Za takie portale to ja dziekuję

/ 25 odpowiedzi

Witam

Niestety często jak to życiu bywa widzę że i tu nie można swobodnie wypowiadać i wytykać nieprawidłowości ludzi którym wytyka się nadużycia . Nie przypuszczałem że mój opis dodtyczący Blokowania dostępu do wody przez koło w Opolskim (nad Odrą) aż tak zaboli kogoś . Czyli i tym razem mam wrarzenie że ktoś kogoś "chroni" . Skoro dla wielu to norma to znajde chyba inne hobby , nie toleruję NIEUCZCIWOŚCI I NACIĄGANYCH SYTUACJI  . Nie rozumie komu przeszkadzał post ale widocznie jednak komus jednak . Pozdrawiam SZCZEGÓLNOŚCI UCZCIWYCH WĘDKARZY  resztę po prostu żęgnam .

Zander51

Myślę, że opolski moderator, czyli Adler zabierze w tym wątku głos... (2012/04/30 08:15)

adler

Serwus Darku . 

Witam także zainteresowanych tematem kolegów . 

Darek , żadnego takiego wątku nie ma w panelu moderatora . Owszem jest wzmianka że chciałeś coś wrzucić do działu wiadomości " Prawo i przepisy wędkarskie " , ale po otwarciu jest pusta karta . Nie ma nawet tytułu . Zresztą przeglądając twój profil nie ma tam nawet wzmianki . Mnie osobiście takie tematy bardzo interesują i sam walczę z takimi grodzeniami brzegów ( Mała Panew , Januszkowice - starorzecze Odry , Jemielniczanka i wiele innych ) . 

Pozdrawiam Krzysztof O . - adler 

(2012/04/30 12:45)

u?ytkownik91421

pozdrowienia ziomale :)
kiedys bylem w tym samym okregu.ale wybralem inne wody i inne LEPSZE prawo wedkarskie:)

Pozdrowienia ze Stockholm-u :) (2012/04/30 15:51)

Diablo

Witam

Niestety często jak to życiu bywa widzę że i tu nie można swobodnie wypowiadać i wytykać nieprawidłowości ludzi którym wytyka się nadużycia . Nie przypuszczałem że mój opis dodtyczący Blokowania dostępu do wody przez koło w Opolskim (nad Odrą) aż tak zaboli kogoś . Czyli i tym razem mam wrarzenie że ktoś kogoś "chroni" . Skoro dla wielu to norma to znajde chyba inne hobby , nie toleruję NIEUCZCIWOŚCI I NACIĄGANYCH SYTUACJI  . Nie rozumie komu przeszkadzał post ale widocznie jednak komus jednak . Pozdrawiam SZCZEGÓLNOŚCI UCZCIWYCH WĘDKARZY  resztę po prostu żęgnam .

No troszeczkę chyba wyolbrzymiasz :) Spisek, dobre (2012/04/30 18:49)

Jack14

Jesteś w 100%  pewien to "spadaj" :-)))

Nara

(2012/04/30 18:59)

sp1ap

Czytając te zastrzeżenia muszę wtrącić coś od siebie! Otóż forum było proste i łatwe w obsłudze, ale też to komuś przeszkadzało, bo dziś dostałem e-mail'a o nowym temacie dotyczącym zanęt i gdy wszedłem na ten link chcąc sie przyłaczyć do tej dyskusji, doznałem lekkiego wstrząsu, bo klikając na klawisz "odpowiedz" otrzymałem pustą kartę z klawiszem "przyłącz się", a gdy z kolei kliknąłem na niego, to otrzymałem informację, że mam czekać na akceptację moderatora! Nie wiem, jak długo miałem czekać, czy jak "Pan Moderator" wstanie z łóżka, czy wróci z "robienia kupki", czy może go wogóle w domu nie ma i akceptację otrzymam jutro lub pojutrze??? Koledzy, to jakaś paranoja!!! Kto wymyśla takie głupoty??? Komuś się najwyraźniej nudzi i wymyśla, jakby tu nam, piszącym (i czytającym) utrudnić życie i niepotrzebnie zabrać cenny czas!!! To jest chore i roznosi się jak zaraza w całym Necie, na wszystkich forach, komunikatorach itp!!! Jestem tu zarejestrowany, zalogowany, więc takie działania traktuję jako rzucanie mi "kłód pod nogi"!!! I tak coraz rzadziej mam czas tu zaglądać, a jak do tego ktoś mi ten cenny czas próbuje zabierać z głupiego powodu, to najwyżej przestanę tu bywać całkiem, o!!!

