Wybór wędki na karpia jak i na węgorza do 150 zł.
utworzono: 2011/07/03 14:39
Witam chce sobie kupic wedke ktora bede uzywal na karpie do 10 kg i wegorze. Jaka wedke polecicie mi na te ryby.Mój budzet to okolo 150zl prosze pomozcie. [2011-07-03 14:39]
Polecam Shakespeare Cypry Tele Carp oraz gruntówkę Robinson Aquarius Tele Strong. Na okazyjne wypady dobra jest też szklana , tania wędeczka Jaxona z serii Adventure - Adventure Tele Carp. Wędek nadających się na tego typu połowy - jest bardzo bardzo x 10 dużo - dlatego jej kupno i wybór to indywidualna kwestia wędkarza .
[2011-07-03 15:07]
Ja polecam :
http://allegro.pl/jaxon-charisma-carp-3-60-3lbs-wysylka-gratis-i1653871574.html
Mam takie dwie sztuki.Węglowe wędki. W wersji tele są tańsze.
[2011-07-03 15:18]Osobiście odradzałbym kupno węglówek Jaxona ( producent ten ma dobre tylko szklaki) - myślę tak z uwagi na fakt iż złamała mi się kiedyś kompozytowa wędka Jaxona z serii Saturn Tele Carp i to w dodatku pod drugim użyciu .Nieźle prezentują się kije z serii Aquarius Robinsona czy Milo Deimos Tele Carp oraz Mitchell Elite Tele Carp . Dwurazówka .....
[2011-07-03 15:28]
Osobiście odradzałbym kupno węglówek Jaxona ( producent ten ma dobre tylko szklaki) - myślę tak z uwagi na fakt iż złamała mi się kiedyś kompozytowa wędka Jaxona z serii Saturn Tele Carp i to w dodatku pod drugim użyciu .Nieźle prezentują się kije z serii Aquarius Robinsona czy Milo Deimos Tele Carp oraz Mitchell Elite Tele Carp . Dwurazówka ..... - Saturn / Crystalis itd - takie jest moje spostrzeżenie .
[2011-07-03 15:30]
http://www.wedkarski.com/produkt/p-8483-Shakespeare-Wedka_Cypry_Tele_Carp_3_lb_dlugosc:_360_cm/t-1/ [2011-07-04 18:08]
Radziłbym zastanowić się jednak nad Shakespearem . Mam tą wędkę - jest naprawdę niesamowicie estetyczna i niezawodna w kontakcie z silną rybą taką jak karp , węgorz a nawet spory sandacz myślę , nie oparłby się mocy tego kija ( piszę tak na wypadek gdyby ktoś używał tego kija do połowu na grunt na - na zbiornikach zaporowych , gdzie trzeba rzucać daleko i hol ryby wraz z ciężkim zestawem - wymaga solidengo kija ). Shakespeare Cypry Tele Carp albo karpiówki Mosella Target Carp . Niezłe są także karpiówy teleskopowe Garbolino ( ale to już wydatek250 - 300 zł przy tych najtańszych modelach ) . Ciekawe kije oferuje też nowy na naszym rynku producent Grauvell .
[2011-07-08 12:30]