Witam wszystkich, Mam już swoje lata i za małolata stawiałem pierwsze kroki w wędkarstwie, a w tej chwili wędkuję 3 sezon, ale jeszcze na starym sprzęcie. Planuję mocno odświeżyć wyposażenie swojej skrzynki, a dokładnie mam zamiar kupić 3 kije średniej półki, 1 kręciołek, i sporo przynęt (bo 2 z tych kijów to będą lekki i średni spin) - w sumie oswajam się z wydatkiem 700-800zł.Teraz moje pytanie do Was: w którym momencie roku zwróciliście uwagę na jakieś wyprzedaże "posezonowe" o ile można to tak nazwać, bo na upartego łowić można cały rok. Myślę, że przy takich zakupach przy ew. wyprzedażach byłbym w stanie zaoszczędzić może nawet z 200zł, a w tym roku na urlopie już byłem więc czas mnie nie nagli. Z góry dzięki za odp.Pozdrawiam.Maciek
Moim dobrym znajomym jest właściciel sklepu wędkarskiego , zawsze najbardziej narzeka na ruch w interesie w styczniu , szczególnie na początku miesiąca jest bardzo kiepsko . To chyba Twój czas :)
Wraz z początkiem roku zaczyna się okres ochronny sandacza i szczupaka. Wtedy jest czas odpocząć od tych ryb i przejrzeć się dokładnie swojemu sprzętowi. Kiedy już zdecyduję się na przykład na wymianę wędki na lepszy model, od tego czasu do maja mam czas znaleźć coś po okazyjnej cenie. Wtedy też wchodzą na rynek nowe modele, a stare 'tracą' na wartości. Można kupować. Nie warto robić tego pochopnie, lepiej trochę poczekać, obserwować oferty w sklepach, na allegro itd.
Ps. Jeśli kupisz 3 wędki + kołowrotek, to zostanie Ci powiedzmy 100-150zł na przynęty. Wg mniej, jeśli chcesz odswieżyć swój arsenał, to trochę mało 40 kopyt, 15 główek. Chyba, że ma to być delikatne odswieżenie. (2014/07/22 16:53)
Planuję kupić:Shimano Catana CX 210 1-11g - obecnie ok 110zł,Shimano Beastmaster CX (ew.DX) - 260zł (DX ok. 320zł)Konger CARBOMAXX Team Feeder - 110Kołowrotka nie jestem pewien, ale chyba Dragon Myster FD1100i - 110zł Jak miałbym dziś kupować sprzęt to wyszłoby 590-650zł. Rzeczywiście mało na akcesoria, ale liczę, że w czasie wyprzedaży na kijach oszczędziłbym ze 100zł, przy czym może uda mi się coś utargować robiąc wszystkie zakupy w jednym sklepie. Poza kijami, z droższych akcesoriów jeszcze planuje okulary (ok.50zł), plecionka (ok.70zł) i reszta na przynęty. W kwestii gum, to akurat może z paczkę 4szt. kupię, bo tego mam sporo. Przede wszystkim chcę kupić objawienie sezonu pt. cykadę z mikro wobka z blaszką Spinmada i jakieś wahadłówki, obrotówki, ew. ze dwa wobki. Wiadomo, że w sezonie też się zakupy robi, a ja całości sprzętu nie chcę wymieniać (choć znakomitą większość). Tak spokojnie zastanawiając się, doszedłem do wniosku, że jeśli nie przytnę co najmniej 100 zł na kijach, to mogę zapomnieć , że zmieszczę się w 800zł. Mimo wszystko dzięki za informacje. (2014/07/23 15:34)