Wybory Mistrza Sezonu 2016
utworzono: 2016/01/03 20:47
Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Z lekkim opóźnieniem wznawiam wątek który ma już kilkuletnie tradycje na forum. Wszystkim chętnym do udziału życzę sukcesów nad wodą. Czekamy na pierwsze okazy. [2016-01-03 20:47]
No to koty za płoty,startuję pierwszy....:)
Potok na 55 z 1.01 chyba się nada? :)
[2016-01-04 10:32]
trawa zielona soczysta jak w maju, gdzie Ty łowisz?
W Boliwi....:) ta kępa ziela jawiła mi się 1.01 jak oaza na pustyni,miejsce-most na ul Owidzkiej,ziele rośnie w miejscu cały czas nasłonecznionym i dodatkowo woda na nie kapała gdy mróz zaczął puszczać.Przez rzekę przechodzi w tym miejscu jakaś rura-ziele rośnie w miejscu gdzie znika w ziemi-może jakieś GMO nią zapierd....la? nie wiem,grunt że świetne tło robi,choć jakby nierealne z tą zielenią.Może to efekt ustawień aparatu? pojęcia nie mam,reszta fotek z tego dnia jest już"normalna".Dodam że 1.01 był w STg pierwszym dniem mrozu-rano minus 10,po południu tj ok 11-12 na słoneczku woda ze spodni parowała w oczach.Masz 2 -gą poglądową sweet focie-nie ma tam buszu ale koza by się nażarła...:)
[2016-01-05 07:48]
Śliczny kaban! :-) Ja pewnie będę mógł wstawić coś dopiero ok marca, może później. Jakoś wcześniej na ryby się nie ruszam, ziiimno hehehe
[2016-01-05 12:58]
Śliczny kaban! :-) Ja pewnie będę mógł wstawić coś dopiero ok marca, może później. Jakoś wcześniej na ryby się nie ruszam, ziiimno hehehe
A niegłupi,niegłupi,fakt....Biedactwo,trzy miesie bez hm-ków:) Jak tak można??? wsiadaj w swoją lanciatragedia w navi wpisz StG i już cieszysz się fakturą koreczka z ebajka:) Moje potoczki czekają,jest ich sporo,czasem można umoczyć lecz cóż...Taka nasza karma.
[2016-01-05 16:18]
A niegłupi,niegłupi,fakt....Biedactwo,trzy miesie bez hm-ków:) Jak tak można??? wsiadaj w swoją lanciatragedia w navi wpisz StG i już cieszysz się fakturą koreczka z ebajka:) Moje potoczki czekają,jest ich sporo,czasem można umoczyć lecz cóż...Taka nasza karma.
HEHEHE Swoją drogą nie głupi ten koreczek, taki hamerykansky ;-) Naprawdę lubię go choć lepszy jakościowo miałem z PL, tylko że teraz nie było drania. A te 3 miechy bez wędki dam radę, chyba... Chyba że faktycznie podjadę do Ciebie ;-) Tylko że obecnie mam trochę inne priorytety niż wędkarstwo. Jak to się mówi: życie. Ech...
Pozdro!