Pozdrawiam wszystkich wędkarzy trzeźwo i zdrowo myślących!

Oprócz wędkarstwa uprawiam jeszcze krótkofalarstwo, więc dołączam pozdrowienia w formie radioamatorskiej, czyli 73!!!

Emeryt Zbyszek

W A Ł C Z

(2012/05/01 10:51)

bigrybka95

Trzy grosze również wtrącę i ja. Nie zamierzam poruszać kwestii sporów pomiędzy wędkarzami(no kill / lub grill) głupich odpowiedzi czy bezsensownych "kłód pod nogi". Chciałbym powiedzieć co nieco o głupocie niektórych użytkowników, a dokładniej ortografia!... rozumiem nie pisać polskich znaków, klepać literówki w pośpiechu ale niektórzy piszą w taki sposób jakby przed chwilą nauczyli się języka polskiego!! Na forum od jakiegoś czasu działa system który podkreśla błędy, czy to tak ciężko pisać poprawnie. Przyznaje sam mistrzem ortografii nie jestem  ale od tego jest edytor! Wystarczy spojrzeć co się napisało i to poprawić!!! Nie rozumiem jak można byc takim bezmózgiem...

Pozdrawiam i namawiam do poprawnej pisowni. (2012/05/02 18:25)

00andre

Bo Poska jesyk trutna jesyk.
Pozdrawiam miłego pisania dla tych co dopiero szkoły pokończyli.

Ps.Kolego ,a może oni kolorów nie odróżniają brałeś to pod uwagę. (2012/05/02 18:45)

panoni

Panowie dla wyjaśnienia jeśli nie pokazał się mój post o blokadzie dostępu do Odry to nie rozumie tak naprawdę dla czego ? Opisałem całą sytuację dodałem fotkę i dałem publikuj . No cóż już nie ważne . Nie miałem zamiaru nikogo urazić a z resztą uczciwi i szanujący się zapewne się nie urazili . Komu nie pasują zasady według regulaminu to lepiej niech spali kartę jeśli nie chce uchodzić za kogoś lepszego od innych . Jeśli uda mi się wstawić fotkę to chcę byś cie zobaczyli jak nie należy robić pomimo że ma się być może jakieś plecy i musi stosować się do ogólnych zasad jak KAŻDY WĘDKARZ  BEZ WYJĄTKU . Przypomnę tylko że było to 28.04 godz. ok 17:30 Powiem również że nie należę do pieniaczy poprostu mam zasady które moim zdaniem świadczą o człowieku a przymykanie oka na potocznie zwane "pierdoły" nie toleruję bo od takich "pierdół " sie zaczynają i przyzwyczajenia a puźniej jest to utarą i nie piasaną zasadą . (2012/05/04 22:56)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

panoni

Jesteś w 100%  pewien to "spadaj" :-)))

Nara

0
Mija

Obawiam się, że nie zrozumiałam Twojego zażalenia... W zasadzie to o co masz pretensje pokazując akurat te fotografie>? (2012/05/05 18:05)

Mija

Panowie dla wyjaśnienia jeśli nie pokazał się mój post o blokadzie dostępu do Odry to nie rozumie tak naprawdę dla czego ? Opisałem całą sytuację dodałem fotkę i dałem publikuj . No cóż już nie ważne . Nie miałem zamiaru nikogo urazić a z resztą uczciwi i szanujący się zapewne się nie urazili . Komu nie pasują zasady według regulaminu to lepiej niech spali kartę jeśli nie chce uchodzić za kogoś lepszego od innych . Jeśli uda mi się wstawić fotkę to chcę byś cie zobaczyli jak nie należy robić pomimo że ma się być może jakieś plecy i musi stosować się do ogólnych zasad jak KAŻDY WĘDKARZ  BEZ WYJĄTKU . Przypomnę tylko że było to 28.04 godz. ok 17:30 Powiem również że nie należę do pieniaczy poprostu mam zasady które moim zdaniem świadczą o człowieku a przymykanie oka na potocznie zwane "pierdoły" nie toleruję bo od takich "pierdół " sie zaczynają i przyzwyczajenia a puźniej jest to utarą i nie piasaną zasadą .

