Zaloguj się do konta

Wybory Mistrza Sezonu 2016

utworzono: 2016/01/03 20:47

Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

ryukon1975

Z lekkim opóźnieniem wznawiam wątek który ma już kilkuletnie tradycje na forum. Wszystkim chętnym do udziału życzę sukcesów nad wodą. Czekamy na pierwsze okazy. [2016-01-03 20:47]

luxxxis

No to koty za płoty,startuję pierwszy....:)
Potok na 55 z 1.01 chyba się nada?  :)
[2016-01-04 10:32]

ryukon1975

Mocne wyjście z bloków wróży dobry finisz. Nada się. :)
[2016-01-04 19:50]

zurawinowy

trawa zielona soczysta jak w maju, gdzie Ty łowisz? [2016-01-04 20:14]

luxxxis

trawa zielona soczysta jak w maju, gdzie Ty łowisz?

W Boliwi....:) ta kępa ziela jawiła mi się 1.01 jak oaza na pustyni,miejsce-most na ul Owidzkiej,ziele rośnie w miejscu cały czas nasłonecznionym i dodatkowo woda na nie kapała gdy mróz zaczął puszczać.Przez rzekę przechodzi w tym miejscu jakaś rura-ziele rośnie w miejscu gdzie znika w ziemi-może jakieś GMO nią zapierd....la? nie wiem,grunt że świetne tło robi,choć jakby nierealne z tą zielenią.Może to efekt ustawień aparatu? pojęcia nie mam,reszta fotek z tego dnia jest już"normalna".Dodam że 1.01 był w STg pierwszym dniem mrozu-rano minus 10,po południu tj ok 11-12 na słoneczku woda ze spodni parowała w oczach.Masz 2 -gą poglądową sweet focie-nie ma tam buszu ale koza by się nażarła...:)
[2016-01-05 07:48]

Tomas81

Śliczny kaban! :-) Ja pewnie będę mógł wstawić coś dopiero ok marca, może później. Jakoś wcześniej na ryby się nie ruszam, ziiimno hehehe
[2016-01-05 12:58]

luxxxis

Śliczny kaban! :-) Ja pewnie będę mógł wstawić coś dopiero ok marca, może później. Jakoś wcześniej na ryby się nie ruszam, ziiimno hehehe

A niegłupi,niegłupi,fakt....Biedactwo,trzy miesie bez hm-ków:) Jak tak można??? wsiadaj w swoją lanciatragedia w navi wpisz StG i już cieszysz się fakturą koreczka z ebajka:) Moje potoczki czekają,jest ich sporo,czasem można umoczyć lecz cóż...Taka nasza karma.
[2016-01-05 16:18]

Tomas81

A niegłupi,niegłupi,fakt....Biedactwo,trzy miesie bez hm-ków:) Jak tak można??? wsiadaj w swoją lanciatragedia w navi wpisz StG i już cieszysz się fakturą koreczka z ebajka:) Moje potoczki czekają,jest ich sporo,czasem można umoczyć lecz cóż...Taka nasza karma.

HEHEHE Swoją drogą nie głupi ten koreczek, taki hamerykansky ;-) Naprawdę lubię go choć lepszy jakościowo miałem z PL, tylko że teraz nie było drania. A te 3 miechy bez wędki dam radę, chyba... Chyba że faktycznie podjadę do Ciebie ;-) Tylko że obecnie mam trochę inne priorytety niż wędkarstwo. Jak to się mówi: życie. Ech...

Pozdro!
[2016-01-06 01:56]

ryukon1975

Widzę że nie jestem sam w smutku :), też w styczniu raczej nie będę miał czasu na ryby. Wędkarstwo w lutym uzależnione jest od warunków meteo. Trzeba się pocieszać, dobra przerwa nie jest zła. :) [2016-01-07 08:06]

luxxxis

Podziwiam was-poważnie,żeby tak świadomie,z własnych pobudek i postanowień na dwa,trzy msc złożyć kije do szafy...Ostatni raz gdy tak zrobiłem to miałem ze sześć lat i stawik z karasiami mi przymarzł.Poważnie,najdłuższa rozłąka z kijem jaką pamietam to 3 tygodnie-wyjazd do niemiec.Normą u mnie jest 2 wypady na tydzień  a jesli robota pozwala to częściej jeżdzę,bywało już że obiad na łódż zamawiałem...Chyba chory jestem...a napewno skrzywiony nielicho.Żeby w tym zboczonym kraju szło utrzymać rodzinę z wędkarstwa to zostałbym pracoholikiem. [2016-01-07 08:33]

ryukon1975

Specjalnie nie tęskniłem a wróciła. [2016-03-15 05:46]

