Wymarzony prezent na święta - konkurs!

/ 87 odpowiedzi
Piotros

Mój wymarzony wędkarski prezent na święta, to taki który będzie niezawodnie mi służył kilka lat, z którym nie będę potrafił się rozstać nad wodą, da mi mnóstwo frajdy i emocji pod czas holu.. 
Myślę, że te emocje zapewni mi kijek Shimano Technium CX 240 ML SPINING  do tego kręcioł Shimano EXAGE 4000FC. Taki zestaw w stu procentach spełni moje " skromne " marzenie.
Pozdrawiam. 

(2013/12/13 23:32)

kwas1423

Mi wystarczy jakiś multiplikator do castingu, nie musi to być pierwsza klasa. Gdyby moje świąteczne marzenie miało się spełnić to proszę o model na lewą rękę :) (2013/12/14 10:44)

KAPERMOJKOMPEL

moim wymarzonym prezentem byłby dobry sprzęt spiningowy , sam nie zafunduję sobie tego marzenia gdyż jest ono niewyobrażalnie drogie  (2013/12/14 15:26)

konrad85

witam Panów Wędkarzy!
z tej strony Anna :)
pozwoliłam sobie napisać na Państwa forum ponieważ zbliżają sie święta a ja chciałabym dać mężowi świetny prezent.
Konrad codziennie zagląda na stronę wędkuje.pl
marzeniem jego jest aby pojechać na zagraniczną kilkudniową wyprawę na suma... a do tego przydał by mu się odpowiedni sprzęt- wędka, kołowrotek... hmm...
może uda się zrobić mu niespodziankę wraz z jego ulubionym portalem? ;)

Pozdrawiam
Anna B. (2013/12/16 10:07)

neo1

I ja sprzęt mam wymarzony
nie dostane go od Żony
a to z racji wieku swego
muszę liczyć na Świętego.
Na rodziców też nie liczę,
no bo zamiast siedzieć w domu
ja po szkole po kryjomu
wraz z swym psem i swoim spinem
no i z córką gajowego
uczyliśmy pływać blaszki
sztuczne rybki i robaszki.
Zdało by się spin mieć nowszy
i kręcioła co nie zgrzyta.
Ach mój Święty przyjacielu
jakiej firmy? Ty nie pytaj
o SHIMANO przecież chodzi
firma to na świecie znana
ma ją córka gajowego
ma ją Tata ma i Mama. (2013/12/16 20:48)

u?ytkownik60174

Witam!
A mi się marzy pod choinką 2 Shimano Ultegry:) Takie fajne młynki dostać to by było coś. Bo to podobno bardzo dobre i mocne kołowrotki. A jeszcze jakby do kompletu były 2 Soniki SKS-y to już by była pełnia szczęścia!!! (2013/12/16 20:58)

heroesxd

Sezon 2012 - upalny dzień lata. Był to całkowicie spontaniczny wypad na ryby. Pamiętam, że w tym dniu od rana wszystko mnie denerwowało. Począwszy od niewyspania, złego humoru a po przyjeździe nad wodę od fali upałów, natłoku turystów, plażowiczów skończywszy na popsuciu się kołowrotka po zaledwie kilku minutach łowienia. Wszystko było nie tak do czasu potężnego uderzenia w moją ulubioną obrotówkę zaraz po wpadnięciu w wodę. Zdecydowanie największa i najwaleczniejsza ryba z jaką miałem okazję do tej pory walczyć. To szczupak! Można powiedzieć prawie okazowy jak na moje wody. W granicach 80cm. Być może dłuższy. Niezapomniane wyskoki ponad taflę wody w czasie holu. Martwił mnie jedynie popsuty kabłąk w kołowrotku. W każdej chwili ryba mogła dostać nieoczekiwanego luzu na żyłce. Mimo to dałem radę i po jakimś czasie miałem rybę przy brzegu. Za szeroka, żeby chwycić ją za grzbiet. Chwytu za pokrywę skrzelową nie mam jeszcze opanowanego. Podbieraka brak. Jak na złość w pobliżu nie ma nikogo do pomocy. Ryba zahaczona jest dość delikatnie, więc stawiam wszystko na jedną kartę, odkładam wędkę i zbliżam się do wody próbując podnieść rybę obiema rękami od dołu. Szczupak dosłownie w ostatniej chwili wyślizgnął mi się z rąk jednocześnie wypluwając obrotówkę i chlapiąc mnie na pożegnanie wodą. Uciekł. Dobre kilka minut byłem w kompletnym szoku i zdziwieniu. Co chwilę spoglądając na leżącą w wodzie obrotówkę. Trudno było się pogodzić z tą porażką. Do dnia dzisiejszego to przeżywam i nieustanie szukam swojego szczupaka. Naturalnie teraz już z podbierakiem, który zakupiłem na krótko po tym zdarzeniu. Nocami śnię o rewanżu, więc moim wymarzonym świątecznym prezentem byłby na pewno jakiś sprzęt na wielkiego szczupaka.  (2013/12/16 23:29)

beata-pawlowska

Kochany Mikołaju.