Obawiam się, że nie zrozumiałam Twojego zażalenia... W zasadzie to o co masz pretensje pokazując akurat te fotografie>? (2012/05/05 18:06)

kargul

Czytając te zastrzeżenia muszę wtrącić coś od siebie! Otóż forum było proste i łatwe w obsłudze, ale też to komuś przeszkadzało, bo dziś dostałem e-mail'a o nowym temacie dotyczącym zanęt i gdy wszedłem na ten link chcąc sie przyłaczyć do tej dyskusji, doznałem lekkiego wstrząsu, bo klikając na klawisz "odpowiedz" otrzymałem pustą kartę z klawiszem "przyłącz się", a gdy z kolei kliknąłem na niego, to otrzymałem informację, że mam czekać na akceptację moderatora! Nie wiem, jak długo miałem czekać, czy jak "Pan Moderator" wstanie z łóżka, czy wróci z "robienia kupki", czy może go wogóle w domu nie ma i akceptację otrzymam jutro lub pojutrze??? Koledzy, to jakaś paranoja!!! Kto wymyśla takie głupoty??? Komuś się najwyraźniej nudzi i wymyśla, jakby tu nam, piszącym (i czytającym) utrudnić życie i niepotrzebnie zabrać cenny czas!!! To jest chore i roznosi się jak zaraza w całym Necie, na wszystkich forach, komunikatorach itp!!! Jestem tu zarejestrowany, zalogowany, więc takie działania traktuję jako rzucanie mi "kłód pod nogi"!!! I tak coraz rzadziej mam czas tu zaglądać, a jak do tego ktoś mi ten cenny czas próbuje zabierać z głupiego powodu, to najwyżej przestanę tu bywać całkiem, o!!!

Oprócz wędkarstwa uprawiam jeszcze krótkofalarstwo, więc dołączam pozdrowienia w formie radioamatorskiej, czyli 73!!!

Emeryt Zbyszek

W A Ł C Z

też mi się to nie podoba bo teraz połowa wątków nalezy do jakiś grup i żeby się wypowiedzieć musze się do grupy przyłaączać i czekać na  akceptacje hahahaha beznadzieja

(2012/05/06 10:21)

u?ytkownik32263

Emeryt Zbyszek

W A Ł C Z

Kolego są grupy otwarte, gdzie możesz się do nich przyłączyć lub nie ale masz prawo wypowiadać się w wątkach należących do tych grup. Są też zamknięte gdzie musisz czekać na akceptacje moderatora tej grupy. Tego nie wymyśliliśmy my wędkarze lecz Redakcja i można korzystać z tej opcji. I nawet uważam że jest ona fajnym rozwiązaniem ponieważ niestety jest tu wielu pieniaczy którzy potrafią skutecznie rozwalić każdy wątek a w ten sposób szybko można ich eliminować nie czekając na bana tej osoby co z reguły jest bardzo czasochłonne i często nieskuteczne. Sam z resztą jestem moderatorem jednej z grup zamkniętych gdzie panuje świetna, kulturalna atmosfera bez jakichkolwiek kłótni co jak na wedkuje.pl jest ewenementem. Ale razem z dwoma innymi Kolegami-moderatorami sami pilnujemy userów i sprawdzamy przed ich akceptacją. Żaden zadymiarz nie będzie przyjęty ale niestety akceptacja trwa, choć to góra jeden dzień. Za to mamy chyba najbardziej zgrany zespół użytkowników, już ponad 400 osób, na tym portalu. Więc nie jest to jak określiłeś "rzucanie kłód pod nogi" lecz dbanie o kulturę wypowiedzi na czym chyba Tobie też zależy. Prawda?
Pozdrawiam! (2012/05/06 14:58)

