i wierzę, że znaleźli byśmy jakąkolwiek nić porozumienia.
Jeszcze raz Pozdrawiam i życzę samych sukcesów!
[2012-06-04 22:01]

Posłuchaj Mateuszku. Przeczytaj swoje gadki które kierowałeś do mnie i zastanów się, jak to jest z tym obrażaniem. Jesteś kolego  (wybacz szczerość) smarkiem który zjadł wszystkie rozumy i w dodatku kilka razy mnie dziobnąłeś w sposób, którego nie wybaczam starym wygom a cóż dopiero takim siuśmajtkom jak ty.

Możesz sobie nie życzyć wielu rzeczy, ale najpierw sprawdź czy sam nie spowodowałeś, że tak cię traktuje jak traktuję.

Pogadaj z panią z przedszkola - ona łatwiej zlokalizuje twoje potknięcia. Powtórzę to jeszcze raz i to już po raz ostatni - jesteś za młody i zbyt niedoświadczony, żeby ktoś ze stażem uważał ciebie za autorytet. 

Mnie osobiście zwisa kto dla ciebie jest autorytetem, ale ty dla mnie nie jesteś żadnym więc sobie daruj syneczku śliczny. Pogadaj tak sobie z tatą w domu, popyskuj dziadkowi, może mamę ochrzań, bo być może masz na to pozwolenie. Ale waruj facio od ludzi starszych od ciebie o jakieś 30 lat których nie znasz, bo nie każdy wyznaje takie zasady jak u ciebie w domu.

Moje dzieciaki by nie miały odwagi tak się odezwać do starszego. Ale to się z domu wynosi. Jak widać ty wyniosłeś z domu jedynie przekonanie żeś najlepszy, najzdolniejszy, najmądrzejszy i najbogatszy. Kup sobie jakiś modelik z GPS-em i jedź polować na świniaki, bo wędkarstwo to dla ciebie sztuka raczej poza możliwością pojmowania.

[2012-06-04 22:04]

Strzelam, ale czuję, że mam rację - jesteś jedynakiem prawda? A rodzinka pewnie dość zasobna... tylko pozazdrościć. Ale to wiele tłumaczy. Hehe..... [2012-06-04 22:07]

Sitownik

Moje dzieciaki by nie miały odwagi tak się odezwać do starszego. Ale to się z domu wynosi. Jak widać ty wyniosłeś z domu jedynie przekonanie żeś najlepszy, najzdolniejszy, najmądrzejszy i najbogatszy. Kup sobie jakiś modelik z GPS-em i jedź polować na świniaki, bo wędkarstwo to dla ciebie sztuka raczej poza możliwością pojmowania.

Ja kultury nauczony byłem i ciągle jestem. Jeżeli coś jednak odpyskne to nie bulwersuje się dalej tylko morda w kubeł i ucze się na własnych i cudzych błędach :) To zdanie powinno coś mu jednak uświadomić prosze pana :)

Pozdrawiam Filip :)

[2012-06-04 22:15]

mateusz123

Nie wydaje mi się abym musiał się tłumaczyć z liczebności mojej rodziny czy też zasobności portfela moich rodziców. Tak głupio się składa, że nie jestem jedynakiem a wszystko co mam kupiłem za pieniądze , które sam zakombinowałem i zaoszczędziłem dlatego też nie jestem żadnym rozwydrzonym i rozpieszczonym szczeniakiem. Wędkarstwo to moja pasja dla której jestem w stanie poświęcić każdą możliwą chwilę i z pewnością bez względu na to co Pan myśli czerpę z tego wielką przyjemność a gadżety które posiadam są tylko dopełnieniem tego.
[2012-06-04 22:16]

Diablo

Nie wydaje mi się abym musiał się tłumaczyć z liczebności mojej rodziny czy też zasobności portfela moich rodziców. Tak głupio się składa, że nie jestem jedynakiem a wszystko co mam kupiłem za pieniądze , które sam zakombinowałem i zaoszczędziłem dlatego też nie jestem żadnym rozwydrzonym i rozpieszczonym szczeniakiem. Wędkarstwo to moja pasja dla której jestem w stanie poświęcić każdą możliwą chwilę i z pewnością bez względu na to co Pan myśli czerpę z tego wielką przyjemność a gadżety które posiadam są tylko dopełnieniem tego.