Moim wymarzonym prezentem byłaby dobra wędka. Jestem amatorem i w tym roku zaczęłam swoją przygodę z wędkarstwem. Kupiłam sobie swoją pierwszą wędkę nie znając się na niczym i wędka po pierwszym sezonie do niczego się nie nadaje, a ja mam nauczkę na przyszłość, żeby zapytać kogoś doświadczonego przy ważniejszym zakupie.

Mikołaju w tym roku byłam grzeczna więc myślę, że zasłużyłam na ten prezent :) (2013/12/17 00:20)

sandacz1955

Witam,

moim wymarzonym zestawem do finezyjnego spinningu byłby n/w sprzęt Shimano:

-kołowrotek z przednim hamulcem Rarenium   model RARCI41000FA
-wędka spinningowa Technium model STECDFCX24ML
-plecionka Spectra 0,08 mm w kolorze MG czyli zielony mech

mając taki sprzęt nie marzyłbym już o rybach tylko bym je realnie łowił.

Pozdrawiam

Niepoprawny Optymista (2013/12/17 17:01)

Wedkarstwomazowieckie

Witam moim wymarzonym prezentem na święta by było coś od firmy Shimano,do tej pory w moich rękach jeszcze firma Shimano nie gościła i właśnie coś z firmy Shimano by było dla mnie odpowiednie,w końcu bym mógł testować firmę Shimano.Shimano z tego co wiem jest jedną z najlepszych i najsolidniejszych firm produkujących sprzęt wędkarski.Bardzo był chciał na prezent dostać kołowrotek Shimano,dostosowany do spinningu ponieważ mój aktualny kołowrotek całkowicie się rozlatuje.Kołowrotek powinien mieć płytszą a większą szpulę aby oddawać rzuty na dalsze odległości.Kołowrotek powinien być metalowy i solidnie wykonany.A najważniejsze jest to aby miał precyzyjny hamulec.
Ty tyle bardzo bym prosił o taki prezent,kołowrotek był by testowany wiele razy podczas wypraw spinningowych,a testy można by było obejrzeć na kanale "Wędkarstwo Mazowieckie" w YouTube (2013/12/17 19:53)

lolo99

Marzą mi się spodnio-buty po to bym już nóg nie moczył :)Lecz nie skończy się tu na tym bo bym chciał też dostać haczyk bym mógł łowić małe linki i karpiki pod choinki :) (2013/12/17 20:36)

gruby12345

Mi się marzy okuma soltera slr 50l pełna plecionki najlepiej ,a był bym grzeczny cały rok. (2013/12/17 20:48)

u?ytkownik146431

Drogi Mikołaju,daj mi rybne wody,a o sprzęt sam zadbam.
ps.gdy bym mógł zasugerować prezent,co nie którym.To po rózdze dla ZG PZW,niech sobie na nie ryby łapią. (2013/12/18 19:16)

Rysiiek

Najlepszy prezent na święta to:
czyste łowiska przez cały rok oraz całkowite zlikwidowanie kłusownictwa. (2013/12/19 18:08)

rycho123

Moim najlepszym sprzętem byłby na pewno niezawodny sprzęt wędkarski, ponieważ jest to rzecz z której cieszył bym się najbardziej. Po co mi kolejny krawat czy skarpetki. Chciałbym dostać coś co by mnie cieszyło przez wiele lat i coś czym miałbym pochwalić się znajomym. (2013/12/19 20:52)

arcykonik

Witam :D
Ja to nie jestem wybredny  nawet jak bym dostał rózgę pod choinkę i kawałek dratwy to i tak bym z tego wędkę  zrobił ale jak juz bym się uparł to chyba by to było coś z zestawu karpiowego " Jeśli dasz biedakowi rybę to zje i dalej będzie głodny ale jeśli dasz  mu wędkę to sam zacznie łowić '' Więc cokolwiek by nie było pod choinką ze sprzętu wędkarskiego będę zadowolonym człowiekiem :D
Pozdrawiam i  życzę Wesołych Połowów :D (2013/12/20 04:01)

