Z wędką na plażę

/ 23 odpowiedzi / 7 zdjęć

Witam serdecznie.

Chcę w tym roku zasmakować wędkarstwa z plaży. Szukam niejako pomocy w tym temacie kogoś kto już wędkuje i pokaże krok po kroku, w terenie jak i co. Może znajdzie się pomocny wędkarz. Dodam,ze wraz z żoną jesteśmy tym zainteresowani i mamy zamiar wybrać sie na plażę na przełomie sierpnia i września.Wcześniej chcemy sprawdzić wszystko na mniejszej wodzie gdzieś w okolicach Łodzi.Nie mamy wielkiego doświadczenia a wędkarstwo jest naszym hobby i nie szukamy mięsa a przyjemności. Podaję GG 126 307 81.

Pozdrawiamy Wzystkich serdecznie i połamania w Nowym Roku.

Kaim12

Wedkarstwo plazowe jest bardzo ciekawym i pieknym przezyciem. W tym roku bedac u babci, brat zabral nie wlasnie na plaze aby powedkowac, balem sie o moja splawikowke (c.w. 10-30) a ja zakladalem na nia 80g, w paru dniach szczytowka nie wytrzymala, ale bylo naprawde warto. Wedkowalismy na bardzo proste zestawy- ryrka antysplataniowa, ciezarek oliwka 40, 60, 80g zaleznie od pogody, kretlik, przypon dosc dlugi, haczyk mocny, zylka miala chyba 0.22mm tyle. Rzucalismy za pierwsza rewe, tuz przed druga (rewa jest to wyplycenie, napewno wie Pan o co chodzi, a jak nie zorientuje sie pan nad woda) braly nam naprawde piekne, jasne, morskie leszcze. W tym roku bardzo chcialbym to przezyc jeszcze raz, lecz teraz juz mam nieco mocniejsza wedke- feeder 3.90 120g. Polecam, bo naprawde warto, szczegolnie przed zachodem jest pieknie, piekne zachodzace slonce i wedki. Naprawde cos pieknego;] 
Jesli Pan by chcial moge wstawic pare zdjec i podzielic sie ta piekna metoda :)
Pozdrawiam;] (2012/12/29 11:59)

kieloni

wstaw :) chętnie zobaczymy te piękne morskie leszcze. Będąc kiedyś w Świnoujściu wędkarze łowili na molo które wychodzi z portu na pełne może. Świetna sprawa no i rybki ciekawe bo piękne duże płocie , leszcze no i fląderka czasem się trafiła. Sam planuje wybrać się, może nawet w tym roku ;)) Pozdrawiam i gratuluje wyprawy. (2012/12/29 15:40)

Kaim12

zapomnielismy rur. trzeba bylo sobie jakis radzic:P (2012/12/29 16:42)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kaim12

niestety z rybek mam tylko ta fladerke;] (2012/12/29 16:47)

Kaim12

Naprawde cos pieknego, polecam;] (2012/12/29 16:57)

waldi05

Faktycznie wspaniała przygoda. Im więcej patrzę i czytam , tym bardziej nabieram ochoty na wyjazd na plażę. Z całą pewnością już a tym roku nie odpuszczę i pojedziemy na parę dni połapać dla`przyjemności

Bardzo dziękuję za odzew. Wspaniałych połowów w Nowym Roku.

(2012/12/29 19:05)

Kaim12

Prosze bardzo, ciesze sie ze moglem pomoc;]  (2012/12/29 19:52)

Kaim12

I naprawde polecam wszystkim forumowiczom, gdy beda jechac odpoczywac nad morze, wziac wedke i sprobowac surfcastingu ;] (2012/12/29 20:03)

Tomek moczykij

Ja mam na tyle dobrze, że w mojej miejscowości mam dostęp do morza i starorzecza, 2km dalej mam jezioro, a 3km do rz.Grabowej i ok. km do rz. Wieprzy :) więc mogę ćwiczyć wszystkie niemal metody bez potrzeby dalekich podróży :)O surfcastingu też mogę coś powiedzieć, zapraszam na gg 19919997 :] (2012/12/29 20:14)

Kaim12

pozazdroscic ja niestety tylko rz. Radomka w ktorej nie ma ryby i ktora w calosci stracila swoj urok, bo jej brzegi wyrownali... ratuje mnie tylko prywatny stawik na ktorym sa piekne plocie i wzdregi;] no i wakacyjnie babcia nad morzem- morze, rz. slupia, lupawa, j. gardno i dwa stawy;] (2012/12/29 22:12)

waldi05

Tomasz. faktycznie masz wszystko czego dusza wędkarska zapragnie. Tylko zazdrościć albo odwiedzić w sezonie 2013.Ja jestem ze Zgierza okręg łódzki i tu trudno o dobrą wodę i przyzwoite porozumienia,Na sezon 2012 przenieśliśmy  wraz z żoną karty do okręgu kaliskiego, a co będzie w tym 2013 tego jeszcze nie wiem- pewnie poczekamy jak w zeszłym roku do samego końca ,aż okręgi się określą.Dobrego 2013 dla Wszystkich. (2012/12/30 18:10)

Tomek moczykij

Waldi05 - Jeśli ma Pan ochotę to zapraszam do Bobolina lub okolic (Dąbki, Darłówko) i można będzie pozwiedzać teren i pomoczyć kije :) (2012/12/30 19:55)

waldi05

Benita dziękuję za linki-za chwilkę do nich wejdę, To bardzo miłe z Twojej strony.Tomaszu zaproszenie jest bardzo atrakcyjne i mocno kuszące.Posiadamy podstawowy  sprzęt biwakowy ,więc kto wie.Bardzo dziękujemy za zaproszenie i chęć pomocy. Sprawa jest w porozumieniach ,bo o ile morze ich nie potrzebuje to reszta z wymienionych przez Ciebie akwenów już tak.Jeśli mogę to zapytam do jakiego okręgu zaliczają się te słodkie wody i chyba jedna z nich to woda górska?Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i raz jeszcze dziękuję.  (2012/12/31 05:12)

psiokmok

popieram

jedziesz nad morze .
bierzesz wędkę i łowisz.Popieram dlatego że byłem w górach piękna rzeka płynie a ty nie możesz nic zrobić.
Teraz wszędzie gdzie jest woda to biorę chociaż jedną wędkę. (2013/02/06 21:10)

u?ytkownik123896

Witam!

Jakie sa przepisy odnośnie łowienia w morzu z plaży?

Ile czego można wyciągnąć?

Pozdrawiam

p.s.Jakby co to moja Siostra ma Pensjonat w Łukęcinie(miejscowość pomiędzy Dziwnówkiem a Pobierowem);-)
Z pokoju do plaży jakieś 350metów;-) (2013/03/10 17:54)

bosman1974

Jak wykupisz pozwolenie to masz na nim napisane co i ile możesz złowić i zabrać. (2013/03/19 09:27)