luxxxis

Nie mów że to fotka "na dniach" zrobiona...Na północy kraju wiosna prawie,komary nawet latają,dzisiaj biedronka wlazła mi na kij gdy kanapkę nad rzeką pochłaniałem,listki gdzieniegdzie nieśmiało wychodzą...U ciebie natomiast Sybir... [2016-03-15 17:55]

ryukon1975

Fotka zrobiona dziś o świcie, godzina 5.37. Śnieg do tej pory zniknął prawie całkowicie jednak jest zimno i mocno wieje. Ryby trzeba póki co wybić sobie z kapusty gumowym młotkiem. :) [2016-03-15 18:25]

pstrag222

U mnie to samo , wstaje rano , a tu biało:/
Potem deszczyk z śniegiem , a pod wieczór słoneczko , snieg zginą ale wicher mroźny wieje, moze coś zmodze w piątek [2016-03-15 18:35]

ryukon1975

Ja muszę jeszcze poczekać jakiś tydzień, sprzęt się "grzeje". :) [2016-03-16 13:36]

luxxxis

Mój już "dotarty":) Trochę to trwało ale udało mi się zamoczyć wszystko co Waldek przysłał.Próbowałem ostatnimi czasy tych czeburaszek i powiem że rewelka,miałem ryby co zignorowały totalnie wszystko a śmigneły w coś na główce,zakładam do nich głównie streamery,duże,potokowe, i teraz w czasie bryndzy tylko one dają ryby.Fajna sprawa takie "czeburaszkowanie" a dodatkowo mam nowy super kijek pod takie zabawy-MS-X MicroSpecial 2,5-16 g,zacna to szpada aj zacna:) Przyjemne łowienie z takim patykiem. [2016-03-16 16:04]

ryukon1975

Fajna sprawa porównamy swoje wyniki na różnych wodach. Niestety tak jak napisałem wyżej jeszcze tydzień postu od ryb jednak jak potem ruszę to woda się "zagotuje". :) Jeśli chodzi o przynęty to sporo z nich poczeka aż do maja na coś grubszego mam jednak też dużo na klenia. Bardzo jestem ciekaw nowych żyłek. [2016-03-16 16:18]

luxxxis

No to widzę że mamy podobnie...Ja mam teraz na tapecie X TREME JIG,dziwna czerwona,przy 0,22 ma 4,5kg--coś mało,yorka 0,18 ma ponad 5,5 kg:) to ci skok technologiczny:) cztery oczka w dół a kilo w górę. [2016-03-16 18:27]

ryukon1975

Mam cały zestaw żyłek do wiosennego spinningu a wszystkie to nowości na ten rok z serii NanoPower i Magnum której nawet jeszcze w sklepach nie widziałem. Jeśli chodzi o podane wytrzymałości to na pewno nie są zawyżane. Nawet coś widać na fotce to nie będę podawał danych technicznych. Jeszcze dodam że na każdej jest magiczny napis "Made in Japan". :) [2016-03-16 18:48]

luxxxis

Ta moja też trzyma parametry,chyba firma poszła dobrą drogą,oby tak dalej.Mnie osobiście już potokowanie zbrzydło nieco,co zamknę oczy to cętki widzę...coś wcześnie mnie szajba bierze,zawsze tak do kwietnia kropki widziałem a teraz mimowolnie ładuję piątki obrotówki do pstrągowych pudełek...
Muszę się leczyć chyba...:) [2016-03-16 19:04]

Tomas81

No to widzę że mamy podobnie...Ja mam teraz na tapecie X TREME JIG,dziwna czerwona,przy 0,22 ma 4,5kg--coś mało,yorka 0,18 ma ponad 5,5 kg:) to ci skok technologiczny:) cztery oczka w dół a kilo w górę.

Pierw zmierz ją mikrometrem i załóż obciążenie na łącznik bezwęzłowy ;-) [2016-03-16 23:53]

ryukon1975

Łowiłem dziś prawie 5 godzin, brania himeryczne spady i odprowadzenia.. Ryby raczej małe, trzeba jeszcze kilka ciepłych dni a może juz tylko godzin? :) [2016-03-30 14:03]

ryukon1975

Jednak były też pozytywy, mam tu na myśli pierwsze wrażenia z nowym wędziskiem. [2016-03-30 14:20]

pstrag222

U mnie wiosna pełną gębą
skoro linek już żeruje na [2016-03-30 18:58]

ryukon1975

Wiosna po częsci od wczoraj. Były pierwsze burze, co prawda przeszly bokiem jednak całkieem niedaleko. Dziś dzień był słoneczny a teraz pada. Jeśli zaś chodzi o ryby to skoro spinning nie daje tego czego oczekuję może spróbuję gruntówki? [2016-03-30 19:14]

pstrag222

I u mnie dziś deszczyk, więc odpuszczam [2016-03-31 06:51]