Witam w nowej grupie i cieszę się że powstała taka grupa brakowało takiego portalu osób z naszej okolicy.
W nocy na Nieszawce z soboty na niedzielę też lipa ja akurat polowałem na sandałka z gruntu.
(2012/07/02 12:21)Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Witam w nowej grupie i cieszę się że powstała taka grupa brakowało takiego portalu osób z naszej okolicy.
W nocy na Nieszawce z soboty na niedzielę też lipa ja akurat polowałem na sandałka z gruntu.
(2012/07/02 12:21)Coś słabo z obecnością na grupie.
Dziś w nocy na Nieszawce standard czyli nic. Wieczorem jazgarze się czepiały i to tyle.
(2012/07/03 10:04)Ryby nie biorą to i pisać nie ma o czym , mysle ,że to dlatego grupa mało aktywna ;-)
Dziwne trochę że biała o tej porze nie chcę skubać!!
Czasami zaglądam ze spinem, dwa szczupaki trzy tygodnie temu 74cm i 54cm od tego czasu kupa, tydzien temu wazyłem jednemu wedkarzowu leszcza, wział na białe robale 2,8kg i 63cm. Doświadczenia z Wisłą nie mam ale słyszę że zawsze coś tu brało, myślicie że budowa mostu może mieć jakiś wpływ na ruby w tym roku??
(2012/07/04 10:22)Ryby nie biorą to i pisać nie ma o czym , mysle ,że to dlatego grupa mało aktywna ;-)
Oj tak Mariuszu, grupa nie jest aktywna bo rybka bardzo słabo bierze. A właściwie na Wiśle jest studnia. Wczoraj siedziałem na nocce z 2 kumplami, 6 wędek w wodzie i ANI JEDNEJ RYBY:( Fakt cel nie był łatwy bo sum i węgor ale i tak lipa na 102. Ja mam już Wisłę w głębokim poważaniu. Dopóki się nie ruszy wolę jeździć na jeziora, tam przynajmniej zawsze wyskrobie jakiegoś szczupłego. Może jeszcze nie są to egzemplarze które mnie zadowalają ale przynajmniej wymiarki. Ot taki ze mnie zawodniczy typ;) Pozdrawiam!
Czasami zaglądam ze spinem, dwa szczupaki trzy tygodnie temu 74cm i 54cm od tego czasu kupa, tydzien temu wazyłem jednemu wedkarzowu leszcza, wział na białe robale 2,8kg i 63cm. Doświadczenia z Wisłą nie mam ale słyszę że zawsze coś tu brało, myślicie że budowa mostu może mieć jakiś wpływ na ruby w tym roku??
Ciekawe jak to bedzie za kilka lat jak nam zaporę wybudują, moze cos sie poprawi:)))
(2012/07/06 11:31)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Dzis na nocce jeden leszcz i nic wiecej
Dzis na nocce jeden leszcz i nic wiecej
Ale i tak ładny ten Twój lechun. Gratulacje tym bardziej iż ostatnio nie widziałem żadnej większej ryby z naszego odcinka Wisły:(
Nie przejmuj się Tomek,u mnie też straszna kicha,ryby tlenu szukają a nie żarcia,widziałem z tamy kilka rap zwisającymi łbem w dół,wyglądały jak świeczki na torcie.Sumki łowią,ale takie do 60-65cm,oczywiście nie muszę mówic co z nimi się robi.(2012/07/08 16:38)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Dzisiaj tylko jedna rapka 51 cm z portu drzewnego. Ponadto spina jednej takiej porządnej sztuki, ale to chyba wina za małych kotwiczek, które dociążyłem taśmą ołowianą:/(za słabo zacięta) Widziałem takie sztuki koło 3, może 4 kg. Dzisiaj wyjątkowo miały dzień do chodzenia. Na środku atak torped większego kalibru, niestety z brzegu niedostępne.
Dzisiaj tylko jedna rapka 51 cm z portu drzewnego. Ponadto spina jednej takiej porządnej sztuki, ale to chyba wina za małych kotwiczek, które dociążyłem taśmą ołowianą:/(za słabo zacięta) Widziałem takie sztuki koło 3, może 4 kg. Dzisiaj wyjątkowo miały dzień do chodzenia. Na środku atak torped większego kalibru, niestety z brzegu niedostępne.
No to chociaż coś Adasiu pociągnąłeś. Za to jestem dla Ciebie pełen podziwu, Ty z rozłożonym podbierakiem?! Jakieś novum;) Pozdro Kolego!