Wiktoro

Mój wymarzony prezent wędkarski to wielka, ogromna paczka pod choinką zajmująca połowe pokoju :). Znajdowałoby się w niej 200 kg zanęty żebym nie musiał ciągle kupować, kije spławikowe, feedery, kołowrotki. Ponton do wywożenia przynęty :), jakiś namiot by się przydał :), sygnalizatory, zestaw karpiowy, zestaw spiningowy.I  wiele wiele więcej sprzętu wędkarskiego. Dobrym prezentem pod choinkę byłby zestaw spiningowy jaki jest do wygrania. Wiadomo, że i tak wszystkie te rzeczy wymienione wyżej narazie to są marzenia :D. Mimo, że sprzętu mam dość by łowić to i tak co roku kupuje jakiś kij lub kołowrotek jak większość z nas. A wyżej wymienione rzeczy trzeba będzie kiedyś kupić ;). Jeszcze takim wymarzonym prezentem wędkarskim byłby wyjazd nad ocean by móc połowić nieznane mi ryby :).
(2013/12/20 15:11)

uchachany

Oczywiście okres świąteczny kojarzy Nam się z prezentami. Wymarzonym pakunkiem nie zawsze musi być rzecz materialna,lecz coś co jest marzeniem każdego wędkarza. Moja lista jest długa,ale najważniejsze jest to,aby spełniło się to najskrytsze.
Pewnie każdego kręci podróż do Szwecji z myślą o pobijaniu rekordów i ucieczki od polskiej natury,lecz jest to krótko rzecz mówiąc "pójście na łatwiznę" oddalając się od piękna Naszych wód.
Moim marzeniem było by to,aby stan polskich zbiorników wodnych uległ poprawie i był obfity w rybostan. Możemy tego dokonać stosując się do zasady C&R i NO KILL w Naszych wodach będą duże okazy i wyjazd za granicę będzie nie potrzebny.
Mam nadzieję,że moje oczekiwania nie są tak wielkie i z niecierpliwością czekam na ich spełnienie.
Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku życzy 
uchachany :) (2013/12/20 22:49)

Iras1975

Oczywiście okres świąteczny kojarzy Nam się z prezentami. Wymarzonym pakunkiem nie zawsze musi być rzecz materialna,lecz coś co jest marzeniem każdego wędkarza. Moja lista jest długa,ale najważniejsze jest to,aby spełniło się to najskrytsze.
Pewnie każdego kręci podróż do Szwecji z myślą o pobijaniu rekordów i ucieczki od polskiej natury,lecz jest to krótko rzecz mówiąc "pójście na łatwiznę" oddalając się od piękna Naszych wód.
Moim marzeniem było by to,aby stan polskich zbiorników wodnych uległ poprawie i był obfity w rybostan. Możemy tego dokonać stosując się do zasady C&R i NO KILL w Naszych wodach będą duże okazy i wyjazd za granicę będzie nie potrzebny.
Mam nadzieję,że moje oczekiwania nie są tak wielkie i z niecierpliwością czekam na ich spełnienie.
Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku życzy 
uchachany :)

Uchachany, przyjedź do Polski, to zobaczysz ryby, które zniszczą twoją psychikę.

A moim wymarzonym prezentem jest/są.. dwie sztuki takiego odlewu odpowiedzialnego za posuw szpuli w Shimano Rarenium CI4+ 1000S.

Jakiś gamoń tak zaprojektował ten elememt, że po jednym sezonie ledwie trzyma się kupy.  

W razie czego zakupię ze dwie sztuki tego shitu/odlewu, bo szkoda mi młynek za ponad klocka wyrzucać do śmieci.

Proszę o kontakt na priv.

Dobranoc.

(2013/12/20 23:05)

Draq

Ja tam nie mam zastrzeżeń do "polskiej natury". Na brak ryb też nie narzekam.
Wymarzony prezent na święta? Lód na jeziorze :) (2013/12/21 15:19)

