Zakaz spinningowania na rzece Ina

/ 10 odpowiedzi
Przypominam wszystkim wędkującym na rzece Inie, że od 01 września do 31 grudnia obowiązuje zakaz połowu ryb metodą spinningową na nizinnym odcinku rzeki tj. od mostu na ul. Andersa w Goleniowie do  mostu betonowego tzw. komarowskiego. Na górnym odcinku rzeki powyżej mostu na ul. Andersa w Goleniowie w górę do Stargardu Szczecińskiego obowiązuje całkowity zakaz wędkowania.

Do poczytania link do naszej strony TPRIiG:
 http://www.tpriig.pl/wedkarstwo/wody-krainy-pstraga-i-lipienia-okregu-pzw-szczecin.html
u?ytkownik9459

Niestety jest liczna grupa pseudo wędkarzy którzy nagminnie łamią ten zakaz!!! udają że nic na ten temat nie wiedzą!! trzeba gonić i jeszcze raz gonić takich ludzi!! (2010/10/23 19:00)

mich4l

To idź i goń. (2010/10/23 23:55)

u?ytkownik9459

A żebyś wiedział mich4l że gonię takich ludzi a po twojej wypowiedzi wnioskuję że sam do nich należysz i masz małe pojęcie o wędkarstwie! (2010/11/02 21:04)

mich4l

No tak po jednym zdaniu można tyle wywnioskować...
A tak poza tym to powiedz mi ile może zwykły wędkarz? (2010/11/07 21:58)

u?ytkownik9459

powiem ci tak zwykły wędkarz nie może ani wystawiać mandatów ani aresztować ale samą swoją obecnością nad wodą może wiele bo żaden kłusol nie będzie ryzykował jeżeli ktoś się ciągle kręcił nad wodą. po drugie zawsze można upomnieć takiego wędkarza że na tym odcinku jest całkowity zakaz połowu bo z autopsji wiem że wielu wędkarzy niestety nie jest poinformowanych. Zresztą nasze wspólne hobby nie powinno się  ograniczać tylko do łowienia bo jeżeli tak dalej będzie to niestety za kilka lat a może i szybciej będziemy chodzić nad bezrybną, brudną i śmierdzącą rzekę!! mich4l jeżeli jesteś zainteresowany czymś więcej niż tylko samym ,,moczeniem kija,, i zabieraniem wiadra ryb do domu to zapraszam na naszą stronę towarzystwa tpriig.pl i tam możesz sobie poczytać więcej ile może zrobić zwykły szary wędkarz żeby nasza rzeka była z roku na rok coraz czystrza i coraz rybniejsza.
pozdrawiam Adam (2010/11/08 15:16)

mich4l

Z tym zwracaniem uwagi innym to kilka historii słyszałem, w większości brały udział toporki i noże, raz nawet wiosło... (2010/11/08 18:14)

u?ytkownik28428

to weżcie się za rybaków co stawiają siatki na Odrze przy ujściu Iny a nie zakazujecie łapania ryb na Inie.A okonie i jazgarze i tak wyżrą całą ikrę i gówno z tego będzie !!!!! (2010/11/21 17:13)

u?ytkownik9459

co na haku to w plecaku przecież karta musi się zwrócić co nie?? (2010/11/24 16:16)

mich4l

Weź rataj. Ty wszystkich wokół posądzasz o mięsiarstwo... Zachowujesz się jak dzieciaki co wędkują od niedawna i krzyczą non-stop "no kill". No przyznaj się ile wędkujesz? Rok? Dwa? Poza tym widzę ogólnie wędkarstwo budzi w tobie jakieś niezdrowe reakcje. Zastanów się nad zmianą hobby bo te jest dla ludzi spokojnych a nie jakichś nadpobudliwców.

P.S. Ja ryb jeść nie lubię, ale to nie znaczy, że zaraz muszę piętnować tych co sobie jakąś rybkę do domu zabiorą. (2010/11/26 21:26)

mich4l

Poza tym hamuj ze słowami. Na tym forum anonimowi nie jesteśmy, a za pomówienie można proces cywilny wytoczyć. (2010/11/26 21:29)