Wyniki Wędkarzy z Toruńskiego

/ 1214 odpowiedzi / 187 zdjęć

Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

berger7

Witam w nowej grupie i cieszę się że powstała taka grupa brakowało takiego portalu osób z naszej okolicy.

W nocy na Nieszawce z soboty na niedzielę też lipa ja akurat polowałem na sandałka z gruntu.

(2012/07/02 12:21)

berger7

Coś słabo z obecnością na grupie.

Dziś w nocy na Nieszawce standard czyli nic. Wieczorem jazgarze się czepiały i to tyle.

(2012/07/03 10:04)

koles

Ryby nie biorą to i pisać nie ma o czym , mysle ,że to dlatego grupa mało aktywna ;-) (2012/07/03 12:24)

u?ytkownik32263

Ryby nie biorą to i pisać nie ma o czym , mysle ,że to dlatego grupa mało aktywna ;-)

Oj tak Mariuszu, grupa nie jest aktywna bo rybka bardzo słabo bierze. A właściwie na Wiśle jest studnia. Wczoraj siedziałem na nocce z 2 kumplami, 6 wędek w wodzie i ANI JEDNEJ RYBY:( Fakt cel nie był łatwy bo sum i węgor ale i tak lipa na 102. Ja mam już Wisłę w głębokim poważaniu. Dopóki się nie ruszy wolę jeździć na jeziora, tam przynajmniej zawsze wyskrobie jakiegoś szczupłego. Może jeszcze nie są to egzemplarze które mnie zadowalają ale przynajmniej wymiarki. Ot taki ze mnie zawodniczy typ;) Pozdrawiam! (2012/07/03 14:30)

majes1973

To racja WISŁA mała płoć,krąp,leszczyki,babki,jazgarze.Byłem w piątek na nocce,woda 5 cm. do góry i zero białej tyko na federka z kompasiakiem wziął węgorz 52 cm.Komary jak waszki,ale noc cieplutka.Pozdrawiam. (2012/07/03 14:39)

lewy6034

Dziwne trochę że biała o tej porze nie chcę skubać!! (2012/07/03 19:58)

u?ytkownik32263

Dziwne trochę że biała o tej porze nie chcę skubać!!

Ja białej nie łapię, tylko drapieżniki. No może poza linami jako najpiękniejszymi i niesamowicie walecznymi polskimi rybkami:) Reszta to tylko niechciany przyłów. Biała nie walczy i nawet nie jest dobra w smaku choć za rybką generalnie średnio przepadam. Ale za to sandaczyk czy węgorek... mniam;) (2012/07/04 01:38)

kuba7128

na J.Chełmżyńskim ładnie brała płoć od 16 do 20;00  27 płoći od 20cm do 27cm (2012/07/04 07:24)

pavlosso

Czasami zaglądam ze spinem, dwa szczupaki trzy tygodnie temu 74cm i 54cm od tego czasu kupa, tydzien temu wazyłem jednemu wedkarzowu leszcza, wział na białe robale 2,8kg i 63cm. Doświadczenia z Wisłą nie mam ale słyszę że zawsze coś tu brało, myślicie że budowa mostu może mieć jakiś wpływ na ruby w tym roku??

(2012/07/04 10:22)

berger7

Witam ja wczoraj wieczorkiem na sandałka z gruntu polowałem. Efekt to jeden 42 cm oczywiście pływa dalej w Wiśle. Także jest nadzieja że coś może się ruszy... (2012/07/04 10:46)

koles

Ryby nie biorą to i pisać nie ma o czym , mysle ,że to dlatego grupa mało aktywna ;-)

Oj tak Mariuszu, grupa nie jest aktywna bo rybka bardzo słabo bierze. A właściwie na Wiśle jest studnia. Wczoraj siedziałem na nocce z 2 kumplami, 6 wędek w wodzie i ANI JEDNEJ RYBY:( Fakt cel nie był łatwy bo sum i węgor ale i tak lipa na 102. Ja mam już Wisłę w głębokim poważaniu. Dopóki się nie ruszy wolę jeździć na jeziora, tam przynajmniej zawsze wyskrobie jakiegoś szczupłego. Może jeszcze nie są to egzemplarze które mnie zadowalają ale przynajmniej wymiarki. Ot taki ze mnie zawodniczy typ;) Pozdrawiam!

Powiem Ci Tomku , że miałem teraz pare dni przerwy jakies wypalenie nastąpiło, ale dziś mysle ruszyć, myslałem o Wisełce na tych główkach na wysokości toru saneczkowego przy rubinkowie ale skoro mówisz , że bryndza a równiez Koledzy potwierdzają to nie wiem może rusze GRODNO czy na chełmzynskie nie wiem co robić bo strasznie mnie wku... ta cienizna dookoła. Byłem dziś na porcie na rekonesans ,znajomy pływał łódka  od 6 do 12 miał 2 okonie ladne takie 30-taki nic wiecej. Ukleja pod samym brzegiem bolki walą strasznie stałem na barce i podpatrywałem widzałem jak patrolują i atakuja ale takie po 30 do 40 cm prócz jednego miał dobrze ponad 50cm , pływały miedzy barką a brzegiem na płytkim. M ysle ruszyć bo Starzy mówią ,że jak boleń chodzi to ryba bierze. pozdrawiam (2012/07/04 16:11)

koles

Czasami zaglądam ze spinem, dwa szczupaki trzy tygodnie temu 74cm i 54cm od tego czasu kupa, tydzien temu wazyłem jednemu wedkarzowu leszcza, wział na białe robale 2,8kg i 63cm. Doświadczenia z Wisłą nie mam ale słyszę że zawsze coś tu brało, myślicie że budowa mostu może mieć jakiś wpływ na ruby w tym roku??

