Wybieramy nowych moderatorów
utworzono: 2011/12/20 14:48
Po mojemu Arturze powyższy regulamin jest bardzo niedopracowany i pomimo tego, że zawiera kilka cennych uwag to przez wzgląd na błędy merytoryczno stylistycznie nie ma szans na akceptację. Może być wskazówką i pomocą w tworzeniu ostatecznego regulaminu.
Thunder
[2011-12-26 22:54]
Coś mi mówi, że finał chyba będzie taki:
240813 | wysłano: 2011/03/10 10:54 | |
---|---|---|
redakcjaKolejna próba przywrócenia merytorycznej dyskusji na forum nie powiodła się. Zamiast głosowania, jest pyskówka. Nie pozostaje nam zatem nic innego, jak zamknąć wątek. Nowych moderatorów wybierzemy spośród dotychczasowych kandydatów. O decyzji poinformujemy niebawem.Z wędkarskim pozdrowieniem,Redakcja |
kol. @artur z KętrzynaByłbym nawet skłonny poprzeć Twój regulamin, ale bez punktu h) ponieważ, to czy ktoś pisze z błędami czy bez jest bez znaczenia, jest to portal wędkarski, a nie polonistyczny.A to czy ktoś napisze wędkuje czy wendkuje, dla mnie przynajmniej jest zrozumiałe w przeciwnym wypadku sam sobie zaprzeczasz pisząc wcześniej o poszanowaniu osoby jej odmienności itd.Bez urazy.
Pozdrawiam [2011-12-27 07:02]
Pozwolę się nie zgodzić z przedmówcą. Regulamin zawiera zbiór kanonów, a poprawne pisanie jest jednym z nich (jakieś drobne przejęzyczenia mogą być dopuszczone). Z mojego punktu widzenia, piszący z błędami obraża (lekceważy) czytających. Nie trzeba być polonistą, wystarczy włączyć edytora tekstu - czy to takie trudne ?
[2011-12-27 10:59]
Zgadzam się z kolegą Zbigniewem , My Polacy powinniśmy pisać poprawnie , bez błędów , po to jest edytor błędów ( który je podkreśla na czerwono ) , żeby je poprawiać . Nawet w wątkach jest możliwość edytowania swojego postu .
Przecież czytają Nas prawie na całym świecie i jaka opinię wystawiamy sobie ???
[2011-12-27 12:49]
Witam
Błędy niesamowicie rażą oczy /niestety pisząc szybko również je popełniam bo jestem "ofiarą" dysgrafii, aczkolwiek, ratuje mnie pamięć wzrokowa i sięganie po korektory gdy nie jestem pewny wyrazu/.
Ale, mniejszym złem jest nieumiejętność poprawnego pisania, niż umiejętność manipulowania ludźmi poprzez słowo pisane. Niestety widziałem tutaj takie przypadki, "gaszono" kolegów i koleżanki w sposób wprost brutalny tylko za fakt posiadania innego zdania.
Jeżeli faktycznie Redakcja sięgnie jednak po sposób na tzw "złotą rybkę", to raczej nie widzę szansy tutaj na forum, aby się coś poprawiło. Proponuję przyjrzeć się ludziom którzy mają ponad 5000 pkt, w czym oni faktycznie pomogli innym wędkarzom poprzez dzielenie się swą wiedzą o wędkowaniu, o łowiskach, o przepisach PZW?
Jeżeli "moderator" ma być tylko i wyłącznie cenzorem, który typuje co jest OK, usuwa wpisy lub je zmienia, nie stara się o kontakt z autorem wpisu jeszcze przed wykonaniem "samosądu", to czarno widzę poprawę atmosfery na portalu.
Pozdrawiam
[2011-12-27 13:12]
Witam
Błędy niesamowicie rażą oczy /niestety pisząc szybko również je popełniam bo jestem "ofiarą" dysgrafii, aczkolwiek, ratuje mnie pamięć wzrokowa i sięganie po korektory gdy nie jestem pewny wyrazu/.
Ale, mniejszym złem jest nieumiejętność poprawnego pisania, niż umiejętność manipulowania ludźmi poprzez słowo pisane. Niestety widziałem tutaj takie przypadki, "gaszono" kolegów i koleżanki w sposób wprost brutalny tylko za fakt posiadania innego zdania.
