Wzdręga - szybkościowe połowy

/ 32 odpowiedzi
u?ytkownik8030

OOOO! A ja myślałem, że nocny spinning przebije wzdręgę.  (2010/01/06 18:39)

u?ytkownik22572

Krisskowron- sam miałem przypadek że stado cierników goniło i atakowało wahadłówkę wielkości Algi 3, tyle że rosyjską i z cieńszej blachy. Bawiłem się prowadząc ją a stado ganiało ją zaciekle, oczywiście odbijając się od niej.
Mirku - nocny spinning jest fajny i pełen niespodzianek, tylko że mam zbyt małe doświadczenie na jego temat, żeby się wypowiadać. Może napisałbyś jakiś artykulik, pewnie nie tylko ja chętnie poczytam. (2010/01/06 19:01)

u?ytkownik8030

Jestem w trakcie pisania megaartykułu, ale nie na temat spinningu. Usiłuję ubrać w słowa zeszłoroczny wyjazd nad Odrę połączony z kilkoma karkołomnymi przeżyciami. Jest tego dużo i jestem dopiero w połowie roboty, zatem o spinningu pisać w tej chwili nie będę. 

Poza tym w spinningu jestem raczkującym wędkarzem, a na naszym Portalu jest wielu ekspertów którzy niejako z urzędu powinni podjąć temat.

(2010/01/06 20:26)

u?ytkownik10857

A ukleje próbowali koledzy ''oszukać''? Oczywiście sztuczną przynętą. Mi się powiodło. (2010/01/06 21:28)

u?ytkownik22572

Kolego Maxum, jak npisąłem powyżej "killerem" na ukleje jest sztuczna sucha muszka typu red spinner w rozmiarach jak na lipienia - nie ma pustych rzutów, szczególnie w rzece. Jak się tylko prostuje sznur z przyponem to atak i któraś siedzi. Na gumy nie próbowałem, ale na obrtówkę i owszem. Trzeba tylko użyć małych modeli, zdjąć fabryczne kotwiczki i zastąpić je mniejszymi, które należy przyozdobić chwostem lub mikro twisterem, wkładanym na ciepło - podgrzewasz kotwiczkę i wciskasz twistera. Pozdrawiam. (2010/01/06 22:01)

merceli

zakłada się twistera wielkości plemnika do tego kawałek pasty o zapachu ochotki lub nawet kawałek włóczki nasączonej  tym śmierdzidłem na miniaturowym jigu i można łowić wzdręgi-jak się trafi ławicę i dodatkowo się  podnęca w trakcie łowienia to jest istna rzeż płocie skutecznie trudniej łowić najczęściej trafia się to późnym wieczorem i w nocy .Jak ktoś się dziwi ,że na spina można skutecznie łowić w nocy to jeszcze nie ukończył spinningowej podstawówki.
 Dla mnie w pewne ciepłe miesiące dziwne jest,że ktoś spininguje w dzień.Ale wszystko zależy od łowiska i ....ryb niestety (2010/01/07 15:46)