moim zdaniem nie ma to wiekszego wpływa Wisła to ogromna woda, ryba dziś jest tu jutro tam,po za tym nie ma jej dużo, znowu jak woda niska to w nurt pryska;-) a tam jej dostać nie idzie z brzegu wogóle ot i Wisełka. (2012/07/04 16:27)

u?ytkownik32263

Wczorajszy wypadzik ze spinem lightem na Drwęcę zaowocował 2 klenikami: 25 i 27 cm oraz okonkiem ok 2 dyszek. Mało choć jak na niecałe 2 h łowienia i bardzo nietypowymi stanowiskami tych ryb (wyjątkowo stały w nurcie na głębszej wodzie)  i tak nie ma tragedii;) A co u Was Koledzy? (2012/07/06 15:02)

koles

U mnie Wisełka dwa dni atakowana pare krąpi ot i wsio. Ni chu.. nie moge sie wstrzelić w stado leszcza nie wiem co sie dzieje w tym roku.  (2012/07/07 21:18)

u?ytkownik32263

To nici z sumem? Cholipcia niedobrze, oj niedobrze. Widzę że jedynie spin przynosi jakieś rezultaty. Więc od wtorku atak na szczupłe na jeziorach. Tylko gdzie? Sam nie wiem... :( (2012/07/08 02:35)

jacek34

Dzis na nocce jeden leszcz i nic wiecej (2012/07/08 13:01)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik32263

Dzis na nocce jeden leszcz i nic wiecej

Ale i tak ładny ten Twój lechun. Gratulacje tym bardziej iż ostatnio nie widziałem żadnej większej ryby z naszego odcinka Wisły:( (2012/07/08 15:58)

JOPEK1971

Dzis na nocce jeden leszcz i nic wiecej

Ale i tak ładny ten Twój lechun. Gratulacje tym bardziej iż ostatnio nie widziałem żadnej większej ryby z naszego odcinka Wisły:(
Nie przejmuj się Tomek,u mnie też straszna kicha,ryby tlenu szukają a nie żarcia,widziałem z tamy kilka rap zwisającymi łbem w dół,wyglądały jak świeczki na torcie.Sumki łowią,ale takie do 60-65cm,oczywiście nie muszę mówic co z nimi się robi.
(2012/07/08 16:38)

Tevesz

Dzisiaj tylko jedna rapka 51 cm z portu drzewnego. Ponadto spina jednej takiej porządnej sztuki, ale to chyba wina za małych kotwiczek, które dociążyłem taśmą ołowianą:/(za słabo zacięta)  Widziałem takie sztuki koło 3, może 4 kg. Dzisiaj wyjątkowo miały dzień do chodzenia. Na środku atak torped większego kalibru, niestety z brzegu niedostępne. (2012/07/08 17:14)

berger7

Witam. Ja standardowo wieczorne zasiadki na sandałka i ostatnio znowu jeden ok 40cm i sum (a raczej sumik 60cm) ale pierwszy raz sum z rodziny prawdziwych sumów a nie standardowy przyłów w postaci sumików karłowatych (2012/07/08 17:20)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik32263

Dzisiaj tylko jedna rapka 51 cm z portu drzewnego. Ponadto spina jednej takiej porządnej sztuki, ale to chyba wina za małych kotwiczek, które dociążyłem taśmą ołowianą:/(za słabo zacięta)  Widziałem takie sztuki koło 3, może 4 kg. Dzisiaj wyjątkowo miały dzień do chodzenia. Na środku atak torped większego kalibru, niestety z brzegu niedostępne.

No to chociaż coś Adasiu pociągnąłeś. Za to jestem dla Ciebie pełen podziwu, Ty z rozłożonym podbierakiem?! Jakieś novum;) Pozdro Kolego! (2012/07/08 21:19)

Tevesz

Dzisiaj tylko jedna rapka 51 cm z portu drzewnego. Ponadto spina jednej takiej porządnej sztuki, ale to chyba wina za małych kotwiczek, które dociążyłem taśmą ołowianą:/(za słabo zacięta)  Widziałem takie sztuki koło 3, może 4 kg. Dzisiaj wyjątkowo miały dzień do chodzenia. Na środku atak torped większego kalibru, niestety z brzegu niedostępne.

No to chociaż coś Adasiu pociągnąłeś. Za to jestem dla Ciebie pełen podziwu, Ty z rozłożonym podbierakiem?! Jakieś novum;) Pozdro Kolego!

Tak właśnie jak się wybieram na bolki na port to biore podbieraczek bo siedze sobie i siedze na tym jednym pomoście, bo po co  latać za nimi. A jak wiadomo z pomostu dość daleko do tafli wody i żeby od tak nie wpaść do wody to podbieraczkiem łatwiej:P A ten bolek to mi się należał, bo już chciałem focha na port rzucić, tyle wypadów i tylko jakieś puste wyjścia:/ (2012/07/08 23:40)