Jeżeli faktycznie Redakcja sięgnie jednak po sposób na tzw "złotą rybkę", to raczej nie widzę szansy tutaj na forum, aby się coś poprawiło. Proponuję przyjrzeć się ludziom którzy mają ponad 5000 pkt, w czym oni faktycznie pomogli innym wędkarzom poprzez dzielenie się swą wiedzą o wędkowaniu, o łowiskach, o przepisach PZW?
Jeżeli "moderator" ma być tylko i wyłącznie cenzorem, który typuje co jest OK, usuwa wpisy lub je zmienia, nie stara się o kontakt z autorem wpisu jeszcze przed wykonaniem "samosądu", to czarno widzę poprawę atmosfery na portalu.
Pozdrawiam
:-)))).
[2011-12-27 13:35]
Cześć wszystkim. Wyslałem podanie (choć nie mam ,,złotej rybki'') Dostałem automatyczną wiadomość. Czy dostane jeszcze jakąś wiadomość przeczytaną przez normalnego człowieka a nie przez komputer?? [2011-12-27 13:41]
Ależ oczywiście. Ja ci mogę wysłać. :)
Heh ;) Oczywiście chodziło mi o redakcje ;)
[2011-12-27 13:49]
Zgadzam się z kolegą Zbigniewem , My Polacy powinniśmy pisać poprawnie , bez błędów , po to jest edytor błędów ( który je podkreśla na czerwono ) , żeby je poprawiać . Nawet w wątkach jest możliwość edytowania swojego postu .
Jeżeli zgadzasz się ze Zbigniewem, to przyznasz również, że nadużywanie różnych ozdobników, boldów, wersalików, kolorów i wklejanki, to zwykłe zaśmiecanie forum. Niektóre posty tak "przyozdobione" są po prostu nieczytelne. Nowy regulamin powinien to graniczyć. [2011-12-27 14:07]
Ile to już Mastiffa nie ma ? Będzie miesiąc ?
A ostatnio kilka kont poleciało. I jakoś nikt nie wrzeszczy o to. Daje sie zauważyć, że co raz grzeczniej sie niektórzy wypowiadają :)
Gdyby tylko ktoś z Redakcji mógł raz dziennie tu zaglądnąć, to wszyscy chodzili by jak baranki do samej Wielkiej Nocy :))) I moderator byłby zbyteczny w kwestii chamstwa i drobnomieszczaństwa . Ale to tylko taka moja refleksja :)
[2011-12-27 14:34]
Na luzie.Propozycje mam. Nie przyjmować do portalu młodych bez karty wędkarskiej . Pisać po Polsku jeszcze nie potrafią i robią błędy. Zanieczyszczać będą teksty ortografią i tematami powtarzającymi się .Nie przyjmować w wieku emerytalnym już po sześćdziesiątce. Lepiej niech nad wodą ryby łowią ,jak przy klawiaturze wypacać jakieś dyrdymały.Obco krajowców nie dopuszczać ,bo jeszcze okazać się może że Polski język znać źle mogą.Zostanie kwiat wędkarski, najlepiej jest zorientowany w sposobie wykorzystania wszelkich nakazów i zakazów na portalu. Czyli nie mogących dogadać się --(wędkarzy).Pozdrawiam hoplita. Ps.Proszę nie obrażać się, to takie luźne myśli tylko.
[2011-12-27 14:47]
Ile to już Mastiffa nie ma ? Będzie miesiąc ?
A ostatnio kilka kont poleciało. I jakoś nikt nie wrzeszczy o to. Daje sie zauważyć, że co raz grzeczniej sie niektórzy wypowiadają :)
Gdyby tylko ktoś z Redakcji mógł raz dziennie tu zaglądnąć, to wszyscy chodzili by jak baranki do samej Wielkiej Nocy :))) I moderator byłby zbyteczny w kwestii chamstwa i drobnomieszczaństwa . Ale to tylko taka moja refleksja :)
A tobie przeszkadza ze się ci niektórzy grzecznie wypowiadają. A Mastiff jest i ty o tym dobrze wiesz kolego. Tyle że nie ma odwagi się zalogować jako on i woli używać innych kont.
