Zaloguj się do konta

Wybór bata-Jaxon czy Mikado?

utworzono: 2014/04/06 18:54
dubczak

Witajcie, ostatnio jeżdżąc nad wodę coraz częściej widzę wędkarzy łowiących Batem, podpatrzyłem jednego, drugiego... i stwierdziłem że całkiem ciekawie to wygląda z boku, więc czemu by nie sprawdzić tego na własnej skórze czy jest to tak przyjemne na jakie wygląda. Postanowiłem że ostawię chociaż na chwile gruntówki i kupie sobie bata... 

Będąc dzisiaj w sklepie wpadł mi  w oko Jaxon Inspiral Spiral Pole 600, "pomacałem" i pomyślałem że to jest to. Szukając info w necie na temat kija (sprzedawca nie znał się na rzeczy więc musiałem spytać wujka Google) natknąłem się również na Mikado Tournament 600 którego niestety nie mogę pomacać gdyż u nas w sklepie takiego bata po prostu nie ma.

Wydaje mi się że różnią się tylko ceną i wagą około 30 gram, obydwa mają pozytywne opinie wśród internatów. Więc pytam Was drodzy koledzy co wybrać?? Będzie to mój pierwszy bat, zamierzam wędkować na wodach stojących.

Małe info o kijach:

Jaxon Inspiral Spiral Pole 600
   Waga-226gr
   Ilość składów-6
   Długość po złożeniu-137cm
   Cena-180zł

Mikado Tournament 600
   Waga-198gr
   Ilość składów-6
   Długość po złożeniu-128cm
   Cena-280zł

Proszę o odpowiedzi w stylu który bat i małe wyjaśnienie dlaczego.
Z góry dziękuje i Pozdrawiam.

[2014-04-06 18:54]

RuchPalikota2

Jeżeli chodzi o twoje podane dane to wziął bym Jaxona gdyż ponieważ różnią się 30 gr.ale jest tańszy i nie mam zaufania do Mikado :) Po prostu z przyzwyczajenia  :D [2014-04-06 19:04]

dubczak

Dzięki za odpowiedz, myślę że te 30gram nie będzie aż tak odczuwalne ale poczekam na opinie innych użytkowników.
[2014-04-06 19:14]

Jędrula

Oczywiście wziąłbym tego lżejszego i szybszego , czyli Mikado . Po prostu z doświadczenia ... [2014-04-06 19:16]

Jakby były w tej samej cenie kupiłbym Mikado,za Jaxonem przemawia cena.Sam posiadam tego Jaxona tyle że 700 i jest to lekki i szybki bat,nie żałuje jego zakupu.

[2014-04-06 19:25]

niko333

Miałem  Tournamenta w ręku. Mogę tylko polecić. U mnie w sklepie był za 224 zł. [2014-04-06 19:26]

dubczak

Jak widać zdania są podzielone, ale jak to mówią jedni wolą córkę inni teściową...

Może ktoś jeszcze coś napisze co wpłynie na mój wybór? [2014-04-06 19:54]

Jędrula

Jak widać zdania są podzielone, ale jak to mówią jedni wolą córkę inni teściową...

Może ktoś jeszcze coś napisze co wpłynie na mój wybór?

Zdania zawsze będą podzielone wiec nie oczekuj , że ktoś jednoznacznie wskaże co masz kupić . To tak jakbyś zapytał czy masz kupić Opla Astrę czy Forda Focusa . Jedynym sposobem jest okazanie i pomacanie . Tak nawiasem mówiąc ,  to kupiłbym dłuższego bata , min 7 m .

[2014-04-06 20:02]

dubczak

Nie oczekiwałem gotowej odpowiedzi lecz myślałem że większa część będzie za jednym kijem.

Dzięki za odpowiedzi.
[2014-04-06 20:52]