kamil11269

Moim wymarzony prezentem na święta, który chciałbym znaleźć pod choinką jest pewien zestaw akcesoriów wędkarskich, które muszę kupić w tym i przyszłym roku. Na koniec sezonu uzbierało się trochę. A więc pod choinką chciałbym znaleźć zestaw składający się z:
- opakowanie małych krętliczków, które będę mógł zastosować przy połowie pstrągów, kleni i okoni.
- procę do wystrzeliwania zanęty, głównie kulek proteinowych przy karpiowych zasiadkach. Proca musi być dobra i wytrzymała, ponieważ moja ostatnia przy wystrzeliwaniu kulek proteinowych pękła.
- elektroniczny sygnalizator brań, wędzisko karpiowe, bombkę podwieszaną na żyłce - niedawno wygrałem na wedkuje.pl kołowrotek karpiowy. Od dawna nosiłem się z zamiarem kupienia drugiego zestawu karpiowego. Kołowrotek, żyłkę, podpórki już mam. Jeszcze potrzeba mi właśnie tych rzeczy. Sygnalizator powinien mieć regulacje głośności i tonu dźwięku. Moje wymarzone wędzisko musi być wytrzymałe, mierzyć około 3-4 metrów i posiadać wyrzut do co najmniej 100 gram. Może to być feeder, którego również zastosuję do połowu mniejszych karpi. Dlaczego potrzebna jest mi bombka chyba nie muszę pisać.
- haki do ciast - już dawno nie łowiłem na ciasto... a to dlatego, że nie umiałem je założyć na normalny hak. Może nie tyle, że nie umiałem. Po prostu ciasto rozpadało się szybko z haczyka. Dobrym pomysłem do łowienia na tę przynętę są wymyślone haczyki, posiadające małą sprężynę, w którą można ugnieść ciasto.
- ciężarki przelotowe - do łowienia "na grunt" karpi. Przydadzą mi się ciężkie, jak i lekkie. Tutaj Mikołaj może wybrać gramaturę ołowiu.
- haki bezzadziorowe - trudno je dostać w sklepie. Przynajmniej w dwóch z dwóch sklepów w Rymanowie ich nie ma. W Internecie oczywiście można je kupić. Przydadzą mi się do etycznego łowienia. Wiadomo, że wypuszczona ryba lepiej czuje się przy wyciąganiu z jej pyszczka haka bez zadzioru, niż przy powiększaniu dziurki jaki zrobi przy jej wyhaczaniu hak z zadziorem.
- rurki termokurczliwe, które przydadzą mi się do samodzielnego wyrobu spławików.
- przypony karpiowe - dotychczas robiłem je sam. Chciałbym się teraz przyjrzeć tym "profesjonalnym". Może w moich trzeba coś poprawić? Zawsze dobrze jest mieć w pudełku przypony z "wyższej półki", ponieważ są one ważną częścią naszego zestawu.
- świetliki - przydadzą mi się podczas nocnych wypraw, które zamierzam organizować w przyszłym sezonie.
- przynęty do spinningu: twistery wraz z główkami, błystki obrotowe oraz wahadłowe i do tego woblery za pomocą których będę mógł złowić klenia, okonia lub pstrąga.
- torba na wędki dzięki której nie zniszczę wędek podczas transportu (raz zdarzyło mi się złamać wędkę podczas transportu, ale na szczęście udało się ją uratować).

Znalezienie pod choinką w czasie świąt takiego zestawu to moje marzenie, ponieważ wszystkie te rzeczy muszę kupić przez okres zimy. Więc... Mikołaju działaj! (2013/12/21 18:29)

crosowiec

Moim wymarzonym prezentem na Święta, abym w każdej wolnej chwili od nauki mógł wedkować był by: kołowrotek SHIMANO Catana 2500FB, oraz wedka SHMANO Catana CX Spinning 2,70 c.w 10-30g. Wesołych Świąt i (nie) połamania kija :) (2013/12/22 23:22)

cebullos

tak naprawdę marzy mi się jakaś gruba rybka.. chciałbym aby 2014 przyniósł same udane połowy... chciałbym nie widzieć dziadków którzy każdą rybkę lądują do siaty albo pod auto.. marzy mi się ładna pogoda nie za gorąco nie za zimno.. czyste łowiska i same okazy :)
chodzi o to by ten rok był lepszy od poprzedniego :)

oprócz spełnienia marzeń przydałby się npo większy samochód (kombi) do peugeota 206 ledwo wszystko wchodzi ;)

a prezent ? hmmm
nowe solidne hangery plus może jakaś karpióweczka :)

(2013/12/23 01:34)

Michal8300

Moim wymarzonym prezentem będzie kołowrotek do spiningu a także obietnica PZW, że prawie wszystkie pieniądze które płacimy za składki będą szły na zarybianie wód PZW. Szczególnie zależy mi na tym drugim, ponieważ nie tylko ja czerpałbym z tego korzyści. (2013/12/23 15:12)

michal17

Moim wymarzonym prezentem wędkarskim na święta była by wędka muchowa firmy Shimano którą mógł bym łowić bolenie, pstrągi oraz klenie. (2013/12/23 15:15)