[2011-12-27 14:51]
kol. @artur z KętrzynaByłbym nawet skłonny poprzeć Twój regulamin, ale bez punktu h) ponieważ, to czy ktoś pisze z błędami czy bez jest bez znaczenia, jest to portal wędkarski, a nie polonistyczny.A to czy ktoś napisze wędkuje czy wendkuje, dla mnie przynajmniej jest zrozumiałe w przeciwnym wypadku sam sobie zaprzeczasz pisząc wcześniej o poszanowaniu osoby jej odmienności itd.Bez urazy.
Pozdrawiam
Jak już wspomniałem ten "spis zasad poprawnego korzystania z forum", był opracowany na forum przez użytkowników i modera bądź moderów. Sporo osób naciskało na poprawną polszczyznę i pisownię. Tyle że te osoby co nawet zwracają innym uwagę że "błędy robią" sami o tym zapominają i też je robią.
Ja jestem dyslektykiem w całej tego słowa znaczeniu, pisanie i czytanie to moje przekleństwo. Ale czy to mi przeszkadza w miarę poprawnym pisaniu na forum? Nie bo korzystam z edytora teksu.
Ktoś się tłumaczy że jest dysgrafikiem, dyslektykiem, ale czy stosuje się lekarza specjalisty który mu tą przypadłość stwierdził? Przecież on kazał ćwiczyć poprawne czytanie i pisanie. Niech jak ja korzystanie z edytora tekstu uważa za takie ćwiczenie, bo pisząc z błędami raczej tą przypadłość utrwala. A jego tłumaczenie się że jest dyslektykiem to jest wymówka lenia, któremu grozi dysleksja wtórna.
Kto jak pisze to jest jego sprawa, lecz nawet neetyka o tym mówi. A ona obowiązuje, bo jest o niej mowa w tym obecnym regulaminie portalu wedkuje.pl.
I tyko nie jest to konsekwentnie egzekwowane przez moderów, bo dopiero byście na nich siedli...
Co do kolegów, którzy nie mogą chyba żyć bez Mastiffa. Jego już nie ma wśród moderów, tak więc czego dalej się jego czepiacie?. Przecież jako użytkownik portalu ma prawo tu być, bo bana nie dostał, a jedynie pozbawiono go funkcji. I jeśli używa innego nicku to ma do tego prawo, ważne by nie używał kilku kont, a nazwę może sobie wybrać jaką chce i pisać z nami jak równy z równym.
[2011-12-27 16:58]
"Artur" ale teraz pojechałeś jak nowy moderator tylko czy Redakcja Ciebie zechce o to jest pytanie.
Szanuję wszystkich i wszystkie ich wypowiedzi.
Z wieloma się nie zgadzam z innymi nie ma zgody ale ten nowy ROK.
Niech to będzie dobry nowy rok (na jaki nas stać) .
[2011-12-27 17:50]
No to Jurek i Polacy, przed zaimkiem :"który" wypada postawić przecinek ;-) [2011-12-27 18:37]
Pozdrawiam
Jak już wspomniałem ten "spis zasad poprawnego korzystania z forum", był opracowany na forum przez użytkowników i modera bądź moderów. Sporo osób naciskało na poprawną polszczyznę i pisownię. Tyle że te osoby co nawet zwracają innym uwagę że "błędy robią" sami o tym zapominają i też je robią.
Ja jestem dyslektykiem w całej tego słowa znaczeniu, pisanie i czytanie to moje przekleństwo. Ale czy to mi przeszkadza w miarę poprawnym pisaniu na forum? Nie bo korzystam z edytora teksu.
Ktoś się tłumaczy że jest dysgrafikiem, dyslektykiem, ale czy stosuje się lekarza specjalisty który mu tą przypadłość stwierdził? Przecież on kazał ćwiczyć poprawne czytanie i pisanie. Niech jak ja korzystanie z edytora tekstu uważa za takie ćwiczenie, bo pisząc z błędami raczej tą przypadłość utrwala. A jego tłumaczenie się że jest dyslektykiem to jest wymówka lenia, któremu grozi dysleksja wtórna.