Boję się wiedziec co znaczy "zakombinować pieniądze"
[2012-06-04 22:20]

mateusz123

Zakombinowałem to znaczy uczciwie zarobiłem.
[2012-06-04 22:23]

Sitownik

Boję się wiedziec co znaczy "zakombinować pieniądze"

A widzi Pan.. Mam już nowe słowo w słowniku :)

[2012-06-04 22:27]

A widzisz - choć powiedziałeś wiele, zastosowałeś pewien szablon strukturalny wypowiedzi i nieco mi ( chciałeś) przywaliłeś, to jednak uczyniłeś to w tonie odpowiednim dla młodego człowieka. Per Pan - to dobra droga. I nie musisz mi się istotnie tłumaczyć, tylko pamiętaj, że ludzi którzy pracują na dom, na rodzinę, na studia swych pociech, nie zawsze mają takie priorytety jak ty, czyli łódeczki z GPS -em za parę tysiaków. Kiedyś założysz rodzinę i będziesz musiał o nia dbać - wtedy nieco spuścisz z tonu. Choć nie na pewno, bo znam dekli, którzy każdy grosz dadzą za nowy namiot KARPIOWY, a rodzina popada w długi. Zatem łówmy te kapry - ty je wypuszczaj, a ja je będę dziesiątkował i będzie równowaga. :) [2012-06-04 22:38]

mateusz123

Bardzo mnie to cieszy;))
[2012-06-04 22:42]

aquilon

Kolego dandec ton Twoich wypowiedzi jest co najmniej nie smaczny. Dla mnie jesteś hipokrytą i trolem pierwszej wody. Już tłumaczę dlaczego. Otóż wiele lat temu, w szkole podstawowej nauczycielka języka polskiego ( całkiem dobrze wspominam miłą Panią) nauczyła mnie, jak i również resztę klasy takiej tajemnej nauki co się zowie kultura dyskusji.
Oprócz tego, że wpoiła nam szacunek do oponenta (czego Tobie ewidentnie brakuje) to nauczyła nas, że jak się kończą argumenty nie mamy uprawiać personalnych wycieczek. Ty piszesz młodemu o szacunku i wychowaniu. Jednocześnie obrażając go co 2 słowo.
Coś u Ciebie nie tak z kindersztubą? Braki w wychowaniu?

To, że jesteś starszy od kogoś wcale nie znaczy że mądrzejszy. Słowa które skierowałeś do młodszego kolegi na forum są w moich kręgach uważane za obraźliwe. Nie wiem, jak to wygląda w Twoim otoczeniu i przyznam że nie bardzo mnie to interesuje.

Prawdziwym dowodem nabytej z latami mądrości jest umiejętność tak przekazać informację, żeby młodzi chcieli słuchać. Obelgami nikogo nie przekonasz do swoich racji.

Kolego mateusz123

nie kop się z trolem. Najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a później pokona doświadczeniem.
[2012-06-04 22:43]

Diablo

Kolego dandec ton Twoich wypowiedzi jest co najmniej nie smaczny. Dla mnie jesteś hipokrytą i trolem pierwszej wody. Już tłumaczę dlaczego. Otóż wiele lat temu, w szkole podstawowej nauczycielka języka polskiego ( całkiem dobrze wspominam miłą Panią) nauczyła mnie, jak i również resztę klasy takiej tajemnej nauki co się zowie kultura dyskusji.
Oprócz tego, że wpoiła nam szacunek do oponenta (czego Tobie ewidentnie brakuje) to nauczyła nas, że jak się kończą argumenty nie mamy uprawiać personalnych wycieczek. Ty piszesz młodemu o szacunku i wychowaniu. Jednocześnie obrażając go co 2 słowo.
Coś u Ciebie nie tak z kindersztubą? Braki w wychowaniu?

To, że jesteś starszy od kogoś wcale nie znaczy że mądrzejszy. Słowa które skierowałeś do młodszego kolegi na forum są w moich kręgach uważane za obraźliwe. Nie wiem, jak to wygląda w Twoim otoczeniu i przyznam że nie bardzo mnie to interesuje.

Prawdziwym dowodem nabytej z latami mądrości jest umiejętność tak przekazać informację, żeby młodzi chcieli słuchać. Obelgami nikogo nie przekonasz do swoich racji.

Kolego mateusz123

nie kop się z trolem. Najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a później pokona doświadczeniem.

Piszesz o kulturze wypowiedzi, hipokrytach po czym sam obrzucasz wyzwiskami?
[2012-06-04 22:51]

widze panowie ze nie tylko ja zauważyłem ze pan dandec nie ma kultury,dajcie sobie na spokoj dyskusje z tym panem bo do niczego to nie prowadzi,ja zaczołem tego pana ignorowac po tym jak poznałem jego wiedze wedkarską,polecam to samo.
[2012-06-04 23:48]

Śliwa zdecyduj się wreszcie. Tak mnie kurka ignorujesz, że łazisz za mną i łapczywie czytasz każde moje słowo by potem zabłysnąć taka mądrością że narody klękajcie.

Lepiej idź se chłopie pozanęcać punktowo za pomocą klipsa na kołowrotku - wiedza powiadasz.... no twoja jest wręcz powalająca.

Albo mnie olewaj, albo nie pisz głupot o ignorowaniu. Sam sobie zaprzeczasz. No i kultury sobie poszukaj u siebie samego, bo coś ci jakoś niedomaga. 

[2012-06-05 05:33]

Natomiast ty aquilon nie rób obciachu. Szacunek do rozmówcy? ty? Przecież każde twoje słowo to buractwo nad buractwem. Koniec komentarza. [2012-06-05 05:35]