Co Ty masz 8 lat ? Najpierw zakładasz tematy o tym jak łowić szczupaki, pokazujesz swoje spinningowe zakupy w sklepie, a teraz w ciągu jednego dnia zmieniłeś zdanie i chcesz łowić na spławiki? Daj sobie spokój z tymi głupimi wątkami.
Zestaw powinien wyglądać tak : gumowy stoper - spławik - śrucin - zawiązany haczyk ,przynętę dostosuj do łowiska np na lina kukurydze i robak , a na płoć białego grunt ustawiaj w zależności na jaką rybę się nastawiasz na lina, karpia ustaw przynętę by leżała na dnie (spławik będzie przechylony lub będzie leżał) a na np karasi przynęta może być ustawiona wyżej ........ staraj się rzucać przy trzcinie . Ja używam żyłki od 0,20 mm do 0,22 mm bo jak używałem cieńszej a łowie na stawie u znajomego (karpie po 20 kg) ostatni żyłka pękła ... a na rzece z bardzo leniwym nurtem taka żyłka też cię ubezpiecza (nie wiadomo co walnie)........... POŁAMANIA ŻYCZĘ
Witam , przerzucam się ze spinningu na spławik i chciałbym się dowiedzieć trochę od Was , np. w jakie miejsca można rzucać , na jaką przynętę , wszelakie wiązania haczyków, kilka porad co do spławiku i mam jedno pytanie , posiadam w skrzynce taki oto haczyk (http://www.rybi-ogon.pl/Haczyk-Mustad-Ultra-Point-496NPBU-nr-8-p-5700.html) wielkością przerasta mały haczyk i czy jak go założę to np. mam założyć na niego 2 lub 3 ziarenka kukurydzy i jaki grunt na taki haczyk muszę ustawić.Za wszelką pomoc i odpowiedzi bardzo dziękuje ;).
Zestaw powinien wyglądać tak : gumowy stoper - spławik - śrucin - zawiązany haczyk ,przynętę dostosuj do łowiska np na lina kukurydze i robak , a na płoć białego grunt ustawiaj w zależności na jaką rybę się nastawiasz na lina, karpia ustaw przynętę by leżała na dnie (spławik będzie przechylony lub będzie leżał) a na np karasi przynęta może być ustawiona wyżej ........ staraj się rzucać przy trzcinie . Ja używam żyłki od 0,20 mm do 0,22 mm bo jak używałem cieńszej a łowie na stawie u znajomego (karpie po 20 kg) ostatni żyłka pękła ... a na rzece z bardzo leniwym nurtem taka żyłka też cię ubezpiecza (nie wiadomo co walnie)........... POŁAMANIA ŻYCZĘ
Bez obrazy chlopak dobrze plotek lapac nie umie a Ty mu proponujesz od razu zestaw na dzika :-) a jak rozmieszczasz ciezarki? Jaki przypon?O kretliku nie wspomnę :-) Jak bym był lajkiem nic bym nie zrozumiał z tego co piszesz.Sorry kolego.