przecierz czytałeś o tym na moim profilu i napisałeś że ci pomogło więc po co się pytasz o to tu jeśli już to zrobiłeś a nawet jeśli chcesz to zrobić drugi raz to czemu nie zrobisz tego sprawdzonym sposobem ?
Witam. Koledzy Cię nie zrozumieli. Kolega 631 chce do teleskopówka zamocować feederową szczytówkę.
No, no. Ale napisz proszę, w jakim celu chcesz to zrobić?
(2012/02/15 21:01)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Mam problem
Chciałbym wymienić w wędce teleskopowej zwykłą szczytówke na drgającą.Ja tak myśle że można ale jak.Bardzo proszę o POMOC!!!!!
Mam problem
Chciałbym wymienić w wędce teleskopowej zwykłą szczytówke na drgającą.Ja tak myśle że można ale jak.Bardzo proszę o POMOC!!!!!
Masz w domu suwmiarke?? jeśli tak to zmierz szczytówkę w miejscu gdzie "wchodzi" w wędke.Zwykle szczytówki do feedera mają 3,2 lub 4 mm jeśli twoja wędka ma ten "otworek" gdzie włazi szczytówka o większej średnicy to sie chyba nie da.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Gorąco polecam wymianę szczytówki na szklaną, cieniutką taką od drgającej. Sam tak zrobiłem parę lat temu. Rewelka, poprawiła się radykalnie ilość skutecznych zacięć - łowię metodą odległościową.
Do sklepu z teleskopem z wyjętą już szczytówką węglową /oryginalną/ ja ją odciąłem
dobrać odpowiednią szczytówkę z włókna szklanego bez przelotek
dobrać 3 lub 4 przelotowe przelotki oraz szczytową.
Mnie osobiście irytowała zbyt duża sztywność oryginalnej węglowej. Bywało, że zamist zaciąć rozrywałem rybkom pyski, a o to szczególnie łatwo, gdy wieje i jest fala. Lżej to ryby zaciąć nie mogłem. Teraz "Wersal", stało się to tak proste i przyjemne.
(2012/03/09 09:30)