(2012/01/16 19:46)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Witam
Orientuje się ktoś, czy w Pucku nadal biorą karasie?
(2012/01/17 12:28)Witam
Witam
Z tego co pisza na forum PZW Gdańsk to w Pucku na tych betonach jeszcze biorą.
To trzeba będzie sprawdzić, bo zabawa z nimi jest przednia :)
Jedno nie wlazło jak należy,dorzucę póżniej w pakiecie bo kolejny attack już we środę.Generalnie powiem że brań sporo,wszystkie przechytrzone na agresora czyli obrotówkę,wobek nie skusił żadnego.Morał z tego taki że potok nie zaczął jeszcze dobrze żerować i nie ma co go kusić podróbą pokarmu,musi dostać prosto w poczucie terytorializmu czy jakimś kolorkiem po oczach.Poprzednie wypady miały podobne przebiegi,apatyczne pstrągi ignorowały kiełbiki,głowacze i inne podróbki,biły natomiast w kolorowe chwosty kotwic żelastwa.
Witam
Z tego co pisza na forum PZW Gdańsk to w Pucku na tych betonach jeszcze biorą.To trzeba będzie sprawdzić, bo zabawa z nimi jest przednia :)
Witam
Z tego co pisza na forum PZW Gdańsk to w Pucku na tych betonach jeszcze biorą.To trzeba będzie sprawdzić, bo zabawa z nimi jest przednia :)
Dla leniwych ....
kilka wybranych komentarzy z forum PZW w Gdańsku dotyczących tej "przedniej zabawy" z karasiami u ujścia Płutnicy:
- wiem że wiadrami karasie wyciągali bo byłem ale było to dobre dwa miechy temu
- To co się działo na tych karasiach to nie było już wędkarstwo, masakra, troszkę rybki się odrodziło i wiadrami wynosili. Można troszkę zabrać do domu do zesmarzenia, ale były osoby co codziennie tam wiadro zabierali. Róbmy tak dalej a rybę tylko na komercyjnym wymiarową złapiemy.
- Wiadrami biorą bo to buraki są a nie wędkarze.Kij im w oko,pseudo wędkarze! I jak ma być lepiej co? Marudzą na kontrolne odłowy a sami je robią.Niedługo to nawet na karasia będzie wymiar ochrony!
Oczywiście zero kontroli nad tym bo po co!CO ZA BARANY ŻĄDZĄ PZW OKRĘG GDAŃSKI
- no dokładnie masakra, wyciągali ile fabryka da. Nie żebym był jakimś miastowym czy co ale to było buractwo do potęgi. Dosłownie wiadrami, nie jakieś tam szanowne dziadki ale " prawdziwi" wędkarze, poubierani w moro, sprzęt pierwsza póła itd. wstyd, i miejscowi oczywiście, bydło co za szlampe później oddawało :/
Dla tych co przestrzegają prawa przypomnę, że limit dla karasia wynosi obecnie 5 kg łącznie z innymi gatunkami ryb, dla których nie wyznaczono odrębnych limitów dziennych.
Czytałem to i byłem również świadkiem gdzie ludzie całymi siatami wynosili te karasie. Jak przyjechała policja to szybko się zwijali. Generalnie to nie wiem czy dobrze że tyle tego karasia odławiaja czy nie. A co do tego ma PZW to też nie wiem :)
a trotki ktoś łowi w morzu??? jakaś plaża czy troll???
Ja byłem ostatnio w orłowie, ale bez efektu.
Czy ktoś z okolic Gdańska wybiera się na pstragi i mógłbym sie z nim zabrać?(2012/01/27 21:52)
Dorzucę się na paliwo. Miejsce - nieistotne - może być górna Radunia, Wietcisa, Wierzyca itd. Mieszkam w południowej części Gdańska.
My lecimy jutro ale mam komplet w aucie, przy następnej wyprawie będę pamiętał o Tobie:))
Pozdrawiam :))
Czy ktoś z okolic Gdańska wybiera się na pstragi i mógłbym sie z nim zabrać?
Dorzucę się na paliwo. Miejsce - nieistotne - może być górna Radunia, Wietcisa, Wierzyca itd. Mieszkam w południowej części Gdańska.
My lecimy jutro ale mam komplet w aucie, przy następnej wyprawie będę pamiętał o Tobie:))
Pozdrawiam :))