u?ytkownik114996

Witam

Ja słyszałem ,że pewien , tutejszy moderator czasem  potrafi być dość irytujący. Posądzano go tutaj min o : stronniczość ( ponoć miał nie tolerować wpisów nieprzychylnych zarybianiu karpiem i amurem , konsekwentnie zamykając poszczególne wątki ) , udzielać tzw "bana " bez ostrzeżenia , tolerować rażące  agramatyzmy - co jest niedopuszczalne w ramach troski o zachowanie czystości języka polskiego : naszego języka , języka  Polaków . Nie wiem czy to wszystko jest prawdą ,ale gdyby te złowróżbne opinie na temat moderatora się sprawdziły : to tak naprawdę taka osoba nie nadaje się do pełnienia funkcji moderatora.
(2012/05/06 16:16)

panoni

Obawiam się, że nie zrozumiałam Twojego zażalenia... W zasadzie to o co masz pretensje pokazując akurat te fotografie>?

(2012/05/07 08:41)

panoni

Witam

Ja słyszałem ,że pewien , tutejszy moderator czasem  potrafi być dość irytujący. Posądzano go tutaj min o : stronniczość ( ponoć miał nie tolerować wpisów nieprzychylnych zarybianiu karpiem i amurem , konsekwentnie zamykając poszczególne wątki ) , udzielać tzw "bana " bez ostrzeżenia , tolerować rażące  agramatyzmy - co jest niedopuszczalne w ramach troski o zachowanie czystości języka polskiego : naszego języka , języka  Polaków . Nie wiem czy to wszystko jest prawdą ,ale gdyby te złowróżbne opinie na temat moderatora się sprawdziły : to tak naprawdę taka osoba nie nadaje się do pełnienia funkcji moderatora.

Nie rozumię tu czegoś ?a właściciwek kogoś ? Kolega tak pięknie opisuje jak kulturalnie rozmawiają w "ścisłej" grupie a tu stara się być anonimowy? Czyz by kultura była czymś wstydliwym że trzeba chowac się za parawanem anonimowości? bo nie sądzę by chciał dać do zrozumienia np. nam że wypowiadając czasem emocje ostrzejszymi słowami jesteśmy gorsi ? Czasek każdego poniesie bo jest tylko człowiekiem i szłowa pisane czasem też musza być (wulgaryzmy) by pokreślić znaczenie zdania (nie zawsze) . Polityka nikt tu sie bedzie kalał i udawał ął ęł by się przypodobać innym . Każdy ma swój rozum i wie co robi jeśli ktoś nie potrafi obronić swych racji to znaczy że nie ma racji? . Dziękuje i pozdrawiam pana/nią :) (2012/05/07 08:52)

sp1ap

Kolego szanowny!!!

Forum, to taki szczególny komunikator (a nie sklep mięsny), gdzie sie na bieżąco czyta wpisy userów i na bieżąco można na nie reagować (odpisać), więc czekanie na akceptację, jak wcześniej wspomniałem, nie wiadomo jak długo, to zwykła paranoja!!! To tak jak z urzędasami, którzy biorą swe pensje (niemałe) tylko za to, żeby wymyślać nowe przepisy, ktorych już i tak są nieprzeliczone tomy!!! Czy takie zachowanie musi być wszędzie bezmyślnie małpowane??? Idąc tym tokiem rozumowania, to na połączenie telefoniczne też należałoby czekać np 7 godzin???

Ludzie, nie dajmy się zwariować, to jest chore, żebym ja musiał czekać na akceptację "Jaśnie Pana Moderatora" do czasu aż on wróci z zakupów lub dyskoteki!!! Pusty śmiech mnie ogarnia na taką głupotę i na wyjaśnienia o "grupach"! To najzwyczajniejszy idiotyzm!!! "Quo Vadis" wędkarzu???

(2012/05/07 10:39)

Diablo

Kolego szanowny!!!

