Wyprawa na nockę Piła i okolice

/ 7 odpowiedzi

Witam chciał bym sie dowiedziec gdzie w Pile lub okolicach można wybarć sie na nocke.

Metoda łowienia z gruntu preferowany ryby(leszcz,lin,karas,karp) No i oczywiscie sum:)

Z góry dziekuje za odpowiedz

pioter94

Witam. Polecam rzekę Noteć. Noc nad tą rzeką wśród łąk to istna przyjemność. Polecam odcinek w okolicach mostu kolejowego łączącego Milcz z Dziembówkiem. Jest tam sporo suma, sporego lecz trudno się do niego dostać;(. I możesz dostać ładnego leszcza o ile ci sum nie wejdzie w łowisko;) (2012/07/05 20:16)

pioter94

Możemy razem wyskoczyć na ten odcinek rzeki. Tylko w jakim terminie??? (2012/07/06 09:55)

patryk893

witam, często jadę przez most chodzież-kaczory i nie widzę zbyt wielu wędkarzy a jak już są to raczej ciekawych efektów nie mają... widziałem most o którym mówisz z daleka ale nie byłem tam nigdy... jeśli możesz to powiedz coś więcej.... jak tam dojechać, jak jest glęboko czy warto ze spiningiem się wybrać itp... a co do nocki to ja dziś się wybieram ale nad jezioro bo do rzeki raczej nie da się dojść (a przynajmniej na odcinku strzelce szamocin) a jeśli nawet to tylko miejscami i w spodniobutach więc na nockę odpada (2012/07/06 11:38)

pioter94

Do opisanego prze zemnie miejsca można prawie bezproblemowo dojechać ponieważ jest tam wyższy brzeg przez co woda nie wdziera się na łąki. Rynna w tym miejscu ma maksymalnie 2 metry głębokości jest porośnięta jak to rzeka lecz nie dużo. Na zakręcie pod brzegami wypłyca się strasznie i właśnie tam na nocny żer wypływają sporawe sumy. Plusk jest tak głośny jakby z mostu zrzucił duży kamień. Mapkę z dojazdem wrzucę może na wieczór. I jak będę jakoś na dniach to porobię foty stanowisk. Na moim blogu mam parę wpisów z nocek i nie narzekam jakoś na brak ryb.;))) (2012/07/06 12:55)

pioter94

Wprawdzie jest to mapka prowadząca do starorzecza lecz po drodze znajduję się most. Porównaj sobie na mapce google bo u mnie kiepsko widać myślę że dasz radę ;). Powodzenia. (2012/07/06 12:58)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

matnow0000

A jakieś zbiorniki lub jeziora?

(2012/07/06 17:36)

patryk893

Dziękuję pioter94, co prawda ja będę jechał od strony chodzieży więc przez milcz będzie bliżej, ale myślę że jakoś dam radę;) Pozdrawiam kolegę po kiju i połamania (2012/07/11 10:24)