Za a nawet przeciw-działalność koła
utworzono: 2018/02/23 14:34
Witam wędkarzy napiszcie, cz jesteście za czyli jesteście zadowoleni z działania swojego koła chętnie opłacacie składki. Przeciw jeżeli w waszym kole jest nienajlepiej macie zamiar nie opłacać składki Dużo jest narzekań na PZW, wędkarz też ma wpływ na sytuację swojego koła. Piszcie śmiało. [2018-02-23 14:34]
Jestem wiceprezesem naszego koła i jestem zadowolony z działań zarządu :))) [2018-02-23 16:19]
Witam wędkarzy napiszcie, cz jesteście za czyli jesteście zadowoleni z działania swojego koła chętnie opłacacie składki. Przeciw jeżeli w waszym kole jest nienajlepiej macie zamiar nie opłacać składki Dużo jest narzekań na PZW, wędkarz też ma wpływ na sytuację swojego koła. Piszcie śmiało.
A co kolega chce osiągnąc poza nabijaniem dziwnych tematów ? ,Pomoże kolega czy przytuli ?A może sam kolega napisze co o tym sądzi ?
[2018-02-23 16:31]
Już odpowiadam koledze,który uważa moje mądre pytanie za nabijanie tematów.Po pierwsze kolego nie nabijam tematów (nie wiem w jakim konkretnym celu miałbym to robic).Po drugie kolego jest to forum i raczej nie będę się rozpisywał w jakim celu korzysta się z wymienionego forum.I tak na zakończenie mojej wyczerpującej odpowiedzi zachęcam do mądrego ,odpowiadania na tematy jesteśmy dorośli(chyba,że tu się mylę:-):-). [2018-02-23 16:53]
Witam wędkarzy napiszcie, cz jesteście za czyli jesteście zadowoleni z działania swojego koła chętnie opłacacie składki. Przeciw jeżeli w waszym kole jest nienajlepiej macie zamiar nie opłacać składki Dużo jest narzekań na PZW, wędkarz też ma wpływ na sytuację swojego koła. Piszcie śmiało.
A co kolega chce osiągnąc poza nabijaniem dziwnych tematów ? ,Pomoże kolega czy przytuli ?A może sam kolega napisze co o tym sądzi ?
Â
Nic dodać nic ująć ;))) [2018-02-23 17:00]
Â
Nic dodać nic ująć ;)))
Skoro juz ktoś się odważył napisać co myśli to się podpisuję :)
[2018-02-23 17:06]
KoĹo jak koĹo. szkoda Ĺźe porozumienia z okregiem CzÄstochowa nie ma w tym roku na wody nizzine [2018-02-23 18:06]
Przecież jeśli nie podoba Ci się działalność twojego koła to zawsze możesz je zmienić . Nie ma rejonizacji możesz należeć do jakiegokolwiek Koła . [2018-02-23 20:02]
Ponad 30 lat piastowałem funkcję prezesa. Wielu było niezadowolonych. Odchodzili do innych kół aby w następnym roku ze skulonymi uszami powrócić. Normalka. [2018-02-23 21:27]
Zrobił pan jak czytam dużo dobrego, ale ... cóż za skromność bije z wypowiedzi. Pewnie dlatego odchodzili ... a czy wrócili to tylko pan wie ;-) [2018-02-23 23:38]
Slawek skromność aż sie rzygać chce, na miarę PZW :) Nie chcę kolegi obrazić ale trochę słomy z butów wystaje. [2018-02-24 00:13]
Najprostsza forma to krytyka.Tylko gdy nadejdzie czas wyborów chętnych dopracy społecznej brak. [2018-02-24 09:34]
Byłem mocno nie zadowolony. Zadziałałem i okazało się że jestem dla nich BEEEE, bo chce działać na rzecz wędkarstwa i wód, no to pomówienia, i sabotaż wszyściutkich moich projektów.
Kilka przeforsowałem i co rusz muszę baczyć by dalej nie kombinowali. Jak na razie udało mi się mało, doprowadzić do powołania SSR, utwozenia, a w tym roku nawet do redagowania stronki www, Do pozyskiwania środków. I tu jeszce trzeba ich naprostowac bo jak na razie bazują na dodatkowych składkach, i dalej mataczą i fałszują dokumenty by ukryć swoją niekompetencję.
Ale mają plecy w ZO i ZG tak więc ich postępowanie zostało zamiecione pod dywan. A przeciwko mnie wywlekli już 3 postępowania dyscyplinarne, i jak na razie przegrywają. Z tym że za plecami dalej mnie pomawiają bo jak to oni mówią: "Brużdżę im" I chwalą się ze mają ludzi w ZO to mnie załatwią.
Jak się ostatnio okazało wykryłem że jeszcze jeden pomaga im w kamuflowaniu ich partactwa i kombinowana.
