Witam,
Poszukuje plecionki, której będe używał do łowienia okoni. Tak więc, zależy mi na jak najmniejszej średnicy (wyrzucanie małych przynęt na znaczne odległości), a jednocześnie na jak największej wytrzymałości, ponieważ okonie łapie na zbiorniku, w którym jest mnóstwo, ale to mnóstwo zaczepów.
Znalazłem Berkleya (0,06/10,6 kg), o którym można przeczytać wiele na naszym forum oraz Cormorana Corastrong Zoom7, na temat której szukam właśnie opinii.
Generalnie używam PP, ale one posiadają niski stosunek wytrzymałości do średnicy, dlatego odpadają. Chciałbym jednak żeby moja okoniowa plecionka posiadała wszystkie cechy, co PP - wiecie o co chodzi.
A może coś z szerokiego asortymetu Dragona?
Poradźcie Koledzy, pozdrawiam!
Witaj Kolego! Plecionka Berkleya nie wierz w te wytrzymałości (0,06/10,6kg!!!) poszukaj coś z Power Pro lub Momoi Takumi cena adekwatna do jakości,testowałem masę plecionek i mogę śmiało polecić ww.producentów na pewno będziesz zadowolony,okrągła średnica + wytrzymałość adekwatna do podawanej.
Pozdrawiam.
witam. nie polece plecionki Dragon Invisible jest jak nitka do ubran. totalne G... oczywiście przy śr 0.06... bo jak miałem0.15 był ok ale wg mnie i tak nie ma nic lepszego od power pro
Ja o daiwie nic nie powiem bo nie znam jej plecionki a o momoi znalazłm już wiele negatywnych opinii kolego Marcinie
Ze swojej strony polecałbym MOMOI-TAKUMI - cena dość wysoka, ale w tym przypadku
cena idzie z jakością.
pozdrawiam
(2012/01/25 08:42)Kol. Marcin używałeś wspominanej Daiwy (domyślam się że tak) opisz ją jeśli możesz... Dzięki!
Berkleya 0,06 i 10,6 kg. Właśnie zakupiłem 30 m do połowów podlodowych ale juz wiem że siś nie sprawdzi. Na pierwszy rzut oka widać że plecionka nie ma 0,06 mm ale około 0.15 mm. Druga sprawa sprawdzałem jej wytrzymałość naciągając na wadze, kilkakrotnie i powiem tyle że 6 kg nie przekroczyła. Więc wnioski sam wyciągnij