Witam potrzeboje pomocy przy wyborze wedki.wedke chce pod szczupaka nisko budzetowa do 100 zl jakas do nauki spiningu
Ostatnio przeglądałem ofertę sklepu internetowego sklep.insel.pl i co tam znalazłem ze spinningów:Nic dodać, nic ująć.
1. Jaxon Intensa GTX Spinning dwuczęściowy 2,7 m, 10-30g za 96 zł
2. Shimano FX XTÂ Spinning dwuczęściowy 2,4 m, 10-30g za 109 zł
3. Dragon Elite Compact Spinn 30 - 2,45 m oraz 2,75 m 10-30g za 109,90 zł każda - te ostatnie to spinningi teleskopowe, jeśli nie chciałbyś dwuczęściowych...
Proszę - przemyśl jedną rzecz. W wędkarstwie (podobnie jak przy innych zakupach - np. komputera) nie warto stawiać sobie sztywnych ograniczeń cenowych, bo to bardzo zawęża wybór. Odczekaj może jakiś czas, zbierz fundusze, czy chwilowo pożycz nieco pieniędzy i za kilkadziesiąt, czy sto złotych złotych więcej mógłbyś przebierać w ofertach. Wiem, że na początku może nie jesteś pewien, czy ci się to spodoba, ale zapewniam, że jak połkniesz bakcyla spinningu, to jak się to mówi "już po chłopie" ;) Potem możesz żałować, że od razu nie kupiłeś lepszej wędki. Życzę dobrych, przede wszystkim ciebie zadowalających wyborów i powodzenia życzę! Pozdrawiam serdecznie :)
Â