Teraz mam napisać do ZG i zobaczymy czy dotrzymają słowa. ;-)
[2018-02-24 17:38]
Najprostsza forma to krytyka.Tylko gdy nadejdzie czas wyborów chętnych dopracy społecznej brak.Z całym szaunkiem, ale nie sądze aby pani wypowiedź była tylko odrobinkę obiektywa. [2018-02-24 17:49]
PodjÄcie tematu jest jak najbardziej zasadne wiÄc nie rozumiem ironicznych wpisĂłw niektĂłrych forumowiczĂłw. JeĹli chodzi o moje zdanie to naleĹźaĹoby by siÄ zastanowiÄ nad ogĂłlnÄ strukturÄ PZW i sensem funkcjonowania w obecnej formie. Nie chcÄ tu nikogo obraĹźaÄ i z gĂłry przepraszam jeĹli ktoĹ poczuje siÄ uraĹźony no ale niestety prawda jest taka Ĺźe to caĹe PZW to towarzystwo wzajemnej adoracji i nikomu nie potrzebna zbieranina leĹnych dziadkĂłw. Instytucja ktĂłra tak naprawdÄ funkcjonuje tylko po to aby dobrze ĹźyĹo siÄ leĹnym dziadkom siedzÄ cym na stoĹkach. PrzecieĹź moĹźna by to wszystko uproĹciÄ tak aby dla wÄdkarzy byĹo proĹciej A i wiÄcej ludzi zaintetesowaĹoby siÄ tym piÄknym hobby. Po pierwsze koĹa, okrÄgi i te inne bzdety sÄ do ZLIKWIDOWANIA. Od gospodarowania zasobami wodnymi powinien UrzÄ d Ochrony Ĺrodowiska. To w tym urzÄdzie powinien znajdowaÄ siÄ departament ktĂłry ma wszystkie kompetencjÄ w zakresie wÄdkarstwa. To tam powinny byÄ wnoszone skĹadki. To paĹstwowy urzÄ d i tylko urzÄ d powinien zajmowaÄ siÄ zarybianiem oraz staÄ na straĹźy przestrzegania przepisĂłw dotyczÄ cych zachowaĹ nad wodÄ . NastÄpna kwestiÄ jest skĹadka ktĂłrej opĹacenie powinno uprawniaÄ do poĹowu na terenie CaĹej Polski A nie jak ma to miejsce teraz Ĺźe wÄdkarz jak nie ma smartfona z internetem w rÄku to nie odnajdzie siÄ w tym baĹaganie co gdzie moĹźna ĹowiÄ. NastÄpna kwestiÄ jest ujednolicenie przepisĂłw w caĹej Polsce oraz likwidacja egzaminĂłw na kartÄ wÄdkarskÄ . PrzecieĹź ten egzamin to bzdura. Komu to potrzebne? PrzecieĹź kaĹźdy obywatel ma obowiÄ zek znaÄ prawo i jak mĂłwi pewna prawna doktryna " nieznajomoĹÄ prawa szkodzi " . PrzecieĹź obywatel np. nigdy nie zdawaĹ egzaminĂłw na " kartÄ spacerowicza " A mimo to jak idzie na spacer do parku to wie Ĺźe prawo zabrania niszczyÄ zieleni, smieciÄ czy np. malowaÄ spraem po Ĺawkach. No ale wiadomo jest egzamin trzeba zapĹaciÄ kaske no i panowie z koĹa czujÄ siÄ waĹźni i niezbÄdni. ReasumujÄ c wÄdkarstwo to piÄkne hobby ktĂłre gĹĂłwnie opiera siÄ na kontakcie w przyrodÄ sprawdzeniu swojego sprytu czas spÄdzony w ciszy i spokoju czasem fajny czas z kumplami. Biurokracja ktĂłra to komplikuje i stwarza niepotrzebne koszty ktĂłre bijÄ po kieszeni wÄdkarza skutecznie to piÄkne hobby ludziÄ obrzydza. Ja chcÄ po prostu cieszyÄ siÄ wÄdkarstwem przyrodÄ itd. i nie potrzebuje siÄ w tym celu zrzeszaÄ stowarzyszaÄ i brandzlowac powietrza w jakiĹ kĂłĹkach róşaĹcowych. Pozdrawiam wszystkich wÄdkarzy [2018-02-24 23:05]
Koła, zwłaszcza te większe, zrzeszają różnych ludzi, o różnych upodobaniach wędkarskich i różnym spojrzeniu na wędkarstwo jako takie, dlatego raczej nie ma prawa istnieć koło, w którym wszyscy członkowie byliby zadowoleni. Dla mnie dobre koło, to takie, w którym każdy znajdzie swoje miejsce a jego oczekiwania będą, przynajmniej w jakiejś części, realizowane i do takiego koła mam przyjemność obecnie należeć. [2021-03-17 10:41]
Rozbawiłem się do łez . 30 lat i .....wszyscy byli zadowoleni . Tak jak z socjalizmu po 50 -ciu latach.
Pogrzeb ,,panu " też taki na koszt PZW urządzimy .Tu nie ma co polemizować ani co komentować dltego nie polemizuję więcej w tej sprawie .A tą Całą Wrzutkę na temat kół i PZWtraktuję jako kolejne wsadzenie kija w mrowisko . Tak będziemy w kółko do okoła Macieju . Jednym słowem klasyczne pier......nie o Szopenie .
Ps. Pozdrawiam . Na ryby panowie . Tak będzie lepiej ,łatwiej i przyjemniej. [2021-03-17 11:26]