Z czego zrobić koguta wędkarskiego

/ 8 odpowiedzi
Mam pytanie z czego oprócz ciężarka mogę zrobić skutecznego koguta ???
Proszę o odp :!
bobus86

napewno jakies piura nici i inne podobne pierdoly przyda sie wluczka, jakis haczyk:)i troszke nerwowow:) (2012/03/01 18:22)

wywrota

napewno jakies piura nici i inne podobne pierdoly przyda sie wluczka, jakis haczyk:)i troszke nerwowow:)

A w tłumaczeniu na nasze:
na pewno jakieś pióra nici i inne podobne pierdoły, przyda się włóczka, jakiś haczyk:)i troszkę nerwów:)

(2012/03/01 20:53)

u?ytkownik72013

Kogucie pióra, kapki szyjne lub siodłowe, jednak pióra marabuta również są ok, możliwości jest wiele:) Materiały do kupienia w necie i takie polecam, przydałaby się również nawijarka, imadełko nie jest niezbędne, jednak pomaga i sam go używam. Filmik Irasa na pewno powie ci jak prawidłowo wykonać kogucika:) Możesz też przeszukać inne fora, gdzie koncepcji robienia kogutów jest kilka. Pozdrawiam. (2012/03/01 23:59)

admaxx

Bardzo dobre i skuteczne są również hybrydy czyli połączenie piór i sierści noi oczywiście koguty sierściuchy lub jak kto woli włosianki - robione z wszelakich sierści ----polecam !!!!
admaxx (2012/11/27 15:41)

Erroor123

Jeśli będziesz miał trudności z kupieniem profesionalnych akcesoriów , niczym się nie martw :)
moje pierwsze koguty były robione z piór kogucich , odpowiedniego ciężarka oraz zwykłych nici i kropelki. Nie poławiałem na nie AŻ tak często aby stwierdzić ich wytrzymałość , choć żaden się nie rozpadł. Ja akurat robiłem typowo okoniowe koguciki , więc małe. Jednak odziwo skuteczne w kolorach naturalnych piór koguta. Z czasem znalazłem w jakiejś kwiaciarni pióra marabuta , ( u mnie hit mix fioletowych i zielonych piór) i zacząłem zabawe :) cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. (2012/11/27 19:17)