Wybory Mistrza Sezonu 2019

/ 93 odpowiedzi / 73 zdjęć
SVT

Spontaniczne a zarazem atrakcyjne, widoki na wodzie żerujących ryb. Były poza moim zasięgiem, lecz kombinacja pomogła, nie mogłem przepuścić okazji. Szybki namysł i próba, żeby chociaż na chwilę mieć jedną rybę na haku. Zakładam "hak z główką 7 gr" nadziewam Andrzeja ZadziorĘ 8 cm wprowadzonego w moje akcesoria dzięki firmiePolsping. Miotam w pobliżu egzekucji uklejek, trzy rzuty i nagle branie z opadu. Pojawia się dorodny okonek, po chwili znowu strzał tym razem mam coś lepszego. Boleń , ten który nie dał żyć uklejom. Andrzej spisał sięwspaniale, lekko kolebiący się na boki, wspaniała miękkość i praca ogonka. Odzwierciedlenie kolorystyki, która najwidoczniej rybom drapieżnym odpowiadała. Jedna strona lekko kremowa, druga zarazem przeźroczy z pieprzem i złotym brokatem. Tego krótkiego wypadu szybko nie zapomnę, czasami większa guma daje lepsze efekty niż mikrusy. Andrzeju uratowałeś mój honor kilkakrotnie !!! . Więcej o przynętach na drapieżniki znajdziecie na stronachPolspingiFishweb - dla wędkarzy. (2019/05/12 18:40)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Iras1975

Płocie weszly w metę nęconą grochem. (2019/05/13 22:26)

ryukon1975

Najważniejsza na rybach jest pogoda. Jeśli spoza deszczu i gradu nie widać nic czuję się mistrzem. :) Tylko nie powiem w jakiej dyscyplinie. (2019/07/29 16:29)