a ja mam takie pytanie
po co się zmienia koła i co za różnica do którego się należy wlasnie w granicach jednego województwa?
Pytam bo wyrabiam w tym miesiącu kartę i do któregoś się zapiszę i wlasnie nie wiem co to za różnica i czemu moje miasto ma ich aż 3
(2011/01/14 13:58)a ja mam takie pytanie
po co się zmienia koła i co za różnica do którego się należy wlasnie w granicach jednego województwa?
Pytam bo wyrabiam w tym miesiącu kartę i do któregoś się zapiszę i wlasnie nie wiem co to za różnica i czemu moje miasto ma ich aż 3
No tak jak w życiu. Coś ma swoje plusy i minusy. Gdzieś jest lepiej, gdzieś jest gorzej. W jednym kole wędkarz jest doceniany i zauważany, a w drugim kole wędkarz jest tylko płatnikiem składek. Proste. Są miasta, w których są 33 koła i więcej.
(2011/01/14 14:04)a jest coś takiego, że jakieś koło w mieście ma staw któremu patronuje i jak chce na nim łowić to muszę do danego koła należeć? Czy też mając kartę wędkarską i opłacone składki mogę łowić na wszystkich wodach PZW?
Oczywiście, że są koła, które mają pod swoją "opieką" jakieś akweny i wtedy członkowie tego koła płacą mniej (lub wcale) za możliwość wędkowania na takim akwenie, od pozostałych wędkarzy z innych kół. Jest to akwen PZW, ale jesli jakieś koło sprawuje nad nim opiekę, zarybia, czyści, buduje pomosty, kładki itp, to ma prawo żądać dodatkowych opłat za wędkowanie w nim od członków innych kół.
W moim przypadku bylo to podyktowane tylko i wylacznie wygoda.(2011/01/14 14:41)
Karte moge oplacic w zasadzie kazdego dnia w godzinach 10-18. Oplacam w sklepie wedkarskim. Wlascicielke znam, jest mila, sama z mezem wedkuje i nie mam problemow z zalatwieniem chociazby zezwolen w tym roku na inne okregi. jezdzi co jakis czas do siedziby okregu w piotrkowie i przywozi co trzeba.
zebys wiedział u mnie kazdy ma wszystko w du.....ie. nikt sie nie chce zainteresowac tym. dlatego w przyszły tygodniu zmieniam koło. z tego co obserwuje co sie tam dzieje to naprawde fajnie to wyglada ludzie bardzo sie staraja. zeby była miła atmosfera. i ogolnie wygoda oplacania składek i powiadomianie o nowosciach prawnych
a ja mam takie pytanie