[2016-01-06 01:56]
Widzę że nie jestem sam w smutku :), też w styczniu raczej nie będę miał czasu na ryby. Wędkarstwo w lutym uzależnione jest od warunków meteo. Trzeba się pocieszać, dobra przerwa nie jest zła. :) [2016-01-07 08:06]
Podziwiam was-poważnie,żeby tak świadomie,z własnych pobudek i postanowień na dwa,trzy msc złożyć kije do szafy...Ostatni raz gdy tak zrobiłem to miałem ze sześć lat i stawik z karasiami mi przymarzł.Poważnie,najdłuższa rozłąka z kijem jaką pamietam to 3 tygodnie-wyjazd do niemiec.Normą u mnie jest 2 wypady na tydzień a jesli robota pozwala to częściej jeżdzę,bywało już że obiad na łódż zamawiałem...Chyba chory jestem...a napewno skrzywiony nielicho.Żeby w tym zboczonym kraju szło utrzymać rodzinę z wędkarstwa to zostałbym pracoholikiem. [2016-01-07 08:33]
Nie mów że to fotka "na dniach" zrobiona...Na północy kraju wiosna prawie,komary nawet latają,dzisiaj biedronka wlazła mi na kij gdy kanapkę nad rzeką pochłaniałem,listki gdzieniegdzie nieśmiało wychodzą...U ciebie natomiast Sybir... [2016-03-15 17:55]
Fotka zrobiona dziś o świcie, godzina 5.37. Śnieg do tej pory zniknął prawie całkowicie jednak jest zimno i mocno wieje. Ryby trzeba póki co wybić sobie z kapusty gumowym młotkiem. :) [2016-03-15 18:25]
U mnie to samo , wstaje rano , a tu biało:/
Potem deszczyk z śniegiem , a pod wieczór słoneczko , snieg zginą ale wicher mroźny wieje, moze coś zmodze w piątek [2016-03-15 18:35]
Mój już "dotarty":) Trochę to trwało ale udało mi się zamoczyć wszystko co Waldek przysłał.Próbowałem ostatnimi czasy tych czeburaszek i powiem że rewelka,miałem ryby co zignorowały totalnie wszystko a śmigneły w coś na główce,zakładam do nich głównie streamery,duże,potokowe, i teraz w czasie bryndzy tylko one dają ryby.Fajna sprawa takie "czeburaszkowanie" a dodatkowo mam nowy super kijek pod takie zabawy-MS-X MicroSpecial 2,5-16 g,zacna to szpada aj zacna:) Przyjemne łowienie z takim patykiem. [2016-03-16 16:04]
Fajna sprawa porównamy swoje wyniki na różnych wodach. Niestety tak jak napisałem wyżej jeszcze tydzień postu od ryb jednak jak potem ruszę to woda się "zagotuje". :) Jeśli chodzi o przynęty to sporo z nich poczeka aż do maja na coś grubszego mam jednak też dużo na klenia. Bardzo jestem ciekaw nowych żyłek. [2016-03-16 16:18]
No to widzę że mamy podobnie...Ja mam teraz na tapecie X TREME JIG,dziwna czerwona,przy 0,22 ma 4,5kg--coś mało,yorka 0,18 ma ponad 5,5 kg:) to ci skok technologiczny:) cztery oczka w dół a kilo w górę. [2016-03-16 18:27]
Mam cały zestaw żyłek do wiosennego spinningu a wszystkie to nowości na ten rok z serii NanoPower i Magnum której nawet jeszcze w sklepach nie widziałem. Jeśli chodzi o podane wytrzymałości to na pewno nie są zawyżane. Nawet coś widać na fotce to nie będę podawał danych technicznych. Jeszcze dodam że na każdej jest magiczny napis "Made in Japan". :) [2016-03-16 18:48]
Ta moja też trzyma parametry,chyba firma poszła dobrą drogą,oby tak dalej.Mnie osobiście już potokowanie zbrzydło nieco,co zamknę oczy to cętki widzę...coś wcześnie mnie szajba bierze,zawsze tak do kwietnia kropki widziałem a teraz mimowolnie ładuję piątki obrotówki do pstrągowych pudełek...
Muszę się leczyć chyba...:) [2016-03-16 19:04]
No to widzę że mamy podobnie...Ja mam teraz na tapecie X TREME JIG,dziwna czerwona,przy 0,22 ma 4,5kg--coś mało,yorka 0,18 ma ponad 5,5 kg:) to ci skok technologiczny:) cztery oczka w dół a kilo w górę.
Pierw zmierz ją mikrometrem i załóż obciążenie na łącznik bezwęzłowy ;-) [2016-03-16 23:53]
Łowiłem dziś prawie 5 godzin, brania himeryczne spady i odprowadzenia.. Ryby raczej małe, trzeba jeszcze kilka ciepłych dni a może juz tylko godzin? :) [2016-03-30 14:03]
Jednak były też pozytywy, mam tu na myśli pierwsze wrażenia z nowym wędziskiem. [2016-03-30 14:20]
Wiosna po częsci od wczoraj. Były pierwsze burze, co prawda przeszly bokiem jednak całkieem niedaleko. Dziś dzień był słoneczny a teraz pada. Jeśli zaś chodzi o ryby to skoro spinning nie daje tego czego oczekuję może spróbuję gruntówki? [2016-03-30 19:14]