Kto jak pisze to jest jego sprawa, lecz nawet neetyka o tym mówi. A ona obowiązuje, bo jest o niej mowa w tym obecnym regulaminie portalu wedkuje.pl.
I tyko nie jest to konsekwentnie egzekwowane przez moderów, bo dopiero byście na nich siedli...
Co do kolegów, którzy nie mogą chyba żyć bez Mastiffa. Jego już nie ma wśród moderów, tak więc czego dalej się jego czepiacie?. Przecież jako użytkownik portalu ma prawo tu być, bo bana nie dostał, a jedynie pozbawiono go funkcji. I jeśli używa innego nicku to ma do tego prawo, ważne by nie używał kilku kont, a nazwę może sobie wybrać jaką chce i pisać z nami jak równy z równym.
Cześć
Już kiedyś mówiłem, że jedyną Osobą na tym portalu mówiącą wprost o swoim problemie ( dysleksja ) jest Artur. Ale tylko Ty Artur powiedziałeś to samo moja żona : trzeba wykonywać zalecenia lekarza i ćwiczyć. Jasne, że każdemu zdarzają się literówki lub pisanie niegramatyczne ( aby język giętki napisał to co pomyśli głowa ) bo czasem zdarzy się brak słów lub jakaś niemoc w wypisaniu swoich myśli. Tylko fakt, że nie należy nikomu pokazywać swojej otrzymanej prywatnej wiadomości powstrzymuje mnie przed jej publikacją. Nie da się tego czytać. Z zasady ignoruję radosną twórczość w której nie wiadomo o co chodzi lub jest dużo błędów.
A jeśli mam odnieść się do tytułu posta, to jak pewnie większość zauważyła my nikogo nie wybieramy, a będziemy mogli jedynie ocenić działania Moderatorów po trzech miesiącach.
Janusz JKarp
[2011-12-27 18:39]
No to Jurek i Polacy, przed zaimkiem :"który" wypada postawić przecinek ;-)
W przypadku nawiasu to już przesada...
[2011-12-27 21:13]I w temacie:
"
A jeśli mam odnieść się do tytułu posta, to jak pewnie większość zauważyła my nikogo nie wybieramy, a będziemy mogli jedynie ocenić działania Moderatorów po trzech miesiącach. Janusz JKarp" Wiadomość od Redakcji, którą dostałam na maila, tak właśnie zrozumiałam. [2011-12-27 21:16]Jak dostanę bana, to następne konto założę pn "MIODEK".
Czy wam już tu kompletnie zaczyna odbijać? Idźcie się mądrzyć na jakieś forum polonistyczne!
Jeszcze chwila a będziecie urządzać polowania na lapsusy klawiaturowe i za takie lapsusy będzie się tu banowało ludzi!
[2011-12-27 21:25]I w temacie:
"
A jeśli mam odnieść się do tytułu posta, to jak pewnie większość zauważyła my nikogo nie wybieramy, a będziemy mogli jedynie ocenić działania Moderatorów po trzech miesiącach. Janusz JKarp" Wiadomość od Redakcji, którą dostałam na maila, tak właśnie zrozumiałam.
Ja też swoją tak zrozumiałem. Choć z tym nadzorowaniem pracy moderatorów to pełne zaskoczenie :)
[2011-12-27 21:28]
Wiec czekamy na nowych moderatorów !!!!! Doczekać się nie mogę, ci co byli, byli ,a fe źli,niedobrzy,nie kompetentni !Będą nowi kompetentni, dobrzy, profesjonalni .Miną trzy miesiące i co znowu będzie? Kurna dokładnie to samo. Ja tutaj jestem prawie rok,paro krotne miałem kontakt z moderatorami i podkreślam nigdy i to nigdy nie miałem jakiś kol wiek nieprzyjemności ze strony moderatorów wręcz przeciwnie . Wszystko zostało między nami wytłumaczone ,wyjaśnione (napisane). Jestem cierpliwy poczekam zobaczę! A jak ci nowo wybrani znowu będą ,a fe :) Naprawiajmy świat i forum od siebie! [2011-12-27 22:34]