Forum, to taki szczególny komunikator (a nie sklep mięsny), gdzie sie na bieżąco czyta wpisy userów i na bieżąco można na nie reagować (odpisać), więc czekanie na akceptację, jak wcześniej wspomniałem, nie wiadomo jak długo, to zwykła paranoja!!! To tak jak z urzędasami, którzy biorą swe pensje (niemałe) tylko za to, żeby wymyślać nowe przepisy, ktorych już i tak są nieprzeliczone tomy!!! Czy takie zachowanie musi być wszędzie bezmyślnie małpowane??? Idąc tym tokiem rozumowania, to na połączenie telefoniczne też należałoby czekać np 7 godzin???

Ludzie, nie dajmy się zwariować, to jest chore, żebym ja musiał czekać na akceptację "Jaśnie Pana Moderatora" do czasu aż on wróci z zakupów lub dyskoteki!!! Pusty śmiech mnie ogarnia na taką głupotę i na wyjaśnienia o "grupach"! To najzwyczajniejszy idiotyzm!!! "Quo Vadis" wędkarzu???

Załóż własny wątek i nie czekaj. A jak chcesz dołaczyć do czyjegoś to czekaj. I więcej luzu życzę, to tylko internet. (2012/05/07 11:02)

emu

Witam

poważnie?
(2012/05/07 11:47)

panoni

emu

Miej cywilną odwage i nie badz anonimowy nie widze sesu zakladania fikcyjnych kont by z doskoku cos napisac . Każdy pisze co myśli (bez miesa ) bo po to jest internet . Masz cos konkretnego do powiedzenia to pisz , hetnie poczytam ja i inni pewnie też

pozdrawiam

(2012/05/07 12:40)

Jack14

Cześć @panoni wracam do postu, który napisałem. Nie była to moja chwilowa słabość tylko po prostu ładnie (być może zbyt ostro) w "" napisałem co należy zrobić jak ktoś ma już dość uczestnictwa w tym portalu (na końcu były :-)))

Nikt nikogo nie trzyma tutaj na siłę jak ktoś nie zgadza się z obowiązującą obecnie formułą funkcjonowania forum to droga wolna. Napisałeś, że masz dość i to na ogólnym zamiast do np. redakcji lub moderatora celem wyjaśnienia. Teraz jak widzę to wystarczyło napisać "co gdzie boli" i sprawa się wyjaśniła.

Dlatego witam i pozdrawiam "ponownie" :-)

(2012/05/07 15:13)

u?ytkownik32263

Kolego szanowny!!!

Porównywanie mnie i moich Kolegów do "urzędasów" czy "Jaśnie Pana Moderatora" jest Kolego co najmniej niekulturalne, ostrzej nie będę pisał ze względu na szacunek do Twojego wieku. Poza tym to urzędasy nie wymyślają prawa lecz politycy i ich "spece" a oni jedynie czasem je omylnie interpretują. Czyżbyś nie rozumiał że skoro Redakcja dała nam wszystkim taką możliwość to czemu by z niej nie skorzystać? I chyba musisz mi przyznać rację że jest to dobry sposób na ludzi psujących to forum. A jest ich tu sporo, niestety. Jeśli tego nie rozumiesz to zastanów się nad tym co pisałeś, jak mnie i innych Kolegów bezpodstawnie nazwałeś. I masz odpowiedź dlaczego mając możliwość obrony, robimy to. I będziemy nawet jeśli Tobie się to nie podoba. (2012/05/07 21:28)

Konop-a

Kolego szanowny!!!

Porównywanie mnie i moich Kolegów do "urzędasów" czy "Jaśnie Pana Moderatora" jest Kolego co najmniej niekulturalne, ostrzej nie będę pisał ze względu na szacunek do Twojego wieku. Poza tym to urzędasy nie wymyślają prawa lecz politycy i ich "spece" a oni jedynie czasem je omylnie interpretują. Czyżbyś nie rozumiał że skoro Redakcja dała nam wszystkim taką możliwość to czemu by z niej nie skorzystać? I chyba musisz mi przyznać rację że jest to dobry sposób na ludzi psujących to forum. A jest ich tu sporo, niestety. Jeśli tego nie rozumiesz to zastanów się nad tym co pisałeś, jak mnie i innych Kolegów bezpodstawnie nazwałeś. I masz odpowiedź dlaczego mając możliwość obrony, robimy to. I będziemy nawet jeśli Tobie się to nie podoba.

:) (2012/05/07 21:39)